Prohra s Dobrovicí byl jen výkyv a příště v Převýšově to bude zase úplně jiný výkon, věří živanickému mužstvu hradecký odchovanec Matěj Ptáček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát titul hráče kola posíláme do Živanic, jelikož podle vašeho hlasování byl tím nejlepším Matěj Ptáček, který se podruhé za sebou trefil do černého. Na to konto ho redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Matěji. V úvodu gratulace k zisku hráče 23. kola ČFL, povedenému výkonu a vstřelené brance. Sleduje živanická kabina naše stránky a účastní se hlasování? Nebo tě k prvenství dotáhly hlasy odjinud?
V živanickém týmu se vaše stránky příliš nesledují. Ale i u nás se najdou výjimky, jelikož o své účasti v sestavě kola jsem se po zápase s Velvary dozvěděl právě od spoluhráče Honzy Nikodema. Následující týden po zápase s Karlovými Vary jsem se tak na stránky podíval sám a zjistil, že jsem se v ideální jedenáctce kola ocitl znovu. Rozhodl jsem se pochlubit přítelkyni, která následně vzala věci do vlastních rukou a sehnala u kamarádů potřebné hlasy. I když mě to teď bude stát nějaké peníze do týmové kasy, chtěl bych jí tímto poděkovat.
Po porážce v úvodním jarním kole jste se nevídaně zvedli a posbírali spousty bodů. Série se bohužel utla v aktuálním velikonočním kole. Přesto, čekal si, že se vám bude takto dařit?
Ke konci zimní přípravy jsme měli velké problémy se zraněními, takže jsme hráli v poměrně improvizovaných sestavách. A přesto, že se na první utkání dala většina hráčů dohromady, tak se nám možná do hry promítla nějaká nesehranost, kterou by právě utkání v závěru přípravného období měla odstranit. Postupem času jsme se do toho ale dostali a už ve druhém utkání na hřišti Domažlic bylo vidět výrazné zlepšení, a i když jsme penaltou v poslední minutě přišli o 3 body, tak nám tenhle zápas ukázal, že můžeme hrát vyrovnané zápasy s kýmkoli. V následujících kolech jsme ve zlepšených výkonech pokračovali a vezli se na docela hezké vlně, ze které jsme sice teď proti Dobrovici trochu spadli, ale věřím, že se z toho oklepeme a už v příštím utkání proti Převýšovu ukážeme, že se jednalo jen o výkyv, a ne o nějaký trend, ve kterém bychom měli pokračovat.
Vstřelil jsi dva góly za poslední tři zápasy. Považuješ se za gólového hráče? Na jakou metu by ses ve zbývajícím průběhu soutěže musel dostat, abys byl se svým střeleckým příspěvkem spokojen?
Za gólového hráče se určitě nepovažuji, tahle loď odplula někdy v mladším dorostu. Můj přínos týmu leží někde jinde, i když je příjemné, když se někdy promítne i ve střeleckých statistikách. Žádný cíl si tak nedávám, ale když přidám další branky, které nám pomůžou k vítězstvím, tak se určitě zlobit nebudu.
Pojďme se vrátit k tvým začátkům. Kde jsi dělal své první fotbalové krůčky a jak vypadala tvá cesta až do Živanic?
Prakticky celý fotbalový život jsem strávil v FC Hradec Králové, kde jsem s fotbalem ve svých čtyřech letech začal. Až v poslední době jsem začal kluby střídat častěji a přes střížkovskou Bohemku, Olympii HK a Chrudim jsem se dostal do Živanic.
Vím, že jsi působil v Hradci Králové. Setkal ses v mládeži s některými spoluhráči, kteří dnes nastupují v první lize, případně v zahraničí? Kdo je podle tebe nejlepší hráč z hradecké líhně?
Pár kluků, se kterými jsem si v hradecké mládeži zahrál, v první lize opravdu nastupuje. Nechci raději moc jmenovat, protože bych na někoho určitě zapomněl. Nejdále z mých spoluhráčů to asi dotáhl Tomáš Koubek, který v současné době chytá za Stade Rennais v nejvyšší francouzské soutěži.
Je ti 25 let, určitě máš před sebou ještě ty nejlepší fotbalové roky. Jaké jsou tvé cíle?
Mým největším cílem je momentálně úspěšné dokončení vysoké školy. Pokud jde o fotbalové cíle, tak ty už si příliš nekladu a spíš čekám na to, co mi budoucnost přinese.
Jak se cítíš v živanickém mužstvu, kde máš po boku zkušené borce, jakými jsou například kapitán Ondra Herzán nebo stoper Pavel Košťál?
Hrát po boku hráčů, kteří ve fotbale už něco dokázali je vždycky velká zkušenost a zároveň i šance něco okoukat nebo si s něčím nechat poradit. Musím říct, že jsem ve své kariéře měl štěstí a zahrál si se spoustou zkušených fotbalistů, ale zrovna v případě Ondry Herzána je úžasné sledovat, jak se i ve svém pokročilém fotbalovém věku stále udržuje v perfektní kondici.
Čemu se kromě fotbalu věnuješ?
Kromě fotbalu především studuji, a to konkrétně pátý ročník Právnické fakulty UK v Praze.
Myslíš, že se tvůj bývalý klub z Chrudimi zachrání ve FNL? A naopak, jak vidíš šance hradeckých Votroků, že se už letos vrátí do první ligy?
Chrudimi věřím, že se zachrání. Nebude je čekat nic snadného, ale stále mají vše ve svých rukou a pokud zvládnou domácí zápasy, pak by se sestupu měli vyhnout. Co se týče Hradce, tak věřím, že udrží současnou třetí pozici a postoupí tak do baráže o nejvyšší soutěž. Výsledek baráže si však odhadovat netroufám.
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se daří i nadále!
Díky, ahoj!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.