Lukaveckou síň slávy obohacuje Zbyšek Tržil

Ani po dlouhé zimě se nic nemění. Dvě kola, dvě výhry v sestavě kola pro Lukavec. Není však bez zajímavosti, že tento hráč již sestavu kola dvakrát vyhrál, v obou případech to však bylo o patro výše a to v sezóně 2015/2016, ještě v barvách Košetic. Oba dva předchozí rozhovory, respektive jejich odkazy jsou pod článkem. A nyní si již vychutnejte rozhovor se Zbyškem Tržilem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Zbyšku, pochopitelně gratuluji k vítězství v sestavě kola, kdy jsi již jako šestý hráč Lukavce (nepočítám druhé vítězství Davida Ludvíka z minulého kola a výhru Adama Mišoně v anketě o nejlepšího hráče podzimu) ovládl s úctyhodným počtem hlasů třídenní anketu a s velkou jistotou dokráčel pro výhru. Zajímal jsi se o průběh hlasování?
Ahoj všem, i tobě Lukáši. Průběh hlasování jsem samozřejmě sledoval, byl jsem zvědavý jestli si kluci udrží nastavenou laťku. Sem tam jsem si hlas taky poslal. Děkuji všem za hlasy, hlavně trenérovi Milanovi i když tam už se určitě nevejdu (smích).
Jak již vyplynulo z otázky předchozí, ty jsi již šestý hráč z TJ Start, který na toto prestižní ocenění dosáhl a to z výher hráčů vašeho týmu dělá tak trochu obligátní záležitost, s tím však problém ani v nejmenším nemám, ba naopak, je super vidět, že zájem o soutěž, kterou již druhým rokem spravuji, nadále roste a pořád je kam se posouvat. Sahá podpora hráčů TJ Start Lukavec v hlasování o nejlepšího hráče kola i mimo kabinu mezi fanoušky, nebo je to čistě záležitost vás hráčů?
Myslím si, že je to záležitost hlavně hráčů a funkcionářů a jejich propagace hlasování různě po jejich školách a zaměstnáních. Na fanoušky bych nerad zapomněl, ti se na naší nadvládě v hlasování také podílejí.
Jarem zatím Lukavec proplouvá suverénně, je však pravda, že souboje s posledním a předposledním celkem tabulky vaše fotbalové schopnosti tak úplně neprověřily. Jinak tomu nebude ani v dalším kole proti Pacovu, kde se od vás také nic jiného kromě výhry nečeká. Je v kabině hodně znát mnohokrát lepší forma a tedy i zlepšená nálada v kabině oproti sezóně minulé?
Nemyslím si, že by nás předchozí utkání neprověřila, Čejov i Ústrašín byli rovnocenní soupeři. Klobouk dolů před jejich výkony, když takto budou tyto mančafty hrát i v dalších utkáních, měli by se zachránit. S Pacovem to taky nebude lehké, oni se na derby umějí dobře připravit - viz naše nezasloužená prohra na podzim. Zažil jsem to i při životním angažmá v Košeticích. V kabině je nálada dobrá, stejná jako minulou sezonu. Jen se začali proměňovat šance.
Byl z tvého pohledu zápas proti Ústrašínu jeden z těch náročnějších, nebo bylo od začátku znát, že favoritem jste byli vy?
Zápas proti Ústrašínu byl náročný. Bylo to o první brance a tu jsme naštěstí se štěstím vstřelili my - pěkně ty, Vojto!
V dalším kole přijede do Lukavce, jak již bylo zmíněno, Pacov. Podle mě půjde o jednoznačnou záležitost, kdy nic jiného než vaší výhru nečekám. Vidíš to stejně, že Pacovská juniorka už není tak velkým jménem v Poutník lize, jako tomu bylo dříve?V soutěži, přeci jen, respekt už budí jiní..
Jak jsem i já psal výše také opakuji, že to bude opět těžké utkání, i když papírově bychom je měli smáznout. Na podzim jsme tam jeli po dvou výhrách doma, byli jsme lepší, nedali z kraje 2 tutovky a nakonec tam dostali čtyřku (smích). Teď si vezeme 2 výhry z venku a chceme je potvrdit doma před našimi fanoušky. V neděli se uvidí...
Už bývá tradicí, že v každém rozhovoru se zajímám o fotbalovou minulost jednotlivých hráčů. Ve tvém životopise největší prostor zaujímá angažmá v ČAFC Praha, odkud jsi před čtyřmi lety zamířil sem na Vysočinu do Košetic a před začátkem letošní sezóny právě do Lukavce. Co stálo za tvým odchodem z Prahy na Vysočinu?
Chtěli jsme s manželkou změnit životní styl pro nás i naše děti - teď už 3 :-) Rozhodnutí to bylo správné. Zase jsem se dostal k fotbalu.
Který zápas byl z tvého pohledu v letošní sezóně pro Lukavec zatím nejtěžší?
Těžké jsou všechny zápasy, nic nepřijde samo. Myslím si, že ten poslední v Ústrašíně byl hodně náročný a důležitý. Pro mě osobně byl nejtěžší zápas na podzim doma právě proti Ústrašínu, kdy se mi stalo to, co bych nikdy nikomu nepřál a sám už zažít nechci! Taky na mě i na celém Lukavci nezůstala nit suchá a to co jsem se o sobě a týmu dočetl v různých diskusích mi hodně vadilo. Snad tu nepříjemnou nálepku někdy shodíme. Pavlovi přeju návrat na trávník co nejdříve, stále mě to mrzí.
Čemu se věnuješ ve svém volném čase?
Snažím se věnovat hlavně dětem a manželce, pro kterou právě teď stavím skleník (smích). Fotbal i tak zabírá dost času a jak všichni víme, tak je vždycky až na prvním místě.
Máš oblíbený fotbalový klub a sportovce, kterým fandíš nejvíce?
Sparta Praha forever, fandíme ji všichni, hlavně Davídek, Zamrzlíci, Prchalíci prostě všichni. Jsme v Lukavci taková šlechta sparťanská (smích) Ze sportovců andím Milanovi Škodovi, Martině Sáblikové a Zdeňku Sukovi!
Sleduješ fotbalunas.cz pravidelně? Které články patří mezi tvé nejoblíbenější a čemu naopak tolik velkou pozornost nevěnuješ?
Sleduji. Když mám čas tak čtu všecko.
Díky za rozhovor. Ať se ti dál daří, měj se, čau. :)
I já děkuji. Ať se daří všem hlavně v klidu a ve zdraví. Pic.
1. rozhovor: https://fotbalunas.cz/rozhovor/628/rozhovor-s-hracem-kola-5-kolo-vysocina-1-b-trida-sk-a-2015-2016/ 2. rozhovor: https://fotbalunas.cz/rozhovor/1523/rozhovor-s-hracem-kola-12-kolo-vysocina-1-b-trida-sk-a-2015-2016/

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.