ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo Zlínský - "Byla by škoda, kdyby Jaroslavice tuto divácky atraktivní soutěž musely opustit", říká jaroslavický Lukáš Macalík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas s Loukami se Ti vydařil, jak probíhal?
Děkuju za hlasy. Loukám jsme chtěli vrátit podzimní porážku a po poločase to vypadalo, že se nám to podaří, protože jsme vedli po brance Pavla Paníčka. Bohužel ve druhém poločase jsme si nepohlídali brejk soupeře a Janča si ve vápně počínal s přehledem a vyrovnal. Aby toho nebylo málo, tak zanedlouho ještě dohrál skluzem našeho brankáře Peťu Žbela, který musel střídat. Naštěstí nás tyto smolné situace nepoložily, a když jsme 10 minut před koncem proměnili penaltu, zdálo se, že si vítězství pohlídáme. Nakonec jsme ale stejně jako v minulém kole v Lužkovicích vedení neudrželi a po přímém kopu Candáta (Tomáš Caudr) se šlo na penalty. Rozhodlo se až ve 12.sérii, kdy za nás debutující brankář Michal Gazdík chytil penaltu a následně Šimon Polách rozhodl.
Jak hodnotíš Vaše jarní účinkování v 1.B třídě, asi to mohlo být o něco lepší?
Po dobrých výkonech v přípravě jsme se na start jara těšili, ale bohužel hned první utkání v Malenovicích jsme absolutně nezvládli a zaslouženě prohráli. V následném domácím utkání se Slavkovem jsme sice dokázali vyhrát, ale poslední 2 zápasy v Lužkovicích a s Loukami jsme ztratily v závěru. Zvlášť utkání v Lužkovicích, kde jsme vedli 2:0 a neproměnili kopu šancí, by mělo být pro nás výstrahou. Tyto remízové zápasy nás mrzí hodně, snad si z nich vezmeme ponaučení do zbytku jara a podobných ztrát se vyvarujeme.
V posledních zápasech dáváš i důležité branky, máš na to nějaký recept?
Poslední tři branky jsem dal z penalt, tak bych to nepřeceňoval. Důležité je, aby byli produktivní naši ofenzivní hráči, protože koncovka nás trápí celou sezónu. Na neproměňování šancí pak doplácíme podobně, jako ve zmíněných posledních zápasech
Fryšták se na čele tabulky osamostatnil, jeho kádr asi nemá konkurenci?
Jak už jsem tu odpovídal na podzim, tak pro mě je Fryšták jednoznačný favorit soutěže. Je vidět, že ani zimní přestávka jim neubrala nic na kvalitě.
Co říkáš na to, že Kostelec nu Holešova nepřijel na Mladcovou?
Co k tomu říct. Na jednu stranu je to velká ostuda Kostelce a asi to napovídá i něco o stavu uvnitř klubu, zvlášť když se člověk podívá na tabulku. Na druhou stranu asi Mladcová usiluje o postup, protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč nepřistoupila na přeložení zápasu. Bodů má dostatek a záchranářské boje se jí týkat nebudou, navíc má široký kádr a plno nadějných dorostenců, které klidně mohla v odloženém utkání vyzkoušet. .
Změnil se přes zimu nějak Váš kádr a jaká byla příprava?
V zimě nám odešel do sousední Březnice David Vávra. Navíc se v přípravě zranil Honza Fajgara, který si přetrhl vaz v koleni a v tomto roce si už nezahraje. Kádr nikdo nový nedoplnil, a když se k tomu v průběhu sezony přidají další zranění, pracovní povinnosti nebo rodinné oslavy, tak může přijít problém. Doufám, že vedení SKJ během letního přestupového období dokáže přivést kvalitní posily. Byla by škoda, kdyby Jaroslavice tuto divácky atraktivní soutěž musely opustit. Co se týká přípravy, tak ta se nám, myslím, vydařila. Hráli jsme na naše poměry pěkný kombinační fotbal, ale s přechodem z umělé trávy na přírodní se nám bohužel nepodařilo tuto kvalitu přenést i do mistrovských utkáních.
O víkendu hostíte Mladcovou, věříte si na ni?
Osobně mám tyto derby moc rád a těším se na ně. O víkendu má být navíc pěkné počasí, tak by mohla přijít i lepší divácká návštěva než obvykle. Mladcová je podle postavení v tabulce favoritem, ale na podzim jsme si od nich odvezli 2 body, a tak si myslím, že bez šance určitě nejsme. Uvidíme, jak se na Mladcové promítne zápasová pauza.
Co říkáš na výkony fotbalových veteránů v soutěži - Ivo Světlíka, Zdeňka Juliny a Pavla Sedláčka?
I u nás v Jaroslavicích ještě nedávno hrával za „áčko“ Milan Borský, který patří do této věkové skupiny. Všichni si zaslouží respekt, že se dokáží i v pokročilejším věku udržovat. Sám na sobě vidím, že s přibývajícími roky není jednoduché fyzicky stačit mladším hráčům. Fyzické nedostatky ale jdou částečně nahradit chytrostí a zkušenostmi, které mladí hráči často postrádají. Přesto si myslím, že to, že chlapi stále ještě hrají, odráží stav českého fotbalu. Mladší kluci by měli tyto starší hráče nahrazovat, ale stále častěji se tak neděje, protože nemají potřebnou kvalitu.
Který hráč Tě zaujal v této třídě a myslíš si, že má i na víc?
Myslím si, že většina týmů má 2-3 hráče, kteří by určitě mohli hrát výš. Někteří z nich si to i zkusili, ale většinou už nemají motivaci, brání jim rodinné nebo pracovní důvody, nebo jim zkrátka vyhovuje parta ve svém mančaftu a nemají důvod odcházet do vyšších soutěží.
Jak tipuješ utkání Zlína a pražské Slavie, co říkáš na jarní výkony Zlína?
V jarní části jsem Zlín ještě neměl možnost vidět, protože se jeho zápasy většinou kryly s našimi. Zprostředkovaně vím, že výkony Zlína jsou „klasicky jarní“ a bude ještě zajímavé sledovat, jestli se jim podaří vyhnout záchranářské skupině. V neděli bych se ale chtěl na Letnou podívat, protože Slavia hraje ve velké formě a byla by škoda si zápas nechat ujít.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku