Všichni jsme do sezóny šli s jednoznačným cílem a to soutěž vyhrát, říká Michal Fric

Admira nastoupila na Dobříš aktivně, ale poté její herní projev upadal a přicházely nepřesnosti. Do druhé půle ale přišla změna v taktice, pražané hráli více po lajnách a právě to se hodilo do krámu levému obránci Michalu Fricovi, který byl pánem na své straně a podnikal nebezpečné útoky s následnými nabídkami pro své spoluhráče k zakončení. Své povinnosti si splnil i dozadu, když pomohl k čistému kontu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas v Dobříši se Vám povedl, zejména ve druhé půli přišlo zlepšení. Očekával jste nominaci do sestavy kola, kterou jste následně ovládl?
Nominaci do sestavy kola jsem určitě nečekal. Udělala mi radost.
Nyní přivítáte doma Tachov. Připravujete se na každý tým stejně nebo má každý tréninkový týden svá specifika dle soupeře?
Na každého soupeře se chystáme víceméně stejně. V průběhu týdne a hlavně před zápasem nám trenér říká jak kvality, tak naopak slabiny našeho soupeře. Ale že bychom dělali něco speciálního na trénincích, to spíš ne.
Soutěž máte skvěle rozjetou. Šli jste od začátku sezóny za prvním místem a postupem do ČFL?
Všichni jsme do sezóny šli s jednoznačným cílem a to soutěž vyhrát. Předchozí sezóna se nám nevyvedla podle našich představ, o to větší motivaci jsme měli teď. Zatím jsme na dobré cestě, ovšem ještě nás čeká spousta práce. Nyní se soustředíme na domácí zápas s Tachovem, poté jedeme do Čížové. Každý zápas je pro nás momentálně velmi důležitý.
Jaká je hlavní síla Admiry a kde se skrývá její největší slabina?
Řekl bych, že největší zbraní našeho týmu je velmi dobrá obsazenost všech postů. Když někdo ze sestavy vypadne, druhý naskočí za něj a kvalitně ho nahradí. Každý post máme víceméně zdvojený, takže trenér má vždy na výběr. Dostáváme málo gólů a zároveň máme nejvíce vstřelených branek ze všech týmů, na čemž má velký podíl náš nejlepší střelec Štěpán Zahálka. A slabiny zmiňovat pochopitelně nebudu (smích).
V jakém týmu, proti kterému tuto sezónu Admira hrála, jste viděl největší kvalitu?
Našimi největšími rivaly jsou po celý průběh sezóny Čížová a Klatovy. Myslím si, že jejich kvalita odpovídá jejich postavení v tabulce. Pevně ale věřím, že v Čížové uspějeme a přiblížíme se tak k našemu společnému cíli.
Když srovnáte divizní stadiony, kde je nejlepší hřiště, zázemí a kde naopak?
Na velice pěkném hřišti jsme hráli v Táborsku. Hodně musím pochválit i hřiště a zázemí u nás na Admiře. Kde bylo nejhorší hřiště, to bych asi hodnotil nerad.
Kdo a kdy Vás k fotbalu přivedl, kde jste udělal první fotbalové krůčky?
Už od malička mě k fotbalu vedl táta. Jsem mu obrovsky vděčný za to, kolik tomu všemu obětoval. Fotbal jsem začal hrát v 5 letech na Bohemce, odkud jsem zanedlouho přešel do Slavie.
Kdo je Vaším vzorem, koho obdivujete a koho naopak nemůžete vystát?
Vždy jsem měl rád Barcelonu, takže nemohu říct nikoho jiného než Messiho. Jeho dovednosti jako vedení míče a celkový přehled na hřišti jsou obdivuhodné. Dále se mi líbí útočná aktivita Jordiho Alby, který hraje na stejné pozici jako já.
Na jakou část své kariéry vzpomínáte nejraději a na jaký moment byste rád zapomněl?
Vyloženě oblíbenou ani neoblíbenou část kariéry nejspíš nemám. Z každého klubu, ve kterém jsem byl, jsem si odnesl spoustu zážitků i cenných zkušeností.
Jaké máte volnočasové aktivity mimo kopanou?
Velmi rád někam zajdu s kamarády nebo trávím čas s přítelkyní. Když mám zrovna volno od fotbalu, rád cestuji. V zimním období rád jezdím na snowboardu.
Blíží se nadstavbová část Fortuna Ligy. Koho vidíte jako vítěze a sestupujícího?
Jako vítěze Fortuna ligy vidím jednoznačně Slavii. Momentálně má obrovsky silný mančaft, což dokázala i v Evropské lize. Co se týká opačné strany tabulky, tak Dukla je už víceméně jasným sestupujícím. Do baráže půjde podle mě Karviná a Opava.
Liga mistrů spěje také do svého závěru. Co říkáte na senzaci v podobě tažení Ajaxu a koho vidíte na zisk trofeje?
Ajax každým rokem potvrzuje, jak mimořádně kvalitně umí pracovat s mládeží. Na letošní sezónu poskládali opravdu výjimečný tým. Na zisk trofeje je ale netipuji. Pokud by prošli až do finále, tak Barcelona nebo Liverpool mají daleko zkušenější tým a myslím, že si to pohlídají. Mým celkovým favoritem na zisk trofeje je tým Barcelony.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.