Vítězný nástup Lukavce do jara stvrdil výhrou v sestavě kola David Ludvík

Na úvod jara měl před sebou Lukavec papírově neideálnějšího soupeře, jakého si ve své roli vůbec mohl přát. Když narazí první tým tabulky na posledního, bývá to většinou jednostranná záležitost. Nyní to však byl duel dlouho otevřený, nakonec však rozhodlo větší nasazení i fotbalová kvalita, které hrály jasně ve prospěch hostů. Že však nešlo o jasnou záležitost dokládá nominace lukaveckého brankaře Davida Ludvíka do sestavy kola, který ji navíc dokázal přetavit ve vítezství, v této sezóně navíc už podruhé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Davide. Gratuluji ti k výhře v první sestavě kola pro jaro 2019. Z velmi těsného souboje s žirovnickým útočníkem Jirsou jsi jako vítěz nakonec vzešel ty a to opět díky výrazné podpoře z vašeho tábora, kde je ta komunita na fotbalunas.cz zjevně opravdu silná. Vážíš si tohoto ocenění, zvlášť když je to letos podruhé, co jsi na něj dosáhnul?
Čau Lukáši, děkuji ti za gratulaci. Jak píšeš, vyhrál jsem díky našim mladým klukům, kteří se o tyto stránky hodně zajímají. Tentokrát si vítězství moc nevážím, protože jsem měl dva až tři zákroky v prvním poločase a potom jsem si už na míč ani nesáhl. Ocenění by si zasloužili kluci přede mnou, kteří zápas odmakali a tím mi výrazně pomohli.
Není to poprvé, co jsi v letošní sezóně dosáhl na toto prestižní ocenění, který se může pyšnit jen několik vyvolených. Jak se v Lukavci od našeho posledního rozhovoru změnila nálada v kabině. Po polovině sezóny jste první a proto se asi úvahám o postupu nejde úplně ubránit, že?
Nálada v kabině je pořád stejná. Jsme rádi, že máme tolik bodů a tím pádem snad budeme bez problémů se záchranou. O postupu někteří mluví ale já si myslím, že je to brzy. Ještě je ve hře hodně bodů, tak se uvidí.
Jak je na tom ve tvých očích vlastně kádr TJ Start Lukavec? Má tým dostatečnou kvalitu na to, aby byl konkurenceschopný o patro výše, kde je ten skok mezi soutěžemi už opravdu citelný a málokdo ho ustojí?
Kádr máme mladý, běhavý a jak je vidět podle letošních výsledků, kluci vyzráli. Na vyšší soutěž by jsme museli dost posílit.
V dalším kole vás čeká soupeř rovněž ze spodu tabulky. Ústrašín je však známý tím, že jaro má zpravidla silnější než podzim a ať už byl v situaci jakékoliv, tak se sestupu vždy vyhnul. Jaký zápas s nimi očekáváš?
Očekávám těžký zápas. Myslím si, že nebude mezi námi velký rozdíl, ale měli by jsme podle umístění v tabulce vyhrát. Soupeř naposledy bodoval v Cerekvi, což také o něčem svědčí. Musíme máknout.
Jakým způsobem probíhala v Lukavci zimní příprava?
Zimní příprava probíhala hlavně přátelskými zápasy a přípravou v tělocvičně. Pár poctivých mělo i nějakou fyzickou přípravu.
Nakolik důležitý je podle tebe post brankaře v Poutník lize?
Záleží na konkrétním týmu. Třeba u nás to mám jednoduché, protože mám před sebou dobré a běhavé hráče. Ale celkově si myslím, že je dost důležitý jako v jiných soutěžích.
Běhá v naší soutěži nějaký útočník, který v tobě budí větší respekt než ostatní? Někdo na koho se speciálně připravuješ?
Určitě se na žádného speciálně nepřipravuji. Dobrých útočníků je ale více a podle tabulky střelců je to určitě Tomáš Obranec a Zdeněk Pahr.
Kdo bude na jaře nejvážnějším soupeřem Lukavce v boji o čelo soutěže a koho a proč naopak tipuješ na sestup?
Samozřejmě to budou týmy, které jsou do pátého místa. Největším soupeřem podle mě bude Horní Cerekev. Na sestup bych tipoval asi Čejov.
Děkuju ti Davide za rozhovor. Ať se ti dál daří, ale zase to nepřeháněj, při třetím rozhovoru s hráčem kola už mi začínají docházet otázky. :D
Děkuji za přání. Ať se daří i tobě a doufám, že se mnou rozhovor už dělat nebudeš, protože tady ze mě mají všichni srandu. :D Čau.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.