O titul se v naší soutěži popere trojka týmů z Prahy, míní karlovarský stoper Ludvík Tůma

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj! V prvé řadě gratuluju k drtivému vítězství v anketě o hráče 21.kola. Asi tím vaše kabina zase žila a spoluhráči tě výrazně podpořili, že?
Ahoj, díky moc. Jojo, v kabině jsou nastaveny nějaké sazby, takže kluci samozřejmě chtěli, aby přibyla nějaká ta koruna zase (smích).
Jak jsi spokojen s dosavadním průběhem jara? Zdá se, že zejména doma jste hodně silní.
Tak zatím mě z těch 4 zápasů nejvíc mrzí zápas ve Štěchovicích, kde si myslím, že jsme mohli udělat nějaký bod. Jinak doma zatím bez inkasovaného gólu, takže spokojenost. Snad to vydrží!
Jak se vám hraje pod zkušenými trenéry, jakými jsou Robert Žák a Josef Němec?
S trenéry žádný problém není. Tréninky mají kvalitní, zejména v přípravě jsme hodně propracovali náš herní systém a myslím si, že je to vidět (úsměv).
Přibliž nám svoji dosavadní kariéru. Kde jsi fotbalově vyrůstal a jak ses dostal do karlovarské Slavie?
Vyrůstal jsem v Horním Slavkově, kde se ještě snažím pomáhat u áčka jako asistent trenéra Martina Bulíčka, když mi to čas dovolí. Když mi bylo 9 let, tak jsem odešel do Sokolova, kde jsem strávil celé žáky i dorost. Z dorostu si mě pak vlastně vytáhl pan Dreiseitl do Varů a já tak začal sbírat první třetiligové zkušenosti. Posléze jsem byl na chvíli zpátky v sokolovském Baníku, dále v Domažlicích, Bayernu Hof, Ostrovu a znovu přes Sokolov jsem se dostal zpět do Varů.
Jaké jsou tvoje ambice, chtěl by ses posunout ve fotbale ještě někam výš? A je podle tebe ve vašem kádru někdo, kdo má předpoklady se prosadit do první ligy?
Každý fotbalista se chce dostat výš a být vidět. Kdyby byl o mě někde výš zájem, asi bych neváhal a šel to zkusit. Pro mě je důležitý zůstat zdravý a odehrát kvalitně co nejvíce zápasu, až potom může být ta otázka posunu aktuální. V týmu máme dost mladých hráčů, kteří mají potenciál. Když budou dál makat a zlepšovat se, tak se určitě někdo z nich podívá do vyšší soutěže. Pro nás je teď dobře, že se nepadá, a my tak můžeme hrát uvolněně a sbírat potřebné zkušenosti s dospělým fotbalem.
Co děláš mimo fotbal? U čeho dokážeš vypnout a odpočinout si od fyzické námahy?
Mimo fotbal pracuji, takže toho odpočinku moc není. Ale někdy náš útočník Dominik Mandula vymyslí dobrou odreagovačku (smích).
Máš nějaký fotbalový vzor?
Tak skoro každý by asi řekl Messi nebo Ronaldo. Ale tím, že jsem stoper, tak za mě to budou Varane a Ramos.
Co říkáš rozšíření ČFL od příští sezony? Bereš tuto změnu pozitivně?
Beru to pozitivně z toho důvodu, že budou ČFL hrát juniorky nebo béčka ligových mančaftů, takže se nám naskytne možnost zahrát si proti klukům z ligy, kteří třeba nedostanou tolik prostoru v áčku nebo budou po zranění.To je jednoznačně další dobrá věc hlavně pro mlade hráče, že si budou moci zahrát proti takovým borcům.
Kdo je podle tebe největší aspirant na postup do druhé ligy?
To je jednoduchý. Popere se o to ta silná trojka z Prahy, tedy Zápy, Vltavín a Vyšehrad.
Díky moc za rozhovor a přeju hodně dalších úspěšných zápasů!
Není za co, taky děkuji. Mějte se dobře!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.