Lukavci to šlape na hřišti i mimo něj, stále se rozšiřující klub vyvolených doplňuje Stanislav Prokop

Za rohem je jeden z nejzásadnějších zápasů sezóny, který může mít absolutní vliv na to, jak Poutník liga dopadne. Před bitvou s Jiřicemi je však Lukavec zjevně ve velké pohodě. Výhry na hřišti doplňují ty na fotbalunas.cz v rámci sestavy kola, kde TJ Start potvrzuje, že to není jen o individualitách. Nejen o svém mateřském klubu se nyní rozpovídal Stanislav Prokop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Čau Stando, gratuluji ti k výhře, kterou znovu řídili zřejmě tví spoluhráči a fanoušci TJ Start, v tuto chvíli komunita, která Poutník lize na fotbalunas.cz vládne. Vážíš si toho, že jsi právě v derby proti Pacovu byl vybrán jako nejlepší hráč na hřišti a získal takové množství hlasů?
Ahoj Lukáši, ano souhlasím s tebou. Kluci a fanoušci potvrzují obrovský zájem o tuto anketu, tímto jim všem děkuji za hlasy. Jsem moc rád, že se nám konečně povedlo Slavoj porazit. Toto vítězství mě opravdu těší.
Jak z tvého pohledu probíhalo utkání proti Slavoji? Skóre naznačuje jednoznačnou bitvu a zápas jednoho mužstva. Bylo tak tomu i na hřišti?
Zápas s Pacovem nebyl vůbec jednoduchý, bohužel jsme si ho komplikovali sami a to neproměňováním vyložených šancí. Pacov doplněný dorostenci byl hlavně v první půli houževnatý soupeř s vynikajícím golmanem Patrikem.Ludvikem, který vykrýval snad celou bránu :D Odpor Pacova zlomila naše druhá branka, po které soupeř odpadl a my konečně začali proměňovat šance.
Papírově tým Lukavce v dosavadních třech jarních kolech neměl mít konkurenci. Proti soupeřům ze dna tabulky jste svou roli favorita beze zbytku naplnili, jenže teď to bude podstatně těžší. Jiřice vám jdou po krku a cestu za titulem budu chtít zkomplikovat jak jen to půjde. Jaký průběh zápasu v Jiřicích očekáváš?
Jiřice mají kvalitní tým, což dokazují každé kolo. Očekávám hodně bojovný fotbal, plný osobních soubojů. Bude rozhodovat kvalita v zakončení.
V rámci hostování jsi po dobu pěti let oblékal barvy TJ Slavoj Pacov, na jehož porážce 5:0 jsi se právě ty svým výkonem podílel nejvýraznější měrou. Jak na své angažmá v pacovských mládežnických kategoriích vzpomínáš? Chtěl by jsi se do tohoto klubu ještě vrátit?
Tak hostování v Pacově bylo vynucené absencí mládežnického fotbalu v Lukavci, která bohužel nastala i nyní. Občas zavzpomínám na kluky. Někteří nastoupili i nyní v neděli proti nám. Vracet? Určitě ne, mé místo je v Lukavci, kde jsem maximálně spokojený.
Lokalita, ve které se Lukavec nachází přeci jen není úplně ideální. Větší města jako Vlašim, Pelhřimov, nebo Tábor jsou přeci jen trochu z ruky a třeba právě Pacov, Černovice, nebo Obrataň na to doplácejí tím, že trpí nedostatkem hráčů v dospělých kategoriích, protože ti se po škole, či kvůli práci stěhují tam, kde je po všech stránkách více příležitostí. Čím to, že v Lukavci se zadařilo dát dohromady tým mladých hráčů, kterému to takhle šlape a zůstává pohromadě?
V Lukavci jsme nyní všichni rádi za to, jaká parta se sešla. V předchozích letech to nebývalo pravidlem. Jádro našeho týmu má kolem 22let a většinou jde o odchovance, kteří se vrátili z různých klubů (většinou Vlašim) zpátky do Lukavce a ono to funguje.
Kdy jsi poprvé začínal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Popravdě ani nevím, kdy přesně jsem začínal s fotbalem, asi někdy ve druhé třídě. K fotbalu mne přivedl starší kamarád, se kterým jsem kopával odmalička.
Reálně, má podle tebe TJ Start Lukavec na to, aby v případě postupu do I.B třídy udržel krajskou příslušnost i pro ročník 2020/2021? Přeci jen, ten skok mezi soutěžemi je velký a mnoho týmů ho z nejrůznějších důvodů nezvládne.
Myslím, že tato otázka je dost předčasná, ale Lukavec, který má super zázemí, by si tuto soutěž určitě zasloužil. Samozřejmě pro udržení soutěže by bylo nezbytné více trénovat a případně tým doplnit.
Máš oblíbeného sportovce a fotbalový klub, kteří jsou pro tebe srdeční záležitostí?
David Beckham byl v mém dětství asi nejvýraznější idol. Momentálně je to náš golman David Ludvik jehož sportovní dlouhověkost obdivuji. Tým je jednoznačně AC Sparta Praha!!! Tento tým má u nás v Lukavci velkou fanouškovskou základnu, jak už tu bylo několikrát zmíněno. Dále mám rád Manchester United.
Jakým jiným koníčkům a zálibám se ve svém volném čase věnuješ?
Mezi mé další koníčky patří například jízda na kole, určitě také neopovrhnu posezením s přáteli u chmelového moku.
Sleduješ stránky fotbalunas.cz pravidelně? Nakolik jsi spokojen s jejich fungováním a co ti tady chybí?
Stránky fotbalunas.cz sleduji pravidelně, rád si přečtu reporty z ostatních utkání, i tipliga je velice zajímavá.
Díky za rozhovor. Přeju ať se ti dál daří a zase někdy, buď tady, nebo na hřišti. ;)
Taky děkuji, určitě se všichni již brzo potkáme na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 4. 2019 21:37
Palec nahoru