Nejraději vzpomínám na moment, kdy mě oslovil na kempu trenér Sparty, že by o mě měl zájem, říká talentovaný Kryštof Vilímek

Kamenice, Kunice, Sparta, Libuš, Vyšehrad, Dukla a nyní Rakovník. Kryštof Vilímek, věkem starší dorostenec, má celou kariéru před sebou a nutno říci, že dobře rozjetou. Kde nakonec zakotví nyní hráč SK Rakovník? Uvidíme ho někdy v dresu ligové Dukly? Na tyto otázky budeme znát již brzy odpověď.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti béčku Táborska se ti povedl, především tvé sólo na začátku stálo za to. Očekával jsi nominaci do sestavy kola?
Vůbec jsem na to nemyslel, dokud mě na to někdo neupozornil. Poté jsem měl samozřejmě velkou radost.
Z Doubravky si Rakovník odvezl jeden bod, vyrovnávat musel 2x z penalty. Jak se ti v tomto zápase hrálo a co chybělo ke třem bodům?
Hrálo se mi špatně, jelikož jsme byli na krátkém hřišti a proti nám stál hodně soubojový mančaft. Míče mým směrem létaly převážně vzduchem, než po zemi, takže jsem nemohl využít svých dovedností a za celý zápas jsem se zřídka dostal k balónu. Ke třem bodům chybělo hodně, podle mě můžeme být rádi za remízu, protože náš brankář chytil nejméně tři jasné góly a my jsme skórovali jenom z penalt.
V Plzni sis přivodil zranění. Co se stalo a jak dlouho bude trvat rekonvalescence?
Bránil jsem centr a míč mě zblízka nešikovně trefil do prstů. Balón mi vykloubil a zlomil prsteníček na levé ruce a urazil mi kus kloubní plošky. Dnes jsem s tím byl na operaci a dali mi do toho dráty. Vypadá to, že si nějaký ten měsíc fotbal nezahraji.
Na SK si přišel v zimě z dorostu Dukly Praha spolu s Victorem Ferreirou. Proč zrovna přesun do Rakovníka?
Po konzultaci s trenérem na Dukle jsme se dohodli, že pro mě Rakovník bude na tento půlrok nejlepší řešení. Řešil jsem i jiné nabídky, ale chtěl jsem pořád trénovat na Dukle a zároveň si zahrát chlapskou divizi, což mi Rakovník umožnil. S Victorem je to ten samý případ.
V Rakovníku nastupuješ i za dorost. Jak se ti s klukama hraje?
Kluci v dorostu jsou fajn, sice hrajeme soutěž, která má poněkud nižší úroveň, než jsme s Ferrim zvyklí, ale kluci do zápasů dávají všechno, takže si na ně nemůžu stěžovat a věřím, že v tabulce budeme už jen stoupat.
Jak jsi zapadl do kabiny áčka? Kdo v ní má hlavní slovo?
Myslím si, že po pár společných tréninkách a zápasech dobře. Na hřišti má největší autoritu samozřejmě trenér, kapitán a Pavel Besta. Jakmile je ale po zápase, tak jsou si všichni rovni.
Když porovnáš tréninky na Dukle a v Rakovníku, kde je hlavní rozdíl?
Tréninky na Dukle jsou obecně fotbalovější, taktičtější a fyzicky náročnější, ale někdy mi tam chybí jednoduchá střelba a přístup některých hráčů. Střelbu si aspoň vždy v pátek před zápasem vynahradím v Rakovníku.
Koho tipuješ na první místo v áčkové divizi?
Admira má slušný náskok, který si podle mě zvládne uhlídat.
Kdy a kde jsi udělal první fotbalové krůčky?
Svoje první krůčky jsem dělal u babičky s dědou před panelákem, kde jsem si s dědou chodil kopat a místo branek jsme měli železné sušáky na prádlo. Můj první fotbalový klub byl SK Kamenice, který byl u nás na “vesnici” blízko Prahy, kde jsme bydleli.
Jak se vyvíjela tvá fotbalová kariéra a na jakou štaci vzpomínáš nejraději?
Jako malý jsem hrával za SK Kamenice a FK Kunice. Poté si mě v mých jedenácti letech na fotbalovém kempu vyhlídla Sparta, kde jsem odehrál přibližně rok, než jsem angažmá přerušil kvůli studiu na gymnáziu. Poté jsem měl od fotbalu chvilku pauzu, pak jsem opět hrál za Kamenici a Kunice, než jsme se přestěhovali do Prahy, kde jsem hrál za nejbližší klub FSC Libuš. Měl jsem ale sen hrát první ligu, tak jsem zavolal na Duklu, kde mě poslali na Vyšehrad kvůli fyzičce. Po roce jsem se vrátil a od té doby jsem byl už jen na Dukle. Nejraději vzpomínám na moment, kdy mě oslovil na kempu trenér Sparty, že by o mě měl zájem.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem, koho obdivuješ nejvíce a ke komu si nikdy sympatie nenašel?
Když jsem byl malý, můj fotbalový vzor byl vždycky Cristiano Ronaldo, posledních pár let ale nejvíce obdivuji Paula Dybalu. Ačkoli jsem byl fanda Realu, nikdy jsem si nenašel sympatie ke Karimu Benzemovi. To samé by se dalo říci i o Olivieru Giroudovi nebo Thomasi Müllerovi.
Ve Fortuna lize se blíží nadstavba. Koho tipuješ na celkového vítěze a kdo nejvyšší českou soutěž opustí?
Fortuna ligu si myslím, že vyhraje Slavie, tuto sezónu zcela zaslouženě. Nerad to říkám, ale favorit na sestup je dle mého názoru bohužel Dukla.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.