Po zranění si užívám každý zápas, říká Kerber z Bíteše

Luboš Kerber se hned ve druhém zápase po dlouhodobém zranění stal hráčem kola. Hovoří o zdravotních problémech a návratu k fotbalu. Vzpomíná i na postupovou jízdu krajským přeborem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Luboši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Ano, určitě čeká, musím klukům za to hlasování nějak poděkovat. Je to především jejich zásluha, že jsem se stal hráčem kola.
O víkendu jste hráli v Polné. Jak bys zápas popsal?
Po mém zranění a skoro dvou roční pauze si po návratu na hřiště každý zápas užívám. Ale konkrétně k zápasu v Polné. První půlka byla především hra mezi šestnáctkami. Druhá půle byla již o něco bohatší na šance a nakonec i na góly. A jsem rád, že jsme to byli my, kteří proměnili šance a odvezli si tři body.
Vstřelil jsi branku. Můžeš nám ji popsat?
Z hranice vápna přišel přízemní centr od nejzkušenějšího hráče Tomáše Pelána a já jsem se, se svojí slabší levou nohou, trefil po zemi doprostřed brány. V tomhle případě při nás stálo velké štěstí, že se míč vůbec dostal do brány.
V příštím zápase hostíte Počítky. Co od zápasu čekáš?
Abych pravdu řekl, tak nemám tušení, co od zápasu čekat. Tým Počítek vůbec neznám, ale my každopádně půjdeme za vítězstvím.
Do soutěžního zápasu jsi před prvním jarním kolem nastoupil naposledy téměř před dvěma lety. Co tak dlouhou pauzu zapříčinilo?
Jak jsem již řekl, moji dlouhou pauzu zapřičinilo zranění, konkrétně kolene. V dresu A týmu jsem si v mistrovském utkání přetrhl přední křížový vaz a čekala mě plastika a nucená pauza. Po dlouhé rekonvalescenci jsem již mohl nastoupit v zimní pauze do přípravy, kde jsem ale pouze trénoval a neabsolvoval žádný přátelák. Ostrý start pro mě přišel až v domácím mistrovském utkání za B tým před 14 dny, ve kterém jsme se sice rozešli smírně s hráči Nedvědice. Pro mě to ale bylo vítězstvím, že jsem si po takové dlouhé pauze zahrál fotbal a vydržel celých 90 minut.
Kdo tě k návratu přesvědčil?
K návratu mě přemlouvali především spoluhráči a samozřejmě touha si fotbal s nimi ještě zahrát, protože jsme spolu začínali už v přípravce v Bíteši. A hlavně je fotbal stále mým velkým koníčkem.
Máš ambice nastoupit ještě za bítešské áčko?
Neříkám, že ambice nemám, ale v současné době je vidět, že se dva roky pauzy na mně podepsaly. Takže teď je to spíše otázka do budoucna.
Byl jsi nedílnou součástí týmu, který pro Velkou Bíteš vybojoval postup do divize. Jak na tehdejší jízdu krajským přeborem vzpomínáš?
Na tuto jízdu vzpomínám rád a dlouho ještě budu. Byla to skvělá sezóna a postup řadím mezi jeden z největších úspěchů v mé fotbalové kariéře. Všechno si to v této sezóně sedlo a my postupně sbírali dílčí výhry, ze kterých se nakonec stalo prvenství v kraji a nakonec postupem do divize.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Liverpool FC.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Lukáš Kopáček.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal na fotbalovém svatostánku ve Svatoslavi nedaleko Velké Bíteše a přivedli mě k němu rodiče.
Jaký je tvůj oblíbený post?
Stoper.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Koníčkem, odreagováním a především zábavou s přáteli.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál se mi líbí, je tu skvělý přehled jak z nižších, tak vyšších soutěží.
VÝBĚR LUBOŠE KERBERA:
Největší kliďas týmu:
Loup Tomáš
Největší srdcař týmu:
Nekuda Tomáš
Největší bavič týmu:
Rozum David
Nejrychlejší hráč týmu:
Rozum David
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Horký Jiří
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.