Trenér Zúbek vždy hledá to pozitivní, pochvaluje si Mrňa

Bítešský univerzál mluví o uplynulém kole, chválí trenéra Zúbka a vzpomíná, jak se v mladém věku usadil v dospělém fotbale.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji.O tom nepochybuji, musím si přečíst náš ceník, ale myslím, že pokladník taky něco vymyslí (smích).
Máte za sebou duel se Ždírcem. Jak bys zápas popsal?
Bojovný a náročný zápas, ovšem hodně tomu pomohl bohužel i terén, ale pro nás důležité body a ukázka toho, že když budeme makat jako tým přinese to ovoce.
Co rozhodlo o vaší výhře?
Řekl bych větší bojovnost a touha vyhrát. Samozřejmě také produktivita.
V dalším jedete do Lanžhota. Co od zápasu s tímto soupeřem čekáš?
Lanžhot u nás na podzim hrál pěkný kombinační fotbal, ale my díky dobré týmové práci vyhráli 1:0. Čekám těžký zápas, který může rozhodnout jedna chyba.
Lanžhot nezvládl domácí zápas s Humpolcem, když neproměnil obrovské množství šancí. Jak jejich ofenzivě nejlépe čelit?
Zápas jsem neviděl, ale věřím, že když zápas odbojujeme jako proti Ždírci, že by jsme mohli uhrát nějaké body. Hlavní bude vyvarovat se chyb v obraně a kolem vlastního vápna.
Ve Velké Bíteši se v posledních letech mění trenéři poměrně často. Může být Marek Zúbek tím, kdo zůstane déle a tým ustálí?
Věřím v to a doufám, že to tak vidí i vedení. Myslím, aspoň za mě, že nás fotbal teď víc baví i díky tréninkům a celkovému přístupu.
V čem je Zúbek jiný a co má s předešlými trenéry společného?
Hlavní a pro mě nejdůležitější rozdíl je v komunikaci s hráči, na rozdíl od posledního trenéra. S některými předešlými trenéry má společné určitě to, že se vždy snaží hledat to dobré a podpořit tím tak nás hráče.
Ještě na podzim jsi nejčastěji nastupoval ve středu obrany. Teď jsi se posunul do středu zálohy. Který post máš raději a kde se cítiš lépe?
Radši mám určitě pozici stopera, mám celou hru před sebou a je pro mě jednodušší rozehrát (smích). A hlavně mám rád osobní souboje a hašení nebezpečných šancí v posledních chvílích.
Je ti teprve 21 let a už jsi nastoupil přibližně ke 150 zápasům za muže Velké Bíteše. To není úplně obvyklé. Čím to je, že ti přechod z mládežnických kategorií tak sedl?
Nevím jestli sedl, ale vždy jsem se snažil hodně bojovat. Určitě mi pomohli i kluci v kabině, když jsem začínal v béčku. Hodně vděčný jsem samozřejmě i panu trenérovi Klusákovi, který mi dal první šanci v áčku velice brzy a poté panu Kubcovi, který mi dodal sebevědomí a nebál se mě postavit.
Jsi velkým fandou Chelsea. Co říkáš na probíhající sezonu?
Bohužel po krásném startu sezony, kdy mě hodně překvapil styl Sarriho, a tým hrál atraktivní fotbal, začala hra stagnovat a i přes velké držení míče je to v poslední době bohužel trápení, protože chybí kreativita v útočné fázi. Ovšem stále věřím, že Chelsea dokáže urvat alespoň čtvrté místo v lize a pokud by vyhrála i Evropskou ligu, nebyla by to až tak zpackaná sezona.
Myslíš, že v létě skončí Eden Hazard v Chelsea a přestoupí do jiného klubu??
Myslíš, že v létě skončí Eden Hazard v Chelsea a přestoupí do jiného klubu?? Nevím. Na jednu stranu jako fanoušek Chelsea si přeji, aby zůstal, ovšem pokud chce Eden ještě dokázat velké věci, výhra v LM, Zlatý Míč apod., měl by asi jít, nejlépe do Realu Madrid, se kterým je jeho jméno nejčastěji skloňováno.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
Bezpochyby nedávný postup do Divize, tehdy sem sbíral hlavně zkušenosti a moc jsem toho neodehrál, ale ta parta a atmosféra v kabině je nezapomenutelná.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl jeden kamarád ze základní školy, tehdy v páté třídě, bylo mi deset let a já šel na první trénink do starší přípravky. Dodnes sem kamarádovi vděčný, že mě k fotbalu přivedl, nedokážu si představit co jiného bych děla, protože ani naší celé fotbalové rodině se to nepovedlo (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Je pro mě vším, žiju jím každým dnem, není snad hodina, kdybych o něčem co se týče fotbalu nepřemýšlel. (smích)
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Určitě je fajn, že se tomu někdo věnuje i na těchto úrovních. Rád sleduji nové informace a dění v naší soutěži.
VÝBĚR TOMÁŠE MRNI:
Největší kliďas týmu:
Dino (Richard Novotný)
Největší srdcař týmu:
Glušča (Jíří Pokorný), Peli (Michal Pelán)
Největší bavič týmu:
Franta Kuldan, Tomáš Sodomka
Nejrychlejší hráč týmu:
Ondra Halas
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Dominik Hibš
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.