Baví mě předávat zkušenosti mladším spoluhráčům, říká střelec hattricku z 22. kola Vojtěch Engelmann

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Opět štěchovický kanonýr Lukáš Batka. Vzhledem k tomu, že jsme právě s ním ale měli rozhovor nedávno, rozhodli jsme se nyní výjimečně oslovit druhého v pořadí a střelce hattricku z minulého víkendu Vojtěcha Engelmanna z Benešova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Vojto. V úvodu velká gratulace k hattricku do sítě Litoměřicka a cennému vítězství na jejich půdě. Jak se tvoje třígólové vystoupení rodilo?
Ahoj, děkuji moc. Řekl bych, že celkem nenápadně. V 10. minutě jsem vyhrál odražený míč na velkém vápně soupeře. Balón vypadl někde kolem penalty, tak jsem zavřel oči a dopadlo to tak, že jsem to trefil přesně k tyči. Druhý gól mi předložil Toni, když šel z levé strany skoro sám a navázal na sebe dva obránce, mezi kterými mi nahrál před bránu, kde už byl jen gólman a já jsem šanci proměnil. No a třetí jsem dal hlavou po centru Martina Turka z levé strany, kdy trefil přesně prostor, do kterého jsem nabíhal. Spoluhráči výborně pokryly všechny nebezpečné prostory ve vápně a s nimi se chytli bránící hráči, takže jsem zakončoval v podstatě bez souboje s protihráčem a skončilo to v bráně. Takže asi tak.
Byl to tvůj první hattrick v kariéře, nebo máš už nějaký/é za sebou?
Nene, dal jsem ještě dva ve své první sezóně za áčko Viktorky Žižkov.
Řekni nám stručně, kde jsi fotbalově vyrůstal a jak se tvá kariéra vyvíjela?
Vyrůstal jsem v Újezdě nad Lesy. Pak jsem šel do Viktorie Žižkov, dále to byla Bohemka 1905, tam jsem byl asi do devatenácti. Pak jsem šel do Kunic. Následovala postupně Dukla, Ostrava, Dukla, Bohemka a zase Ostrava. Pak jsem byl půl roku v Austrálii, kde jsem hrál za Manningham United Blues v Melbourne. Když jsem se vrátil, tak jsem byl rok a půl ve Viktorii Žižkov a dál už jen Benešov.
Někde jsem zaslechl, že sis vyzkoušel i exotické angažmá v Austrálii, což jsi při výčtu angažmá potvrdil. Jak ses k takovému angažmá dostal? Jak se ti u protinožců hrálo? Líbil se ti tamější způsob života?
Jojo, byl jsem tam půl roku. Jel jsem tam se Zdendou Koukalem. Dostali jsem kontakt na jednoho pána tam a já osobně cítil, že potřebuji v životě radikální změnu. Původně jsem myslel, že už tam zůstanu, ale nakonec jsem se ještě vrátil. Bylo to tam fajn, hrál jsem v týmu, který vlastnili Italové a velice si mě vážili. A život tam je krásný, oceán je kousek a lidé tam žijou o dost pomalejším tempem než my tady u nás. Vůbec nikam nespěchaji a mají na všechno spoustu času (úsměv).
Jak jsi spokojen s probíhající sezonou v Benešově? Jaké jsou tvé osobní cíle a jaké cíle máte kolektivně?
Osobně jsem žádné cíle neměl, možná snad jen zahrát si fotbal a mít z toho radost. Kolektivní cíl byl na začátku sezony záchrana v ČFL, ale už v průběhu podzimu jsem cítil z našeho mužstva, že to problém nebude. Jinak aktuálně je náš cíl hrát dobrý fotbal a být konkurenceschopní, což se nám, alespoň si to myslím, daří.
Co tě naplňuje a baví mimo fotbalové hřiště?
Mimo hřiště mi teď čas vyplňuje z velké části rekonstrukce domu, jinak spíše dost odpočívám. Sem tam nějaká kniha nebo zajdu posedět s přáteli.
Chtěl by ses fotbalu věnovat i po skončení aktivní kariéry, ať už jako trenér, funkcionář apod.?
Zajímavá otázka! Už jsem o tom hodněkrat přemýšlel a uvidíme, jestli k tomu dojde. Ale zatím ještě hraju a předávám zkušenosti mladším v Benešově, což mě zatím naplňuje.
Koho bys označil za nejlepšího hráče, se kterým jsi kdy nastupoval v jednom týmu?
Asi bych řekl Jiří Jarošík, se kterým jsem měl tu čest hrát za Českou asociaci fotbalových hráčů. Tehdy jsme nakonec celý turnaj vyhráli.
Poslední otázkou se ještě mrkneme na světový fotbal. Který je tvůj oblíbený klub a komu přeješ triumf v letošním ročníku Ligy Mistrů?
Mým nejoblíbenějším klubem je Manchester United. Tím pádem je to odpověď i na druhou otázku (úsměv).
Děkuji moc za rozhovor a přeji mnoho dalších branek a vítězných zápasů v dresu Benešova!
Taky díky a přeji úspěšný nový týden!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.