Adam Felgenträger - Tým se musí naučit i to, že když vedeme o jeden gól, tak není jen vše o útočení a zvýšení náskoku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Už víte, co vás to bude „stát“ v kabině?
Děkuji. Týmu jsem po několika vypitých pivech slíbil 500 Kč do klubové kasy a kluci toho hnedka využili a asi pro mě hlasovali. (smích) Jinak v zápase po vstřelení mého třetího gólu za mnou přišel okamžitě pokladník Petr Boček a sdělil mi, co vše za hattrick musím přinést. (smích)
V neděli jste přejely Služovice. Zkuste se ještě chvilku k tomuto zápasu vrátit a popsat nám jeho průběh?
Ze začátku byla hra docela vyrovnaná, byly nějaké šance na obou stranách, ale do šaten jsme šli s dvoubrankovým vedením. Po poločase jsme vstřelili rychlý třetí gól a Služovice úplně přestaly hrát. Nakonec jsme mohli klidně zvítězit i s dvouciferným číslem.
Vsítil jste hattrick. Jak všechny tři branky padly?
Na první gól mi krásně do uličky přihrál Bočo (Petr Boček), předběhl jsem obránce a placírkou jsem to dal kolem brankáře. Druhá branka padla tak, že jsem si na šestnáctce obehrál obránce, který mě poté zezadu fauloval, ale nějak jsem to ustál, poté jsem objel také brankáře a zavěsil do prázdné branky. Před třetí brankou byl závar před hostujícím brankářem, se štěstím se míč odrazil ke mně na pětku a dal jsem třetí gól.
Dal jste tři branky a na kontě jich máte zatím patnáct. Kam sahají vaše střelecké ambice pro tuto sezónu?
Gólové ambice žádné nemám. Je hezké, když se někomu podaří dát gól, ale ve fotbale je jedno, kdo tu branku dá, hlavně ať vyhráváme jako tým.
V sobotu zajíždíte do Hlavnice, které se poslední zápasy moc nedaří. S jakými plány tam pojedete?
Doma jsme Hlavnice porazili, tak doufám, že to zopakujeme, i když to bude strašně těžké. Hodně hráčů máme zraněných, a strašně nám chybí. Museli jsme do týmu povolat i hráče, kteří dlouho fotbal nehráli, ale kluci makají a snaží se, což mě těší.
Vřesina nemohla na jaře dlouho vyhrát. Kde hledat příčiny této remízové série?
Máte pravdu. První čtyři zápasy jsme remizovali po docela divokých přestřelkách, a ty body potom chybí. Někdy jsme dostali strašně hloupé branky, což potom mrzí. Tým se musí naučit i to, že když vedeme o jeden gól, tak není jen vše o útočení a zvýšení náskoku, ale i o tom poctivě bránit, a třeba vyhrát o jednu branku. Podle mého, zlom naší remízové série nastal v tom, že přišel na hřiště zkušený hráč Peca (Petr Koval), který hraje stopera. Celou hru svými zkušenostmi a přehledem uklidnil a hráči kolem něho jako Víťa (Vitěslav Čech) a Straki (Petr Strakoš) šli výkonnostně hodně nahoru.
Kam sahají ambice vašeho týmu pro tuto sezónu?
Na začátku sezóny jsme určitě chtěli postoupit o třídu výše, jinak bych do Vřesiny ani nešel. Docela mě zklamalo vedení týmu fotbalové Vřesiny, protože měli ještě přivést nějaké další hráče, což se neuskutečnilo. Fanoušci Vřesiny by si tu I. B třídu zasloužili, protože až na výjimky skvěle fandí a ve velkém počtu jezdí i na venkovní zápasy a to potěší.
Které týmy považujete za největší favority postupu?
Za největší favority považuji Stěbořice a myslím si, že Slavia Opava si už to taky pohlídá. My se o to taky ještě popereme. (smích)
Během zimy se ve vašem týmu změnil trenér. V čem se tato změna projevila?
K týmu nastoupil jako trenér Petr Koval a jeho asistent je Jan Pagáč. Vymýšlejí spolu zajímavé tréninky, a někdy jsou to až moc velké makačky (smích), ale nemyslí to špatně. Já doufám, že tyto tréninky pomůžou klukům v příští sezóně.
V kolika letech jste začal svou kariéru?
Fotbal jsem začal hrát v rodné Vřesině asi v 6 letech.
Jak se dále vyvíjela, a kterými kluby jste prošel?
Od páté třídy jsem začal chodit do Hlučína na sportovní školu Tyršova a začal jsem hrát za FC Hlučín, kde jsem hrál asi do 17 let. Pak jsem hostoval v Šilheřovicích a poté v Píšti, kde jsme slavili postup do I. A třídy. Pak mě oslovil nový trenér Darkoviček p. Divina, kde jsem odehrál šest sezón a teď jsem ve Vřesině.
Před sezónou jste přestoupil z Darkoviček do Vřesiny. Jak se tento přestup upekl??
Tento přestup se upekl tak, že já sám jsem už chtěl nějakou změnu. V Darkovičkách jsem prožil krásných šest sezón, kdy jsme postoupili do I. A třídy a další sezónu jsme jako nováček skončili na krásném třetím místě a byl nám nabídnut postup do krajského přeboru, které vedení odmítlo a to mě docela zklamalo, protože jsme hráli super fotbal a já byl také s 21 brankami nejlepší střelec I. A třídy. Další sezóny jsme hráli lepší střed tabulky a někdy mi to už přišlo bez nějakého většího náboje. V Darkovičkách mám hodně známých a někteří jako je Turbo (Petr Turanský), Buchi (Petr Buchvaldek) a trenér Divous (Roman Divina) mi přirostli k srdci a často se setkáváme.
Jak jste se sžil s týmem a s okresním přeborem?
Tým Vřesiny jsem docela znal, když jsem neměl zápas s Darkovičkami, tak jsem se jel podívat na Vřesinu. V okresním přeboru mi vadí jen to, že některé kluby mají strašné hřiště. Chápu, že je to okresní přebor, ale i tak. Třeba při dnešní dohrávce, kdy jsme jeli do Dobroslavic, tak na tomto hřišti fakt nějaký technický fotbal hrát nejde. Tvrdé hřiště jako kámen a všude nerovnosti, akorát tak na zranění. Lituji hráče Dobroslavic, že na tomto hřišti musí hrát každý svůj domácí zápas.
Neberete tento přestup jako krok zpět, přece jen Darkovičky hrají o dvě soutěže výše?
Krok zpět to možná je, ale rozhodl jsem se takhle a nelituji toho. Měl jsem dost nabídek i z jiných soutěží, které jsem odmítl. Uvidím, co bude dále.
Jaký hlavní rozdíl vidíte mezi oběma soutěžemi?
Hlavní rozdíl vidím v tom, že nemálo hráčů v okresním přeboru postrádá techniku. Někteří hráči v okresním přeboru kopou do balónu bez jakékoli myšlenky, s tímto by ve vyšší soutěži neuspěli.
Sledujete výkony svého týmu, a co říkáte na jeho postavení v tabulce?
Darkovičky určitě sleduji. S Romanem Divinou si často voláme a vše probíráme. Mají nahrané nějaké body z podzimu a myslím, že to v pohodě ve středu tabulky dohrají.
Chcete si ještě zahrát vyšší soutěž?
Určitě ano.
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Můj největší fotbalový zážitek je, když jsme vyhráli školní turnaj Coca Cola Cup a na 14 dnů jsme za výhru letěli do Brazilského fotbalového campu.
Jak trávíte volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
Když nemáme zrovna trénink, tak svůj volný čas trávím se svoji přítelkyní, s kamarády na pivku nebo si zajdu zahrát tenis, a začal mě bavit také badminton.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.