V létě se chci poprat o základní kádr Kolína, je rozhodnutý Daniel Záhora

Devatenáctiletý talent Jestřabí Lhoty, Daniel Záhora, toho má před sebou hodně. Bojoval o soupisku divizního Kolína, ale zatím se to nepovedlo a přišel pomoci mateřskému klubu. Navíc má před sebou maturitu. Ale vše zvládá a za výkon proti Krakovanům se dostal na trůn pro krále kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dane, gratuluji. Jak jste reagoval na titul Hráč kola?
Jsem překvapený, ale moc si toho vážím. Chtěl bych poděkovat rodině a kamarádům, kteří mi poslali hlasy.
Jaký byl zápas v Krakovanech?
Utkání bylo v naší režii po celou dobu. Krakovany měly tak tři šance za zápas, z čehož jednu dokázaly využít. Ale i my jsme spoustu dalších šancí nezužitkovali.
Jaké byly vaše úkoly v zápase?
Měl jsem hrát s Alešem Krupkou na hrotu, v podstatě jsem měl být takový volný hráč s podporou hlavně útoku, ale i defenzívy.
Jestřábka se v posledních kolech zvedá. Vidíte to také tak?
S tím souhlasím, ale byli kvalitní soupeři, kteří prostě byli lepší než my. Ale teď předvádíme solidní výkony a věřím, že kvalita ještě poroste.
Co očekáváte od utkání s Bečváry?
Jsme s nimi stejně bodově, bude to těžký zápas. Určitě těžší než s Krakovanama. Asi bych to přirovnal k Býchorům. Ale budeme chtít vyhrát.
Jaké byly vaše kroky v kariéře?
Rodiče mě k fotbalu přivedli asi ve čtyřech letech v Jestřábce, kde se mě ujal první trenér pan Svoboda a dřel mě asi až do dvanácti. Pak Kolín, zkoušel jsem to v N. Bydžově, ale to nevyšlo. Měl jsem tehdy střídavý start. V dorostu to bylo podobné, byl jsem i v přípravě v Hradci, ale to se také nepovedlo. Už v patnácti jsem začínal chodit s áčkem Jestřábky a teď bych se rád propracoval do kádru kolínského áčka. Byl jsem tam na přípravě, ale zatím mě uvolnili pro mateřský klub.
Jaký post je váš oblíbený? Co třeba brána?
Tak do brány v žádném případě, nohama je to lepší než rukama... Nejraději mám střed zálohy, jsem spíš vůdčí dirigent. Ani střelec žádný velký nejsem, jen když už to jinak nejde. Parta je v Jestřábce výborná, myslím, že jsem dobře zapadl.
Co plánujete do budoucna?
V létě bych se chtěl zase vrátit do Kolína do přípravy a poprat se o základní kádr.
Jaký máte nejkrásnější fotbalový zážitek?
Tak těch je hodně... Asi bych vybral ještě sezónu v žákách v Jestřábce pod panem Sandholzem, který teď trénuje ve Velimi, kdy jsme vyhráli "A" třídu. Bylo to nádherné, tolik lidí snad na zápase v Jestřábce nikdy nebylo.
Jaké jsou vaše koníčky?
Tak hlavně fotbal, florbal a teď taky učení. Čeká mě totiž maturita...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.