Chtěl jsem udělat nějakou změnu v životě, tak jsem to udělal ve fotbale, říká o letním přesunu do Smíchova Daniel Kroc

Hráčem 15. kola městského přeboru jste zvolili Daniela Kroce. Dlouholetá opora Chrástu se rozpovídala třeba o letním přestupu do Smíchova a zavzpomínal také na poslední zápas proti rezervě Chotíkova, v němž dvakrát skóroval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co říkáte na to, že jste zvítězil právě Vy?
Děkuji za gratulaci. Chci poděkovat všem za podporu, co hlasovali. Zápas se nám povedl, můj výkon se svezl s výkonem celého týmu. A upřímně, už to bylo potřeba. :-)
V utkání, za které jste byl vyhlášen, jste zvítězili 6:0 v Chotíkově. Na podzim jste se stejným soupeřem doma překvapivě prohráli. Překvapilo Vás, že tentokrát byl zápas až tak jednoznačný?
Zápas na podzim byl trochu smolný, nicméně dobře jsme věděli, že jim máme co vracet. Za vítězstvím jsme si šli, měli jsme převahu, Chotíkov to ke konci vzdal a závěr emočně úplně nezvládl, což se v této soutěži u některých mužstev bohužel poměrně často stává.
V utkání jste hned dvakrát skóroval. Popsal byste nám své zásahy?
První gól byl z rohu, od Koviho prošel až na zadní tyč míč, který jsem (překvapivě k mé výšce nikoliv hlavou) umístil do pravého horního rohu branky. Druhý gól po pěkné kombinaci středem Laco-Kroc-Krči-Kroc, z vápna jsem pak měl poměrně dost času míč umístit po zemi od levé tyče do branky.
Další utkání sehrajete v sobotu, kdy hostíte Prazdroj. Co můžeme od tohoto utkání očekávat?
Budeme hrát naši hru bez ohledu na soupeře, základem bude neobdržet branku a postupně jich pár vstřelit. Hrajeme doma, chceme vítězství, ale je potřeba k tomu přistupovat s pokorou.
Zdá se, že právě Smíchov se popere s Dýšinou o vítězství v soutěži. Jak vidíte šance vašeho týmu?
Souhlasím s Vámi. Dýšina má dobrý kádr, po dlouhé době mají šanci na postup. My máme ale stejné ambice a věřím, že to zvládneme. Každopádně to bude ještě hodně bolet, čeká nás všechny ještě hodně zápasů, hodně běhání, emoce a určitě dobrý fotbal.
Do Smíchova jste přišel před sezónou z Chrástu. Jak se Váš přesun seběhl a jak se Vám v barvách Smíchova líbí?
Otázka na tělo. :-) Přestup se rodil dlouho, Suly (trenér) byl vytrvalý. Trvalo to několik let, neodcházelo se mi úplně snadno (v Chrástu mám kamarády), ale chtěl jsem udělat nějakou menší/větší změnu v životě, tak jsem to udělal ve fotbale. V černobílých barvách se mi líbí, je tu dobrá parta, na trénink chodí průměrně 12-16 lidí (což asi nepamatuji), takže to člověka baví. Navíc to byl logický krok, bydlím ve Zruči, takže oproti dojíždění do Chrástu přes celou Plzeň to mám teď za rohem. :-)
Pojďme si zmapovat Vaši fotbalovou kariéru. Jakými jste během ní prošel kluby?
Začínal jsem klasicky ve 3. třídě ZŠ na Viktorce, pak jsem pochopil, že fotbal mne živit nebude (nebo mi to spíš bylo vysvětleno), a postupně prošel týmy 1. FC Plzeň (dnešní Smíchov, což byl další důvod mého přestupu sem, že jsem kluky znal), Sokol Bolevec a Spartak Chrást (kde jsem byl posledních 12 let), krátce jsem také vyzkoušel zahraniční angažmá ve Zwieselu, což byla zajímavá zkušenost.
Máte oblíbené kluby a hráče?
To se časem vyvíjelo. Dříve jsem nevynechal jediné úterý a středu zápasů Ligy mistrů, teď už to neplatí. Obecně jsem fandil anglickému týmu Leeds United a hráčům jako Viduka, Kewell, Smith. Aktuálně nemám oblíbený zahraniční tým (v ČR samozřejmě Viktorka), co se hráče týče - to, co předvádí C. Ronaldo, je neuvěřitelné a vždycky mě to dostane. Jako člověka ho úplně nemusím, ale pokud je na hřišti, chci ten zápas vidět.
Jaké další koníčky máte mimo fotbal?
Co se sportu týče - v létě si rád zahraju golf a tenis, v zimě squash, badminton a snowboard. A pak kultura – máme s manželkou předplatné do divadla (1 čtvrtek v měsíci, v době tréninků, a povinně :-) ), občas nějaký festival (Jeden svět – doporučuji), koncert, apod. Také rádi cestujeme, a to jak doma (každý rok Morava na kolech), tak v zahraničí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.