ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Zlínský | Krajský přebor - Odchovance vizovického fotbalu Jana Fuksu brzdí v barvách Nevšové obnovená zranění

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas ve Velkých Karlovicích se Ti podařil, jak vůbec probíhal?
Děkuji a zároveň chci moc poděkovat všem, co pro mě hlasovali, protože pomalu větší boj než na hřišti proběhl při samotném hlasování. Sotva zápas začal, dostali jsme gól ze standartky, kterou soupeř výborně zahrál, poté už jsme měli zápas v naší režii, ale i přes velké šance nedokázali dát vítězný gól. Zápas byl pro mě specifický tím, že můj úplně první zápas v Krajském přeboru proběhl také na hřišti Velkých Karlovic v roce 2014.
Co říkáš na složení nevšovského týmu a na Vaše slovenské legionáře?
Myslím si že, složení týmu máme velice vyvážené, máme zde zkušenosti i mládí, hlavně přihrávky od Petera Strateného a výborná předvídavost Svatopluka Beni nám dodávají dostatek sebevědomí do zápasů. Od této sezony taky můžeme čerpat i ze zkušeností Milana Mujkoše, který působil ve slovenské nejvyšší soutěži. Samozřejmě nesmím zapomenout na Vaška Tomšů, který když má formu, spadne mu do brány téměř vše.
Jak se Ti líbí v Nevšové, i když moc příležitostí v základu nedostáváš?
V Nevšové jsem velice spokojený, fotbal se tu posunuje každým dnem. Naše předsedkyně mužstva Ivana Urbanová se o chod týmu skvěle stará. V této sezóně je to pro mě složitější, hned v 7. kole proti Juřince jsem si přivodil vážnější zranění a celý podzim už nehrál. Bohužel i v přípravě jsem měl pár zdravotních problémů. Ale s vytížením jsem spokojený, trenér Vladimír Durďa se snaží sestavou točit, takže každý hráč má v týmu své místo.
Co říkáš na výkony Nevšové v jarní části a na celkové umístění?
Umístění by mohlo být určitě i lepší, v nějakých zápasech nám chybělo štěstí, na druhou stranu se tu před sezónou obměnilo více hráčů, tak je jen potřeba, aby si to sedlo. Výsledky pak určitě přijdou ještě lepší.
Kteří hráči Tě zaujali v týmech Krajského přeboru?
Když jsem Krajský přebor hrál pár let zpátky ještě za Vizovice, velice mě zaujal Vladimír Chalupa z Provodova, byl výborný na míči, tak tuto sezónu alespoň můžu zjistit, jestli tomu tak stále je. Jinak se mi líbil výkon Štěpána Červenky, který má výborné krytí míče.
Na které spoluhráče nejraději vzpomínáš a kde začínala Tvoje fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začal, když mi bylo pět let ve Vizovicích, a strávil jsem tam skvělé fotbalové roky. Spoluhráče, na které vzpomínám je více - například Richard Mikeska, Radek Kovář, Jan Hlava nebo třeba Tomáš Světlík, se kterým jsem hrával útok v žácích a vždy když teď dám gól, tak se mě ptá, kdo mě to naučil a samozřejmě chce slyšet své jméno.
Chtěl bys ještě okusit vyšší soutěž?
Momentálně jsem spokojený v týmu, kde působím, samozřejmě kdyby někdy byla možnost zkusit i vyšší soutěž a herně se mi dařilo, tak proč ne.
Jaké jsou Tvé koníčky a co Tvoje zaměstnání?
Mezi moje další koníčky kromě fotbalu patří florbal, který hraji pravidelně, taky mám rád tenis. Pracuji v Turistickém Informačním centru ve Vizovicích, práce je taky takový můj koníček, protože mě baví.
Co říkáš na úroveň Krajského přeboru? Kdo postoupí a komu zůstane podle Tebe Černý Petr?
Myslím si, že Krajský přebor si drží svou kvalitu, ať už dobrou připraveností hřišť všech týmů v soutěži, tak i rozhodčí se zdají být kvalitnější. Myslím si, že soutěž ovládnou Luhačovice, protože mají široký a kvalitní kádr. O sestupu podle mě hodně napoví víkendový zápas Boršic s Juřinkou. Mírně favorizuji Boršice.
O víkendu hrajete doma s Morkovicemi, těm se ale zatím příliš nedaří....
Tomu se hodně divím, protože když jsme proti nim nastoupili na podzim hráli výborně a určitě jsem si myslel, že se budou držet v první trojce. My jim určitě body zadarmo nedáme a budeme se snažit, aby všechny zůstaly u nás.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.