Lukáš Kirschner - Máme nejlepší fanoušky v celé soutěži!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k výhře. Mohou se kluci v kabině těšit na odměnu v kapalném skupenství nebo u vás vítězí pevné skupenství?
Děkuji za gratulaci. Docela mě to překvapilo a potěšilo. Bohužel u nás nemáme žádného pokladníka, který by na tohle dohlížel a hlídal si to, takže se nám už párkrát stalo, že i když byl vítěz z našeho týmu, vyšli jsme z toho naprázdno. Tohle se bude muset napravit. Předpokládám však, že tentokrát si to kluci pohlídají a budu je muset pohostit něčím, co jim proteče hrdlem.
Váš souboj se stěbořickým Čaverou byl velmi dlouho na vážkách. Sledoval jste jej, a kde jste mobilizoval síly na hlasování?
Jak už jsem odpověděl v první otázce tak mě to překvapilo. V neděli jsem si všiml, že jsem byl přidán do sestavy kola. Následující den jsem už viděl, že má Čavis značný náskok. Ale asi se naši fanoušci zbláznili, že tohle ještě dokázali otočit. A za to jim děkuji.
V neděli jste šťastně vyhráli v Píšti. Jak jste viděl tento zápas z pozice brankáře?
Máte pravdu, že to bylo šťastné vítězství. Píšť nás velice překvapila, jakým stylem hry a v jakém nasazení na nás vlítli. První poločas byl z naší strany žalostný. Nedokázali jsme si pořádně nahrát, chyběl nám pohyb a mohli jsme být rádi, že domácí nevyužili ještě nějakou ze svých šancí. Do kabiny jsme šli s jednogólovým mankem, ale věděli jsme, že nic není ztraceno. Do druhého poločasu jsme nastoupili s daleko větším pohybem a větší agresivitou, která nám první poločas chyběla. K tomu nám dopomohli i naši fanoušci, kteří nás hnali dopředu celý zápas. I když po technické stránce to nebylo pořád ono, dokázali jsme z kraje druhého poločasu vyrovnat. To nás nakoplo ještě více. Dokázali jsme skóre otočit po šťastné brance, kterou si vstřelil soupeř prakticky sám. Píšť však nic nezabalila, tlačili se dopředu a jejich šance přišli. Ze skoro prázdné branky vykopával balon Danek Haas, potom jejich kapitán po rohu hlavičkoval do břevna a v samém závěru dokonce kopali penaltu. Já si na ní věřil a vím že pokud trefím stranu mám většinou 75% šanci na to že ji chytnu. Stranu jsem trefil a naštěstí to exekutor kopl hoodně špatně, takže pro mě to byla lahůdka. Jak říkám, bylo to pro nás šťastné vítězství a myslím si, že pokud bude Píšť nastupovat v takové sestavě, jako proti nám a budou pokračovat v takových výkonech jako v našem vzájemném zápase, tak půjdou tabulkou ještě nahoru.
Píšť si vypracovala docela dost šancí. Při které vám bylo nejvíce úzko?
Když nepočítám tu penaltu, tak nejhůř jsem se cítil při té hlavičce, když už jsem viděl, jak balon se snáší za mě a bylo mi jasné, že na něj nedosáhnu. Naštěstí při mně stáli všichni svatí a balon skončil na břevně.
Na závěr ještě chycená penalta. Věděl jste, na jakou stranu půjdete, nebo jste čekal do poslední chvíle?
Víte tohle neprozradím, abych měl šanci ještě nějakou penaltu chytit. Ten kdo mě zná, ví, jak na penalty reaguji a ten kdo mě nezná tak má smůlu.
V sobotu váš čeká derby s Jakartovicemi. S jakou strategii půjdete do zápasu?
No je to derby a v žádném derby není favorit. Myslím si, že se naše mužstva znají hodně dobře, protože jsme proti sobě odehráli nespočet utkání. My víme na co si dát pozor a oni vědí úplně to stejné. Je těžké se navzájem překvapit. Každopádně můžu mluvit i za kabinu, že na hřišti necháme duši.
Zatím jste na prvním místě tabulky. Kam šahají vaše ambice pro tuto sezónu?
Víte na tohle se mě ptá spousta lidí, jestli teda „jedem na postup“ a já jim odpovídám pořád to stejné. Že my hráči, ani naše vedení a myslím si, že ani fanoušci to nijak nehrotíme, že bychom za každou cenu museli postoupit. My se chceme fotbalem bavit, chceme bavit lidi, kteří se na to přijdou kouknout (i když vím, že je někdy z našeho fotbalu musí bolet oči), a to že jsme první, je jen taková třešnička na dortu. Nám v téhle soutěži nic nechybí, maximálně tak pravidelně tři rozhodčí. Máme ročně tři derby, a když postoupí Životice a my v téhle soutěži zůstaneme i se Stěbořicemi budou v příštím roce čtyři. Ale je tady druhá stránka, že kdyby se nám tohle povedlo, museli bychom zhodnotit, jestli to zkusit. Myslím si, že kvalitní kádr na to máme, navíc pokud třeba vhodně doplníme, budeme konkurence schopni i v 1. B. Je tam spousta otázek, na které bychom si po sezoně museli nejspíš sednout. Mě osobně by vyšší soutěž lákala, vyzkoušet si zase fotbal o level výše. Ale chtěl bych postoupit pouze jako vítěz téhle soutěže, abychom si ji vykopali sami a nespoléhali se na to, že budou postupovat dva týmy. Všichni bychom chtěli zažít znova tu euforii, kdy jsme postupovali z trojky do okresu a to vám řeknu, že to byla jízda. Řekl bych, že spíš než postup chce každý tu radost z toho, když se to povede a to je náš hnací motor.
Loni se Hlavnice plácala ve spodní části tabulky. Čím se vysvětlit fakt, že letos je to úplně jiná Hlavnice?
Těžko říct. My máme kádr z 95% stále stejný, takže nějakou obměnou kádru to určitě není. My jsme měli převážně v minulém roce smůlu v těch vyrovnaných zápasech, kdy se štěstí většinou přiklonilo na stranu soupeře a až do předposledního kola jsme museli bojovat o záchranu, a i v tomto zápase jsme to štěstí neměli. Za stavu kdy jsme vedli 3:1, soupeř dokázal vyrovnat na 3:3 a nám pomohl, pouze výsledek jiného zapasu. Měli jsme taky nějaké zraněné, ale to prostě k fotbalu patří. V téhle sezoně to je pravý opak, vyrovnané zápasy dokážeme strhnout na naší stranu (i když ne úplně vždy) a zdraví se nás zatím taky drží až na pár výjimek, ale na ty jsme si už zvykli. Tím chci pozdravit našeho porcelánového panáčka (Rosu), palečka a kecku, ať se dají brzo do kupy, aby už by taky mohli nastoupit na hřiště.
Koho považujete za největšího aspiranta na postup a proč?
Když pominu nás tak jsou to dva týmy. Stěbořice, které do 1. B chtějí už hodně dlouho a vím, že tým na to mají. Hrají výborný fotbal, rychlý, kombinační, důrazný a to je přesně to co by mělo platit i na soupeře o level výše. Ale mají jeden handicap a to jsou body, které ztrácejí jak na nás, tak hlavně na druhého aspiranta a to je Slavia. Oba to jsou výborné týmy a oběma by postup slušel.
Jak proběhla zimní příprava, a přivítali jste ve vašem týmu nějakého nováčka?
Zimní přípravu jsme si letos konečně zpestřili zimním soustředěním, na kterém byla většina z nás poprvé. A byla to paráda. Doufám, že jsme nejeli naposledy. Jinak zimní příprava se nesla v tradičním duchu, kdy jsme chodili přes týden běhat a o víkendu jsme měli buď tělocvičnu, nebo jsme hráli přáteláky. Ty jsme měli celkem čtyři, pokud se nepletu a jen jediný z nich jsme prohráli a to jen o gól. Jinak v našem týmu je jedinou staronovou zimní posilou Radim Staňo, který přišel z Horního Benešova. A zapadl jak do kabiny, tak i do naší hry. A ještě mu musím připomenout zápisné!!!
Vy sám jste tradičním exekutorem penalt. Minulý zápas jste ale nastřelil tyčku. Když v budoucnu bude váš tým kopat penaltu, troufnete si na ní nebo jí přenecháte někomu jinému?
Všem okolo jsem říkal, že to bylo nacvičené. Trefil jsem tyč, to máte pravdu, ale tím jsem nahrál na krásný gól Ondrovi Pastrňákovi, který nechytatelně vymetl šibenici. Já si myslím, že jsem člověk bez nervů a pokud dostanu důvěru tak půjdu znovu. U nás je však spousta hráčů, kteří penalty umí báječně a pokud se bude hlásit někdo jiný a trenér mu to povolí, nikam se tlačit nebudu. Od střílení gólů tam jsou jiní. Já budu radši, když penaltu chytím.
Pamatuji si, že dva roky zpátky jste nastupoval na stoperu. Chcete ještě někdy hrát v poli, nebo už se budete věnovat jen brankářskému řemeslu?
Kdyby na to přišlo nebránil bych se tomu. Hra v poli mě vždycky bavila, akorát teď mám menší handicap a to je moje břicho. Nějaké to kilo nahoru jsem nabral, ale pokud by trenér chtěl, ať jdu hrát a sehnal by za mě někoho do brány, klidně bych těch pár kilo shodil
Hlavnice teď žije fotbalem. Na minulý zápas jste dokonce vypravili autobus s fanoušky. Co říkáte na tuto euforii a jak moc vám vaši fanoušci pomáhají při vašich zápasech?
Myslím si, že máme nejlepší fanoušky v celé soutěži. Když se jelo do Píště autobusem, jelo s námi na 40 lidí a další spousta lidí přijela po vlastní ose. To se vám to potom hraje úplně jinak, když vidíte, že v tak daleké obci jako byla tahle „vládne“ hlasivkami náš „gang“. A toto nebyla výjimka. Na každém zápase máme početné zastoupení. Jezdí s námi holky hasičky, staří pánové, mladí kluci a holky. Na derby do Litultovic jich vyrazilo přes 20 pěšky, a když jsme se chystali nastoupit na hřiště a oni dorazili, byl to neskutečný hukot, který dokáže nejen mě ale všechny na hřišti nabudit. Prostě jsou skvělí
Jaká by musela přijít nabídka, abyste změnil dres?
Ligová. Mě už to nikam netáhne. Fotbal hraju od mala pro radost a proto, že mě baví. Nejsem zastáncem toho, aby se v takových soutěžích jako je 1. B, nebo 1. A braly peníze, takže bych ani nechtěl tuhle soutěž hrát za peníze a na vyšší soutěž určitě nemám. Pokud bude v Hlavnici tak skvělá parta lidí jako doposud, tak nemám důvod odcházet.
Lákala by vás vyšší soutěž, a jaká?
Lákala, to víte, že jo, ale jak jsem již napsal tak pouze v našem dresu.
Máte nějaký předzápasový rituál, který pravidelně dodržujete?
Něco by se našlo. Před každým započatým poločasem se musím dostatečně pozdravit se svou brankovou konstrukcí, kterou zrovna hájím.
Jak vypadá váš ideálně strávený volný čas?
Můj čas v posledních měsících vypadá tak, že jsem se vrátil ke své životní lásce a tou je jakákoliv sportovní aktivita. V zimně to byl hokej, lyže, nějaký ten futsálek. V tomto čase trávíme víkendy převážně na fotbale, a když ne jako hráč, tak jako aktivní fanoušek SFC Opava, nebo divák na těch atraktivnějších zápasech v tomto okrese. Samozřejmě do toho taky patří nějaká ta zábava s přáteli a rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.