Je hráč kola, Petr Cába z Chvalšin, brankář nebo útočník? Sám nevím, říká hráč

Petr Cába, 24 let, je odchovancem klubu z Chvalšin. S fotbalem začal v sedmi letech. Dva roky hostoval ve fotbalovém Větřní a tři roky chytal za Bombarďáky Větřní celostátní sálovou kopanou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vstřelil jste dva góly, které byly nejspíše rozhodující. Jak se urodily?
První gól mi posadil na hlavu Kapr (Radovan Kaprál). Já jsem jen stál na zadní tyči, takže žádná „Ramosovka“ a druhý mi připravil můj „zprostředkovatel“, Fůča (Lukáš Fučík). Sám se krásně uvolnil a poslal mě samotného na brankáře Galka. Takže taky nic na kandidaturu na gól roku.
Jak vidíte situaci ohledně postupu?
Ohledně postupu? Já upřímně to nějak moc neřeším. Samozřejmě, že se o tom v kabině bavíme, ale žádné předčasné závěry neděláme. Baví nás to, daří se nám a hrajeme s chutí.
Máte slíbeno něco za postup?
Slíbeno? O tom nic nevím, ale nic slíbeno nemáme. Jak říkám, neděláme nějaké předčasné závěry. Máme před sebou ještě dost zápasů a nebudou lehké, takže se klidně muže stát cokoli. Ale věříme si a snad to doválčíme do úspěšného konce.
V dalším zápase čeká Chvalšiny tým Lipna. Co od zápasu očekáváte?
Já vůbec nevím. Když tam kluci hráli na podzim, byl jsem na dovolené, takže o týmu Lipna nevím vůbec nic. Ani tam nikoho neznám. Ale přál bych si, aby to byl pěkný fotbal, aby se na to dalo koukat a abychom získali 3 body.
Na jakém postu se na hřišti cítíte nejlépe?
Upřímně, já ani nevím. Cítím se dobře i na hrotu i v bráně. Já jsem začal chytat, když mi bylo asi 7 a od té doby tam stojím. Do pole jsem se dostal tak před čtyřmi lety, kdy mě tam vyslal trenér Čarek, protože nás bylo málo a nějak se to chytlo. Ale musím poděkovat našemu trenéru Mourinhovi, který mi dá vpředu šanci i přesto, že máme hodně kvalitní útok.
Máte devět vstřelených branek. Co Vy a Král střelců?
Tak jasně, že bych chtěl být králem střelců, ale od toho jsou tam jiní adepti, kteří na to mají.
Sledoval jste hlasování o hráče kola? Zapojil jste do něj sebe nebo nějaké známé?
Sledoval jsem to. A jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Děkuji moc všem, co hlasovali a umožnili mi vyhrát hráče tohoto kola.
V posledním přípravném zápase Chvalšiny prohráli v Kaplici a trenér Ginzel to komentoval slovy: „Životospráva a trénink.“ O co tehdy šlo?
Abych pravdu řekl, nevím. Je sice pravda, že na nějaké tréninky nás chodí málo, jelikož jsou kluci v práci nebo někde jinde, ale snažíme se všichni trénovat naplno a co nejvíc to jde. Ale jestli si dal někdo v sobotu večer pivo, tak to fakt netuším. Nikoho nehlídám, to je každého věc.
Co vy a životospráva před zápasy?
Já třeba nepiji vůbec, takže před zápasem už tuplem ne. Jen už vím, že co se jídla týče, tak před zápasem řízek se salátem není dobrá volba! Od té doby před zápasem moc nejím, někdy i třeba vůbec.
Jaký je trenér Ginzel?
Zbyňa je „Pan trenér“. On ví, co dělá! Ví, proč to dělá! Ví, co a jak má dělat! Všemu dává 120 procent. A ještě navíc muže hrát a to je taky hodně velká pomoc. Jeden z nejlepších trenérů, pod kterými jsem kdy hrál.
Jaký je Váš fotbalový cíl?
Tak já bych si hlavně přál, abych mohl hrát co nejdéle, aby mě to bavilo a abych tomu týmu a spoluhráčům měl co nabídnout.
Máte nějaký fotbalový sen?
Zahrát si s Cristianem! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.