Za výkon s Jesenicí se musíme fanouškům omluvit, říká velezkušený Jaromír Knap

Pustověty na Olešné nechaly vše a nebyly daleko od výhry. Za tou je nasměroval přímý kop nejzkušenějšího hráče v kádru Jaromíra Knapa, který neustále dokazuje, že s fotbalem nehodlá končit. Bohužel pro Sokol přišla pět minut před koncem vyrovnávací branka, ale i bod je jistě úspěchem. Velkou zásluhu na něm měl pustovětský středopolař, nyní ve věku neuvěřitelných 48 let!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
K výhře na Olešné chybělo opravdu málo, nakonec z toho byla remíza. Mrzela ztráta bodů nebo to v kontextu s průběhem byla zasloužená dělba bodů pro oba?
První povedené utkání na jaře z naší strany. Ztráta bodů určitě mrzela, ale jasně převládl pocit z předvedené hry. I v kabině to bylo hodně znát. Ve druhém poločase jsme měli více gólových příležitostí než soupeř. Vedení jsme navýšit nedokázali, takže nakonec spravedlivá remíza.
Nyní se nepovedl domácí zápas s Jesenicí. Co bylo důsledkem porážky?
Bohužel hrajeme každý zápas v jiné sestavě a absence jednoho nebo dvou hráčů je u nás citelně znát. Možná i uspokojení z minulého týdne nás na začátku uspalo a po deseti minutách bylo skoro po zápase. Za takový výkon se musíme fanouškům omluvit.
Plníte si předsezónní cíle nebo jste daleko za očekáváním?
Já jsem s tím počítal, takže jsem byl jasně proti postupu do okresního přeboru. Vzhledem k věkovému složení Pustovět se nedalo počítat s tím, že celou sezónu vydržíme v optimální sestavě. Bohužel se počet absencí zvýšil ještě víc, než jsem čekal. Nakonec jsem se nechal přemluvit a kvůli mladším (výrazně mladším) spoluhráčům v Pustovětech zůstal. Na druhou stranu mě těší, že i v této situaci se na tréninky scházíme v počtu nad deset hráčů.
Pustověty mají před sebou osm zápasů. Kolik bodů z nich Sokol dokáže vytěžit?
Vzhledem k vývoji jarní části to vidím na 6 - 9 bodů.
Kdo podle Vás zvítězí v rakovnickém OP?
Věřím Lubné. Má to výborně rozjeté.
Kdy a kde jste udělal první fotbalové krůčky?
Začal jsem v 7 letech na SK Rakovník. Tenkrát to ještě bylo ČKZ Rakovník. K fotbalu mě dovedl táta.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra a na jakou štaci vzpomínáte nejraději?
V roce 1990 jsme s dorostem vyhráli krajský přebor. Z důvodů studií na VŠ jsem byl na SK pouze jednu sezónu, pak jsem přestoupil do TJ Zátiší Rakovník, kde jsme hráli B třídu. Nejdéle jsem hrál v Mutějovicích. Tam jsme jednu sezónu sahali po postupu do krajského přeboru. Ve čtyřiceti jsem přestoupil do Pustovět.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem, koho obdivujete nejvíce v současnosti a ke komu jste si nikdy sympatie nenašel?
Jako žák jsem měl za vzor Lothara Matthäuse. První rok v dospělých byl pro mě vzorem Vašek Eck. Hrál jsem za ním pravého záložníka a jeho pomoc na hřišti při zápasech i na trénincích byla pro mě v devatenácti velmi významná. Hráčem, kterého uznávám nejvíc, ale hrozně dlouho jsem ho skoro nesnášel, je Cristiano Ronaldo.
Ve Fortuna lize se blíží nadstavba. Koho tipujete na celkového vítěze a kdo nejvyšší českou soutěž opustí?
Slavia vyhraje titul. Sestupujícího nechci tipovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.