Blížící se odchod Dobrovice z třetiligové soutěže nás všechny mrzí, ale zůstáváme pozitivní a chceme získat ve zbytku jara maximum bodů, neztrácí optimismus dobrovický záložník Miroslav Petrlák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím dobrovický záložník Miroslav Petrlák, který dvěma góly režíroval první jarní výhru Dobrovic na hřišti Živanic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Míro! Gratuluji k prvenství v anketě o hráče kola. Sleduje dobrovická kabina naše stránky? Kdo ti svými hlasy nejvíce pomohl?
Děkuji moc za gratulaci. Někteří kluci z kabiny tyto stránky sledují. Právě spoluhráč Jirka Sodoma nám zaslal do společné skupiny odkaz se sestavou kola, ve které jsem se objevil. Díky tomu jsem tuto anketu vyhrál, takže bych jim chtěl ještě jednou i touto formou poděkovat.
Zažívali jste nepříjemnou sérii porážek. Jaké to bylo s psychikou celého týmu, když se nabalovali prohrané zápasy?
Nebylo to pro nás vůbec jednoduché. Věřili jsme ale, že to brzy zlomíme, jelikož herně to z naší strany nebylo špatné. Bohužel se nám nedařilo naše akce dotáhnout do gólu a na druhou stranu jsme skoro z každé šance, co měl soupeř, inkasovali.
Smůlu jste protrhli skvělým zápasem v Živanicích. Ulevilo se vám, že jste konečně zvítězili?
Určitě ano. V tomto zápase nám strašně pomohlo hlavně to, že už v 5. minutě jsme vedli 2:0. S takovým náskokem by se každému týmu hrálo dobře.
V zápase jsi byl ústředním postavou, vstřelil jsi dva pěkné góly. Můžeš nám je popsat? Kolik gólů už máš na svém kontě v aktuální sezoně ČFL a kolik bys jich chtěl ještě ideálně přidat?
Prvnímu gólu předcházela hezká kombinace u postranní čáry, poté jsem obdržel od spoluhráče přihrávku na velké vápno, já si to navedl na svoji silnější nohu a střelou z hranice velkého vápna na zadní tyč jsem překonal domácího gólmana. Můj druhý gól padl po našem protiútoku. Domácí měli v tu chvíli otevřenou zálohou i obranu a já si mohl od poloviny hřiště navést balón až k přijatelné vzdálenosti a svoji střelou pod břevno jsem překonal domácího gólmana podruhé. Aktuálně mám na kontě v této sezóně 6 gólů, chtěl bych alespoň ještě 3 góly do konce sezóny přidat a pomoct tak našemu týmu k zisku dalších bodů.
Vraťme se k tvým počátkům ve fotbale. Kde jsi fotbalově vyrůstal a jak ses dostal až do třetí ligy?
Moje fotbalová kariéra začala v Českém Dubu. Poté jsem přestoupil do Sedmihorek, kde jsem v brzkých letech zažil, jaké to je hrát dospělý fotbal. Dále následoval přestup do divizního Turnova, ze kterého jsem minulé léto přišel právě sem do Dobrovice.
Jako stále velmi mladý fotbalista zřejmě pokukuješ po další mete v kariéře. Věřil by sis na přechod do druhé, případně první ligy? Co by bylo tvé vysněné angažmá?
Pro mě je úspěchem už to, že jsem se dostal přes tyto kluby až do ČFL. Věřil bych si na vyšší soutěž. Mé vysněné angažmá by bylo určitě v nějakém prvoligovém klubu. Šance se někam výše dostat stále je a já se budu snažit, aby se nějaká takováto možnost naskytla.
Nyní trochu smutnější téma. FK Dobrovice nedávno oznámila, že po této sezoně opustí třetiligovou scénu a odebere se kvůli zredukování sponzorské podpory do jedné z nižších soutěží. Jak na to reagoval váš kolektiv? Máš nějaké zákulisní informace, do které soutěže by se klub mohl pro příští sezonu přihlásit?
Tato zpráva nás zasáhla všechny v klubu. Hlavně kvůli kolektivu, jaký tam v tuto chvíli je. Snažíme se ale atmosféru v kabině stále držet pozitivní a urvat do konce sezóny co nejvíce bodů. Dle informací by se měl hrát od příští sezóny buď krajský přebor, nebo A. třída.
S ohledem na změny v Dobrovici, jak aktuálně vidíš svoji situaci? Máš už nějaké nabídky nebo aspoň představu, kam by ses mohl přesunout? Předpokládám samozřejmě, že minimálně v ČFL budeš chtít pokračovat.
Už jsem něco zaslechl, kdo by o mě měl zájem, ale více se k tomu vyjadřovat nechci. Jedno vím určitě, že minimálně v ČFL budu chtít dál od příští sezóny pokračovat.
Komu přeješ vítězství v soutěži a následný postup do FNL?
Nejvíce přeji vítězství v soutěži a následný postup do FNL týmu FK Loko Vltavín. Líbí se mi, jakým stylem hry se v ČFL prezentují.
Na závěr se ještě vrátíme i k nefotbalovému životu. Čemu se mimo hřiště věnuješ a co tě baví?
Když nejsem na hřišti, tak jsem v práci, konkrétně v jedné automobilce na projektovém oddělení. Ve volnu se věnuji i jiným sportům, jako jsou například kolo, tenis, běh, hokej atd. Rád také jezdím se svými přáteli po výletech a jednou do roka v letním období na dovolenou.
Děkuji moc za fajn rozhovor a přeju tobě i celé Dobrovice úspěšný zbytek jara!
Díky, ahoj!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.