Martin MAŇHAL II. část: Od přírody nejsem typický gólostroj...

18. kolo OP v hlasování o nejlepšího Hráče kola nám po delší době opět připravilo velmi těsný a napínavý souboj do posledních minut. Nakonec se vítězem v anketě stal podruhé hráč ze Zlivi střední záložník Martin MAŇHAL. Do Sestavy kola byl nominován za svůj výkon v domácím zápase proti soupeři z Borovan, když se mu podařilo vsítit první hattrick v mužské kategorii.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním rozhovoru si zmínil, že si nikdy moc gólů nedával a nyní si vstřelil hattrick. Byl to Tvůj nejlepší zápas fotbalové kariéry?
Máte pravdu. Řekněme, že od přírody nejsem typický gólostroj. Můžete se zeptat i mých spoluhráčů, kteří mě znají i z tréninku a v zakončení jsem trochu volšový... A co se týká sobotního zápasu, tak zde si vše náramně sedlo, alespoň z mého pohledu. Pro mě je základ se kvalitně a zároveň dietně prospat před zápasem, což se mi v sobotu povedlo :-). Ale nejlepší zápas to pro mě nejspíše nebyl. Nicméně to vypadá, že se vstřelenými brankami mám vystaráno do konce kariéry.
Při aktuální formě si myslím, že jistě ne. :-) Vybavíš si tedy svůj doposud nejlepší zápas?
Asi se nejspíše jednalo o domácí zápas ještě v Olešnickém dorostu, kdy se hrálo "derbíčko" se soudní Dřítní. To byl zápas, ve kterém se téměř každý můj dotek proměnil ve zlato :-) . Myslím, že jsem v tomto zápase vstřelil také 3-4 góly. To byla euforie ;-)
V mužské kategorii to byl nyní Tvůj první třígólový zápas? A co nějaká oslava na hřišti, proběhla? :-)
V mužské kategorii určitě. Oslava byla bujará, ale řekl bych spíše "zelená". Hlavním tahounem oslav byl určitě Jirka Remta, to je doslova zelený "Bůh", nicméně největším tahounem večera, který se mnou vydržel až do brzkých ranních hodin byl Pavka Boubal, u kterého se projevila přemíra natrénovanosti ;-). Jak by ale řekl Jarda ( Zrun ) s Kubou ( Slavík ): My jsme je hnali !! Bůůrovany...
Na podzim jste si jako tým a kolektiv opravdu sedli, což se odráželo i na výkonech a výsledcích. Jaké byly reakce po zimní pauze na odchody několika opor týmu v čele s Milanem Ďuricou?
Podzim z mého pohledu se vydařil. Velkou zásluhu na tom určitě měl i Milan. Jeho odchod některé určitě hodně rozhořčil. Přiznám se, i já jsem byl zpočátku zaskočen. Na druhou stranu se jedná o přestup do vyšších fotbalových pater, který je i finančně zajímavější ;-). Já mu přeji jen to nejlepší a věřím, že se mu daří, či bude dařit v jeho novém angažmá. Ale jednou se určitě vrátí zpět do Zlivi :-).
Byť jste nyní zase na vítězné vlně, začátek jarní části sezóny byl takový všelijaký. Co tomu bylo příčinou, podle Tebe?
Zápasy se Sviny a Stropnicí byly hodně mizerné. Možnou příčinou mohla být nerozehranost, nejistota či nervozita ze zápasů s papírově slabšími soupeři. Důvodů je několik. Zásadní je také stálost sestavy. Není dobré, když se každý zápas hraje s jinými spoluhráči. Důležité je, že momentálně šlapeme a ženeme se do popředí tabulky.
Postupové cíle, které si na podzim avizoval, zůstávají tedy stále? :-)
Za mě určitě. Po podzimním rozhovoru jsem byl za toto prohlášení spoluhráči a širokým realizačním týmem bičován, ale já si za tím stojím. Je třeba to kvalitně dokopat k postupu! ;-)
Když už zmiňuješ realizační tým, váš trenér pan Tesař, Tě nejednou v poslední době vybral do TOP jedenáctky kola, jak moc Tě to těší?
Panu trenérovi moc děkuji. Kolikrát je to ani nezasloužené. Určitě si toho vážím, ale často se jedná spíše o týmové výkony.
Máš Ty osobně u vás v OP nějakého oblíbeného nebo naopak neoblíbeného soupeře?
Určitě mým neoblíbeným soupeřem je Stropnice. Jezdit takovou dálku se opravdu nechce nikomu a celkově i jejich zázemí mi moc nevyhovuje. Vyloženě oblíbeného soupeře nemám. Ale po tomto víkendu se mým oblíbencem nejspíše staly Borovany... Také v Temelíně je příjemné si zahrát, kde mají jeden z nejlepších areálů v kraji.
Zpět k postupovým ambicím :-) Máte jako celek od realizačního týmu nebo někoho jiného slíbenou nějakou motivační odměnu, pokud sezónu dotáhnete do postupového konce? :-)
To je dobrá otázka. Myslím, že někdo něco podobného doposavaď neslíbil, ani neřekl. Doufám tedy, že tento rozhovor si přečte někdo, koho by to mohlo napadnout a nějakou motivačku pro nás vymyslí ;-)
:-) A na závěr Tě poprosím o tip, která dvě mužstva podle Tebe na konci sezóny obsadí první a poslední dvě příčky?
Ještě je poměrně brzy na takovouto tipovačku. Ale rád bych viděl NÁS na 1. příčce před Temelínem. Úplně poslední příčku bych asi (ne)přál Stropnici. Pro nás je to opravdu daleko, ale jinak proti nim nic v zásadě nemám ;-)
Děkuju mockrát :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.