Rudolf Šaran - Přál bych si postup a následné oslavy v Jakubčovicích

Stejně jako před týdnem v naší anketě o nejlepšího hráče příslušného kola kralovali fotbalisté Jakubčovic nad Odrou. Zatímco minule uspěl zkušený kapitán Jan Schreier, nyní získal většinu všech hlasů třiadvacetiletý Rudolf Šaran, který se dvakrát trefil do sítě Darkoviček. Jeho tým tak stále dýchá na záda Kobeřicím a Fulneku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Poprvé jste se objevil v nominaci a hned slavíte vítězství. Co na to říkáte? Hecoval jste nějak hlasování anebo to šlo úplně mimo vás?
Abych řekl pravdu, tak vítězství mě nepřekvapuje. Já osobně jsem tohle kolo výjimečně vynechal, co se týče hlasování. Řekl bych, že této anketě začínáme kralovat, takže pokud v této anketě bude někdo od nás, může se těšit na nezapomenutelnou chvíli. (smích)
Posledně se radoval váš spoluhráč Jan Schreier, který za odměnu slíbil nějakou dobrůtku. Co konkrétně přinesl do kabiny a čím hodláte své spoluhráče obdarovat vy?
Honza opět nezklamal, když tentokrát donesl tvarohový dort se želatinou, po kterém se jen zaprášilo. Doufám, že to není naposled, co kraloval v této anketě. Co se týče mě, mám do pátku čas, tak jsem sám zvědav, do čeho se pustím. (smích)
V minulém kole jste porazili 5:2 Darkovičky, když jste již po první půli vedli čtyřgólovým rozdílem. Nečekal jste těžší utkání? Zklamali vás hosté? Anebo proč jste takhle dominovali?
Před začátkem utkání si vždy řekněme v šatně, že soupeř bude nepříjemný a nedá nám nic zadarmo, ale pokud nás nechá předvádět naši hru, tak těžko může doufat v bodový zisk. Dominovali jsme opět naší bojovnosti a nasazením, to pak vede k bodovému zisku.
Vy osobně jste vstřelil dvě branky. Můžete prosím popsat oba gólové momenty?
První gólová situace byla, že jsem dostal nádhernou nahrávku z učebnice fotbalu od středního záložníka za obranu, kdy už jsem mířil sám na gólmana, a bylo povinností skórovat. U druhého gólu přišel centrovaný balón z pravé strany, kdy hostující hráč chtěl míč odkopnout, což se mu nepodařilo, místo toho mi namazal balon k noze a nezbývalo mi nic, než tuhle chybu potrestat.
Byl to váš nejvydařenější zápas v dresu Jakubčovic anebo si vybavíte ještě úspěšnější utkání? Byl jste spokojený se svým výkonem?
Sice jsem dal dva góly, ale neřekl bych, že to byl nejvydařenější zápas. Je pěkné, když vám to lidi přejí, ještě když ví, že nejsem žádný střelec. Se svým výkonem nejsem nikdy spokojen, jelikož vím, že jsou situace, které jsem mohl vyhodnotit lépe.
V minulosti jste neměl úplně pevné místo v sestavě, nyní už nastupujete pravidelněji. Cítíte teď větší důvěru trenéra? V čem jste se zlepšil?
Do sestavy jsem se dostal i díky tomu, že se nám zranil záložník, takže šance přišla hned. Trenér nemá moc na výběr, koho tam dát. Já se stal tím vyvoleným, tak jsem za to rád. (smích) Zlepšení bych viděl v sebevědomí na hřišti, které mi v minulosti chybělo. (smích)
Na jakém postu se vám nejlépe hraje a proč?
Nejlépe se mi hraje ve středu zálohy. Rád rozdávám balóny, ale s mojí fyzičkou se nemá cenu pouštět do větších věci. (smích)
V neděli se představíte v Kravařích. Jak se připravujete na tohoto soupeře, co o něm víte a co by na něj mohlo platit?
Na utkání proti Kravařím se připravíme jako na každé utkání. Musíme počítat s tím, že doma budou nepříjemné, ale my jsme momentálně na vítězné vlně a určitě ji nechceme ukončit. Když budeme předvádět svou hru, kterou se prezentujeme v posledních utkáních, tak nevidím důvod odvést si body domů.
V předchozím kole zaváhali vaši konkurenti z Kobeřic a Fulneku. Bylo to pro vás velké překvapení? Zároveň jste se přiblížili postupovým příčkám. Přemýšlíte tímto směrem? Chtěl byste si vy osobně vyzkoušet krajský přebor?
Překvapení to určitě bylo, ještě když tyto celky hrály doma. Já osobně bych přemýšlel o postupu tehdy, kdybychom byli na čele tabulky. Krajský přebor bych si chtěl určitě vyzkoušet. Je to výzva, ale také bych pro to musel něco udělat a to hlavně makat na sobě.
Jste odchovancem Jakubčovic. Jak vzpomínáte na své fotbalové počátky a co pro vás tento klub znamená?
Mé fotbalové krůčky započaly v Odrách. Pak jsem fotbal chvíli nehrával, ale přišla možnost zkusit fotbal v Jakubčovicích, tak jsem neváhal a šel jsem. Jakubčovice pro mě znamenají hodně. Strávil jsem tu hodně dobrých chvilek a doufám, že v budoucnu přijdou další.
V mládežnickém věku jste působil na střídavý start ve Vítkově. Jak se vám tam líbilo?
Na Vítkov vzpomínám jen v dobrém, jak na někdejší spoluhráče, tak všechny lidi kolem vítkovského fotbalu.
Hodláte zůstat v Jakubčovicích delší dobu anebo si chcete vyzkoušet i něco jiného? Jak jste tam spokojený?
Netuším, co by se mělo stát, abych opustil Jakubčovice. Jsem tady nadmíru spokojen jak s partou a celým fotbalovým areálem, tak skvělým správcem.
Patříte k nejmladším členům hráčského kádru. Jak si rozumíte se starými pardály jako např. Šťastný, Schreier anebo bratři Molnárové? Snažíte se od nich něco pochytit?
Jsou situace, které vyhodnotím špatně, a právě tady jsou na místě tito pardálové, kteří mi řeknou, jak danou situaci vyřešit lépe.
Máte ještě nějaké fotbalové sny? Co byste chtěl ve fotbale dokázat?
Sen se mi splnil a to hrát za Jakubčovice. Přál bych si postup a následné oslavy v Jakubčovicích.
Jaké máte koníčky a kde pracujete, případně studujete?
Rád jezdím na hudební festivaly. Co se týče profese, tak pracují jako řidič.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.