Kapitánská páska mě stála 500, říká Jakub Cifreund

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola se stal 25letý záložník Jakub Cifreund, který nastupuje za béčko Větřní. Jakub je odchovancem klubu a strávil ve Větřní celou svou kariéru. Ve 12. kole pomohl k výhře svého mužstva 3:0 v Přídolí.
Jak hodnotíte Váš výkon a výkon mužstva v Přídolí?
Hodnotit můj výkon může tak trenér, ale z mého pohledu to bylo docela dobré. Spolupráce se Sikym (Pavlem Sikutou) ve středu pole byla parádní a budu rád, když to takhle bude probíhat i nadále. Co se týče mužstva, tak pro nás i jiné týmy to bylo první jarní kolo, takže jsme věděli, že jedeme do Přídolí, které doma nebude chtít dát nic zadarmo. Už při rozcvičce se upozorňovalo na místní terén, který byl po celé utkání velmi tvrdý a míče hodně odskakovaly. Vstup do utkání nám celkem vyšel. Vytvořili jsme si pár slibných příležitostí ze kterých gól nepadl, když domácí podržel brankář Puritscher. V 9 min. jsem byl faulován a kopala se standardní situace, které se ujal Lukáš Šustr a jeho střela z větší vzdálenosti skončila za brankářem Puritscharem 0:1. Toto nás celkem uklidnilo a my se mohli začít věnovat naší hře. V první půli jsme měli herně navrch, ale nic dalšího v bráně už neskončilo. Ve druhé půli nás ze začátku domácí přitlačili na naší půli, ale díky naší obraně, která hrála skutečně velmi dobře, se do ničeho prakticky soupeř nedostal. V 67. min jsme se radovali podruhé, kdy balon propadl na Antonia Ference, který vyslal za obranu útočníka Jakuba Tahera, který si na dlouhou nohu obehrál brankáře a zakončoval ve skluzu do prázdné brány na 0:2. V závěru jsme se snažili hru uklidnit a mně se podařilo vyslat za obranu dlouhou přihrávkou Houmiho (Petra Homera), který nekompromisně zakončil mezi nohy domácího brankáře 0:3. Celkově hodnotím náš výkon kladně. Všichni maximálně bojovali, ale nadále je co zlepšovat .
Sledoval jste hlasování o hráče kola?
Popravdě jsem ani nevěděl, že jsem v nominaci o hráče kola. Až po upozornění mých spoluhráčů ze sdružení Kujme Pikle jsem se začal zajímat, jak si vlastně vedu a pravdou je, že se na tomto hlasování podíleli moji spoluhráči, ale také kolegové z Brna nebo Vyškova, kteří naší soutěž sledují. Všem, kteří se na tom podíleli patří velký dík.
Patříte k oporám "B" týmu. Co Vy a áčko?
Co se týče "A" týmu, tak je pravda, že zápasy v I. A třídě jsou úplně na jiné úrovni. Já osobně jsem hrával v této soutěži pod trenérem Zbyňkem Ginzelem, kde se mi jeden čas i střelecky dařilo. Poté přišlo zranění, díky kterému jsem musel na nějaký čas s fotbalem skončit. Vrátil jsem se, ale už to nebylo takové jako kdysi. Momentálně se soustřeďuji na zápasy "B" týmu, ale samozřejmě pokud je čas, áčku rád pomůžu, pokud nejsem zrovna v práci.
Dostal jste na ruku kapitánskou pásku. Co to pro Vás znamená?
Kapitánskou pásku jsem dostal na zápase v Přídolí od našeho trenéra Mariána Gondeka. Upřímně jsem to nečekal, protože bylo na výběr z mnoha spoluhráčů, takže popravdě nevím, čím jsem si to zasloužil. Znamená to pro mě, že je třeba podávat výkony, které budou prospěšné pro celý tým, díky kterým je tým schopen pak dosáhnout ještě lepších výsledků.
Pozvedla funkce kapitána Váš výkon?
Tak to popravdě nevím, jak říkám na každý zápas se soustředím stejně a vždy chci odvést co nejlepší výkon. Když se pak všechno sečte, může to mít pozitivní vliv na tým.
Zástupce kapitána dělá Jakub Taher. Co na to říkáte?
Dozvěděl se to stejně jako já, když jsme navíc seděli vedle sebe v kabině. Koukal na mě a ihned mu bylo sděleno, že to má 1000,- Kč do kasy. Jinak s Kubou jsme hrávali už v dorostu, takže já sice vím, ale kolikrát člověk u něj neví, co čekat. Ale za mě s volbou zástupce kapitána samozřejmě souhlasím.
Kolik jste dal za kapitánskou pásku do týmové kasy a kolik Vás bude stát titul hráče kola?
Kapitánská páska mě stála 500,- Kč do kasy. Co se týče titulu hráče kola tak toto ještě není zavedeno, takže se obávám, že po přečtení článku se k něčemu takovému dospěje, ale za to už budou snad platit jiní.
Jako policista se snažíte hlídat dodržování pořádku a bezpečnosti. Platí to i na hřišti?
Ano, je tomu tak, ale nejde srovnávat práci a fotbal. Samozřejmě ve fotbale se vždycky nějaká situace může vyšperkovat, ale je třeba se hodit do modulu fotbal a hrát pro diváky, kteří se přišli podívat a bez kterých to ani nejde.
Jaké jsou Vaše fotbalové cíle?
Můj fotbalový cíl je postoupit s béčkem do Ligy Mistrů. Ne, uvidíme, jestli se naskytne do budoucna nějaká příležitost, zatím to nechávám otevřené.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.