S Broťasem se mi hraje dobře, je zkušený a dokáže kluky na hřišti okřiknout a srovnat si je, to mi zatím chybí, říká na adresu svého stoperského kolegy David Čejda

Derby v Dobříši nemělo po základní hrací době vítěze. Rozhodovaly až penalty, ve kterých byl sedlčanský stoper David Čejda neomylný stejně tak jako v celém zápase, byť jeho tým dvakrát inkasoval. Cesta přes něj vedla jen horko těžko. S hráčem 19. kola, byť trochu opožděně, nyní přinášíme rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Derby na Dobříši si odehrál na svůj věk na výbornou a za výkon sis vysloužil nominaci do sestavy kola. Jak se ti v tomto zápase hrálo a jak jsi spokojený s výsledkem?
Do zápasu jsem šel s nervozitou, jelikož to bylo okresní derby a chtěl jsem se ukázat v dobrém světle. Přišla i početná návštěva, která mi na nervozitě přidala. Byl to pro mě těžký zápas, protože jsem se cítil unavený a zlobil mě rychlík Maryška.
Utkání skončilo nerozhodně a šlo se do penalt. Věřil sis na ni nebo jsi byl určen?
Hned jak sudí ukončil zápas, tak jsem věděl, že na penaltu chci jít. Věřil jsem si.
Jsi mladý fotbalista a máš vše před sebou. Jak ses dostal do áčka Tatranu?
Poprvé mě oslovil trenér přibližně před dvěma lety. Chodil jsem na tréninky a postupem času jsem začal jezdit na zápasy, ale jen jako náhradník. Teď na jaře jsem dostal šanci hrát stabilně v základní sestavě, protože se zranil Honza Vystyd.
Kdy a kde jsi s fotbalem začínal?
Začínal jsem právě v Sedlčanech v necelých pěti letech. K fotbalu mě přivedl taťka, který se nás od začátku ujal a dovedl nás až do mladších žáků. Ostatní sporty pro mě byly vedlejší.
Jak se ti hraje po boku kapitána Lukáše Brotánka?
S Broťasem se mi hraje dobře. Je zkušený a dokáže kluky na hřišti okřiknout a srovnat si je, to mi zatím chybí.
Naposledy jste zvládli doma porazit Tachov. Jak v Sedlčanech probíhají pozápasové oslavy?
Záleží na tom, jestli se hraje v sobotu nebo v neděli. Po nedělních zápasech si sedneme s klukama a dáme si jedno regenerační pivko. Po sobotních jsou oslavy trošku bouřlivější.
V Čížové to bude jistě jiný šálek kávy. S čím do tohoto zápasu půjdete a budete se na něj připravovat stejně jako na předešlé zápasy? (rozhovor zveřejněn po tomto zápase)
Bude to určitě těžký zápas, ale dáme do toho všechno a budeme chtít urvat body. Myslím, že příprava bude stejná jako na předešlé zápasy.
Dávali jste si před jarní částí nějaké konkrétní cíle?
Jelikož jsme se na začátku jara nacházeli v zadní části tabulky, tak jsme se rozhodně chtěli v divizi udržet. Teď jsme na pátém místě, ale bodové rozdíly jsou minimální, takže musíme makat dál.
Slavia má za sebou domácí vystoupení s londýnskou Chelsea. Jak bys její výkon hodnotil a mají vůbec Sešívaní šanci v odvetě uspět?
Rozhodně jsem tak kvalitní výkon nečekal. Byl jsem mile překvapen a i když bych Slavii postup přál, moc šancí jí nedávám, kort když Chelsea hraje na domácí půdě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.