Wenca Dittrich je zarytý Slávista a milovník chmelového moku

Václav Dittrich se stal mužem kola poté, co získal největší množství hlasů na webu fotbalunas.cz když, mu náramně vyšel zápas s Čechií Tuklaty. Nastoupil netradičně na střední záloze a později se ukázalo, že to byl od trenérů skvělý tah.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Wendo, hned na začátek bych se chtěl zeptat, jaký byl zápas s Čechií? A myslíš, že bylo na víc?
Podle výsledků z předešlých utkání, jsem čekal od Tuklat mnohem víc. Ale už od prvních minut zápasu bylo jasné, že budeme lepším týmem, rozhodující bude pouze rozdíl ve skóre. Skóre mohlo být klidně vyšší, ale i tak výsledek 5:1 mluví za vše. Byli jsme více na balónu a předváděli jsme, dle mého názoru, lepší fotbal, který se musel líbit i našim až moc kritickým fanouškům.
Pomalu se vracíš do tréninku i sestavy. Popiš, co ti bylo. A jak těžké bylo vše sledovat z lavičky?
Už přes rok mě trápí tříslo. Podzimní část jsem s tím ještě přes bolesti odehrál. Na jaře to však došlo do fáze, kdy to prostě nešlo a chtělo to alespoň chvilku klidu. Občas jsou to zkoušel rozběhat za „B“ tým, ale i tam to zlobilo. Sobotní utkání už celkem šlo. Během zápasu jsem tolik bolest necítil, ale po zápase to trošku znát bylo. Byl bych rád kdyby veškeré bolesti odezněly úplně a já necítil bolest ani po utkání. Samozřejmě sledovat vše z lavičky není úplně jednoduché, každý chce hrát.
Před půl rokem jsi říkal, že do brány si stoupneš až v padesáti. Co mi na to řekneš?
Ano, to jsem říkal a nakonec před čtrnácti dny „B“ tým neměl brankáře, když se zápasy kryly. Tak jsem do branky naskočil, bylo to v Cerhenicích. Myslím, že ani na tomto postu jsem vyloženě nezklamal a připsal jsem si i pár důležitých zákroků. Škoda jen, že jsme prohráli 1:0.
Kdo tě nejvíce podporuje ve fotbale, kdo ti dává sílu?
Podpora je nejvíce, byla a bude od rodičů. Proto, abych se mohl fotbalu vůbec věnovat, udělali opravdu hodně. Teď se jezdí dívat i Monča (přítelkyně), což také velmi potěší.
Vystřídal jsi spoustu postů. Který z nich ti nejvíce vyhovuje?
Asi žádný post mi vyloženě nevadí. Jsem rád za každé místo a že můžu hrát, což je nejdůležitější. Pokud to mám ale porovnat, tak stoper mi sedí nejvíce. Mám rád osobní souboje a hlavně ty hlavičkové. Teď jsem hrál střed zálohy kde se mi líbilo, hodně balónů na noze, kde je rozdáváš na nabíhající spoluhráče. Jediné, co tam je proti mě, že se musí více běhat :).
Vstup do jarní části soutěže se nám úplně nevyvedl…. čekáš zlepšení?
Tak jako na podzim, kdy nebyl začátek ideální, je i na jaře. Ale pevně věřím, že teď body už ztrácet nebudeme a ještě zabojujeme o bednu. Což si myslím, že bychom si zasloužili.
Jaké máš plány do budoucna? Z fotbalového hlediska i toho životního.
Plány z hlediska fotbalového jsou být zdravý, pravidelně nastupovat do zápasů a bojovat za Libodřice. Osobní život? Nechávám tomu volný průběh.
Jsi typ pro každou legraci, co tě nejvíce v poslední době rozesmálo?
Na tuto otázku mě napadla odpověď velmi rychle. Semifinále Mol Cupu a derby SKS vs. ACS. Střely na branku 12:0 :). Snad si poslední kolo kluci z Letný alespoň jednou na branku vystřelí :). zdroj: www.fk-libodrice.cz Autor: Pavel Škopek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.