Musím přiznat, ze si fotbal ve Staré Hlíně neskutečně užívám, říká hráč kola Radek Chmátal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jak takový triumf chutná?
Děkuji za gratulaci. Samozřejmě je to velmi příjemný pocit. Konečně jsem se dočkal a nominaci v sestavě kola proměnil ve hráče kola (smích). Děkuji hlavně spoluhráčům.
Budete muset něco přispět do týmové kasy?
U nás to takto nechodí. Zkoušeli to na mě, ale já se nedal.
Vyhlášen hráčem kola jste byl za utkání proti Plavsku, které jste vyhráli vysoko 8:0. Jak byste zápas zhodnotil?
Do zápasu s Plavskem jsme šli s respektem k soupeři, protože na jaře udělali velmi dobré výsledky i s týmy z horních pater tabulky. Řekli jsme si, ze musíme hrát svoji hru založenou na postupné rozehrávce odzadu a být stále stoprocentně koncentrovaný. Hlavni cíl byl nedostat v prvních minutách gól. Nakonec jsme si nemohli přát lepší začátek. Hned ve druhé minutě jsme vedli 1:0. To nás povzbudilo a pokračovali jsme ve velmi dobrém výkonu. Během dalších 20-ti minut jsme dali ještě 2 góly a do poločasu jsme vedli již 3:0. A myslím, ze bylo rozhodnuto. Díky super týmovému výkonu jsme ve druhem poločase nenechali nic náhodě a zjevně zaskočenému soupeři přidali ještě dalších pět gólů a celkově tak vyhráli 8:0.
Cestu za jasnou výhrou jste vedl svým hattrickem. Popsal byste nám své trefy?
Na první gól hned ve druhé minutě mi přihrál Míra Benda. Na pravé straně vybojoval míč, přesně mi ho nacentroval a já dal hlavou gól k pravé tyči. Druhou branku v 16. minutě jsem vstřelil po přesném centru z levé strany od Honzy Meškana. Zase jsem střílel hlavou, ale gólman byl pozorný a míč vyrazil před sebe. Bohužel pro něj přímo mě na nohu a já mohl zakončit do odkryté branky. Třetí gól jsem vstřelil po samostatném úniku střelou k tyči.
V sobotu jedete do Číměře. Co od zápasu očekáváte?
Čekal jsem výhru 2:0. Teď vím, ze jsem se mýlil.
Teď pojďme k Vám. Zkuste se nám trochu fotbalově představit. Jakým typem hráče jste, kde vidíte své přednosti, případné nedostatky a na jakém postu nejraději nastupujete?
Jsem univerzál, snad kromě brankáře a stopera jsem hrál na všech postech. Ale mé správné místo je na právem kraji zálohy, tam se cítím nejlépe a odehrál jsem tam většinu zápasů. Typově jsem spíš ofenzivní a technický hráč...mám rád míč. Jediné k čemu se v zápasech nehrnu jsou přímé kopy, ty jsem nikdy netrénoval, tak to nechávám šikovnějším.
V kolika letech jste s fotbalem začal a jakými jste prošel kluby?
Jelikož jsem z Českých Budějovic ze sídliště Vltava, tak můj první fotbalový klub byl TJ Vltava. Začínal jsem v osmi letech a přihlásil jsem se proto, že mě od malička bavilo kopat do míče. Z fotbalové rodiny nepocházím. Asi ve čtrnácti mě oslovil kamarád, jestli bych si nechtěl zahrát vyšší dorosteneckou soutěž a já si řekl proč ne. Tak jsem přestoupil do klubu Akra (Igla) České Budějovice, ve kterém jsem odehrál většinu fotbalového života. Hráli jsme zde maximálně krajský přebor. Bohužel v roce 2015 jsme museli družstvo mužů pro nedostatek hráčů zrušit. Pokračujeme již jenom jako mužstvo nad 35 let. Tehdy přišla nabídka od Petra Šauera, se kterým jsem hrál v Akře a pochází z Třeboně, jestli bych nechtěl ještě pokračovat v soutěžním fotbalu ve Staré Hlíně. Lákal mě na super zázemí a skvělou partu lidi kolem místního fotbalu. Dnes musím Petrovi poděkovat, protože vše je přesně tak jak říkal. Super stadion, skvělé vedení oddílu, výborný trenér a hlavně super parta spoluhráčů. Letos navíc přišlo do týmu několik nových mladých hráčů, kteří skvěle zapadli a oživili naši hru i náladu v kabině. Jsem rád, že se nepotvrdilo, ze mladí nemají o aktivní sport zájem. Musím přiznat, ze si fotbal ve Staré Hlíně neskutečně užívám.
Máte oblíbené kluby/hráče?
Vždy mě bavilo sledovat technické hráče, kteří uměli na hřišti vymyslet něco nečekaného. V nedávné minulosti to byl hlavně Karel Poborský a Tomáš Rosický. A ze současných hvězd určitě Messi. Jeden oblíbený klub nemám, snad Dynamo ČB.
Co rád děláte, pokud zrovna nehrajete fotbal? Jaké máte koníčky?
Ve volném čase se věnuji hlavně rodině. Fotbal mi zabírá v životě velmi mnoho místa, tak se to snažím manželce a dvěma dcerám vynahradit. Tímto jim děkuji za trpělivost a podporu (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.