Letos podruhé usedá na trůn hráč Horní Cerekve, nyní je jím další opora Michal Kůta

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Michale, velká gratulace k vítězství nejen na hřišti Lukavce proti domácímu TJ Start, ale i k tomu v anketě o nejlepšího hráče 15. kola Poutník ligy. Čekal jsi, že by jsi se mohl ještě letos přidat k "Vápnovi" (vítěz 10.kola, poz. redaktora) a přeměnit některou ze svých mnohých nominací ve vítězství?
Popravdě ani nevím,že jsem tu nominaci vyhrál. Moc tuhle ,,soutěž,, nesleduju. Obecně netrávím na PC moc času ,takže na vaše stránky kouknu spíše výjimečně.Vlastně kdyby mi to nenapsal Radek Žižka ,tak o své ,,výhře,, ani nevím. Pro mnohé hráče i příznivce fotbalu je tato anketa jistě hodně zajímavá,ale pro mne je důležitější spíše úspěch celého týmu, než jednotlivce …
Nutno zmínit, že ve tvém případě nejde o první vítězství v anketě, nicméně to předchozí proběhlo ještě pod mým předchůdcem v závěru sezóny 2015/2016. Od té doby jsi se mnohokrát objevil v nominaci, zažil další postup do I.B třídy, ale na výhru se ti podařilo dosáhnout až nyní. Čím to, že na hřišti Horní Cerekev patří mezi hlavní favority, ale v sestavě kola jde spíše jen o nárazové úspěchy?
Jak už jsem zmínil v předchozí odpovědi,jde tato anketa tak trochu mimo mne,takže o tom kdy kdo byl nominován do sestavy kola moc nevím,tudíž tuto otázku nejsem schopný objektivně zodpovědět.
Horní Cerekev je jedním z týmů, které tak nějak pendlují mezi Poutník ligou a I.B třídou. Zatímco tady patříte vždy mezi hlavní adepty na postup, krajská soutěž naopak znamená rychlý návrat zpět. Jak by jsi tým SK Horní Cerekev charakterizoval? Může mít v dohledné době takovou kvalitu, aby byl o patro výše konkurenceschopný?
No,s náma to bývá tak,že po vydařené sezóně v Poutník lize,většinou někdo z týmu odešel nebo se 2-3 hráči zranili a měli jsme obrovské problémy dát dokupy 11 lidí...Na zápasy jsme odjížděli třeba o půl hodiny déle kvůli obvolávání ,,bývalých,, hráčů, aby si šli s náma zahrát,protože prostě nebylo kde brát.Další věcí je to,že nemůžete hrát B.třídu pokud netrénujete. A my prostě nejsme schopni se alespoň jednou týdně sejít ve větším počtu,třeba jen si zahrát fotbálek. Ohledně té kvality v budoucnu – pokud by se vrátili naši odchovanci, nebo alespoň část s nich,ať už jsou to kluci z Košetic nebo Pelhřimova,byli bychom jistě někde jinde a nebojím se říct ,že s těmito 4-5 mladými hráči jsme schopni hrát v popředí B.třídy.
Ve středečním vloženém kole, kdy měl nejeden tým problém s tím dát dohromady dostatečně kvalitní kádr, jste vyrazili k utkání do Lukavce, za hlavním favoritem soutěže, a domů se vrátili se všemi třemi body. Šlo o náročný zápas? Jak jsi ho vnímal ty z pohledu hráče?
S problémem dát dohromady tým se potýkáme neustále,takže je jedno,jestli je středa nebo neděle  Do Lukavce jsme nicméně přijeli s celkem kompletním týmem.Z mého pohledu bych neřekl,že šlo o náročný zápas..Sám jsem od Lukavce čekal mnohem více..Dostali jsme sice dva rychlé góly,ale po nich už ze strany Lukavce nepřišlo téměř nic,čemuž jsem se vzhledem k jejich suverenitě,docela divil...Ale nutno říci,že tento zápas jsme hráli dobře a všichni kluci opravdu makali,takže to Lukavec měl prostě těžké.
Jaké byly ambice SK Horní Cerekev před sezónou? Panuje v týmu spokojenost s dosavadním průběhem? Poutník liga je přeci jen stále vyrovnanější a pravidelně se umisťovat v čele soutěže není nic moc snadného, zvlášť když se počet potenciálních favoritů pořád rozšiřuje.
Ambice ? U nás je to jasný…Celý tým chce zůstat v okresní soutěži,tím ale nechci říct,že by chtěli prohrávat. Jen já vždy přemýšlím v kabině o postupu a sklízím za to od spoluhráčů spoustu ,,úsměvů,, Takhle – chceme si určitě všichni zahrát dobrý fotbal,ale v současné době ,s tímto kádrem,na B.třídu pomýšlet nemůžeme.
Který sportovec tě ve tvém fotbalovém životě inspiruje nejvíce?
Od malička to byl Pavel Nedvěd. Měl jsem vždy k fotbalu podobný přístup. Kdo ho zná,ví o čem mluvím.
Ve tvém fotbalovém životopise září pochopitelně nejjasněji SK Horní Cerekev. Mimo toho jsou tu ale i hostování v FK Pelhřimov a dokonce jeden rok v nyní druholigovém klubu FC Vysočina Jihlava, jenž míří zpět za postupem. Jaké máš vzpomínky na tyto štace?
Do Pelhřimova jsem zamířil jako 14 letý klučina a odehrál několik sezón.Na tyto fotbalová léta,zvláště pak v dorostu ,vzpomínám nejraději.Nikdy jsem fotbalu nedával tolik co tam a už nikdy jsem nezažil takovou partu skvělých lidí a hráčů.To mi dalo úplně nejvíce.Tehdy to byl obrovský skok,kdy jsem jako klučina z vesnice ,co hrával v Jiřicích a Senožatech,najednou jezdil hrát proti týmům jako byl Liberec,Pardubice nebo Sparta Praha B…Obrovský skok,nicméně se mi to podařilo právě díky té partě a trenérům zvládnout a hned jsem se zabudoval do základní sestavy.Od 17 let jsem občas naskočil už i za A tým,kam jsem se právě po nepříliš vydařeném roce v Jihlavě,vrátil a odehrál zde až do výměny trenéra asi dvě sezóny…Poté jsem zamířil zpět do Horní Cerekve,kde jsem i přes každoroční nabídky od dalších týmů,zůstal.
Nyní už máme čerstvě za sebou semifinále Ligy mistrů, které bylo zamotané jak jenom to šlo. S postupem anglických klubů FC Liverpool a Tottenham Hotspur po prvním zápasech asi nikdo příliš nepočítal, nakonec tu ale po 11 letech znovu je absolutní nadvláda anglického fotbalu. Co tomuto vývoji obou dvojzápasů říkáš, měl si tady svého favorita?
No já tohle rozhodně nečekal. Můj oblíbený klub je Juventus a ještě tedy Barcelona,takže po jejich vyřazení jsem byl zklamaný,ale Liverpool si za to co předvedl ,postup zasloužil. A zápas Tottenhamu jsem neviděl,takže nemůžu říct. Nicméně je dobře,že je ve finále po x letech konečně někdo jiný než Bayern,Real nebo Barcelona...Soutěž začíná být zajímavější a v jednotlivých zápasech může vyhrát kdokoliv,o čemž jsme se mohli v letošní Lize mistrů přesvědčit.
Co ty a fotbalunas.cz? Jsou tyto stránky tvým pravidelným cílem na internetu, nebo sem "zabloudíš" jen zřídkakdy?
Už jsem to psal,nejde o stránky,spíš o to ,že se věnuji spoustě věcem a čas trávený na PC k nim rozhodně nepatří. Takže moc na tyto stránky nechodím.
Děkuju ti za rozhovor. Přeji více takových úspěchů, nejen na hřišti.
I já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.