Chceme hrát dobrý fotbal a tím si získat zpět respekt soupeřů, objasňuje cíl benešovského klubu jeho jednička a hráč 20. kola Nicolas Rotbauer

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Nicolasi! V první řadě ti gratuluju k prvenství v anketě o hráče kola! Vedl k tomu tvůj skvělý výkon na hřišti Vyšehradu, vychytaná nula a navrch k tomu ještě několik zneškodněných penatl. Pověz nám, jak jsi zápas viděl z brány? Byl to tvůj nejlepší výkon v sezoně?
Ahoj! Děkuji, jsem moc rád, že se nám zápas povedl. Zápasy s Vyšehradem jsou pro nás v této sezóně hodně osobní, jelikož ve Vyšehradě nyní působí spousta našich bývalých spoluhráčů, včetně trenéra. O to víc jsem samozřejmě rád, že se nám povedlo uhrát takhle skvělý výsledek. Osobně hodnotím tento zápas hodně kladně. Vyšehrad sice měl chvílemi tlak a několik gólových šancí, ale i my jsme hrozili z brejků a dobrých kombinačních akcí, které máme natrénované. Celkově si myslím, že remíza byla zasloužená. Můj prozatím nejlepší výkon sezóny to pravděpodobně byl, ale musím říct, že mě také skvěle doplnili kluci v obraně.
Trénuješ nějak speciálně penalty?
Penalty úplně speciálně netrénuji, ale někdy si je samozřejmě kopneme po tréninku. Musím říct, že na to mám docela "čuch". Mám svojí speciální taktiku a zatím mi to vychází, tak doufám, že to bude pokračovat.
Zajímalo by mě, jestli máš nějaký předzápasový či zápasový rituál?
Předzápasový rituál mám jeden, ale nevím, jestli ho můžu zveřejnit, aby se náhodou nějaký expert na stravu nezhrozil (smích). Den před zápasem si totiž musím dát vždy k obědu nebo k večeři kvalitní burger s přáteli. Jinak menších rituálků mám víc, ale ne vždy je dodržím.
Teď více k tvé dosavadní kariéře. Přibliž nám svoje začátky a jak ses postupně dostal do kádru třetiligového Benešova?
Do Benešova jsem přišel na hostování v roce 2017 z mého mateřského klubu SK Dynamo České Budějovice, kde jsem chytal za juniorku. Předtím jsem v létě absolvoval kemp ČAFH. Začal jsem studovat vysokou školu v Praze, ale to byl jen jeden z důvodů, proč jsem opustil rodné Budějovice. Když jsem přišel do Benešova, trénoval zde právě trenér Veselý (aktuálně trenér Vyšehradu - pozn. redakce), o to prestižnější byl pro nás zápas s Vyšehradem. V první sezóně jsem odchytal 6 zápasů, byl jsem nezkušený, občas jsem udělal chybu, a tak jsem neměl důvěru trenéra. V této sezóně jsem do přípravy přišel až před generálkou na ligu. Momentálně se cítím velmi dobře a se změnou trenéra jsem dostal i více příležitostí, čehož si vážím a snažím se makat na 100% jak na tréninku, tak v zápase. Už od začátku jsme si padli do noty s mým kolegou Davidem Tetourem, od kterého jsem se hodně naučil a velice dobře spolu vycházíme.
Patříš k mladé generaci hráčů, kterých je v Benešově požehnaně. Jaký je cíl takového mladého a perspektivního mužstva pro tuto sezonu?
Máme celkově mladý tým, ale skvělá parta, jako je tady v Benešově, se málokdy najde a to nás táhne nahoru. Máme kvalitní hráče, kteří byli vychováni v Benešově, dále přišli kluci ze Slavie a docela dost hráčů už tady taky nějaký ten pátek působí. Dohromady tvoříme dobrý tým, kde důvěřujeme jeden druhému a snažíme se do každého zápasu dát to nejlepší, co v nás je. Cíl jsme si před sezónou stanovili takový, že chceme hrát dobrý fotbal a znovu získat respekt soupeřů, kteří nás před sezónou považovali za jasného sestupujícího. To se myslím prozatím daří.
A jaká je tvoje motivace ve fotbale? Kam bys to chtěl ideálně dotáhnout?
Můj fotbalový sen byl, asi tak jako u většiny kluků, hrát za velký klub a živit se tím, co mě nejvíc baví, tedy fotbalem! Bohužel mým handicapem byla vždy moje výška. Přestože jsem dle názoru některých trenérů malý (183 cm), chci dokázat, že jen o výšce to není a že pokud člověk chce, tvrdě trénuje a jde si za svým snem, dříve nebo později se výsledky dostaví. Budu na sobě dál pracovat a těšit se z každého úspěchu.
Pamatuju si vašeho trenéra Pepu Laštovku jako hráče FK Jablonec, kde piloval levou lajnu. Jaký je teď trenér?
Jako trenér teprve začíná, ale myslím si, že i za celý Benešov můžu říct, že je to dobrý člověk a dobrý trenér. Jeho situace po příchodu do Benešova na post trenéra nebyla jednoduchá. Spousta hráčů z mužstva odešla a jeho nelehkým úkolem bylo sestavit nový tým, který by uspěl v konkurenci. Myslím, že se mu to ale povedlo.
Je nějaký spoluhráč, kterému bys opravdu hodně přál, aby tě napodobil a v budoucnu se stal rovněž hráčem kola?
Přál bych to všem, ale kdybych měl konkrétně jmenovat, tak vyberu Páťu Švantnera. Ten má v létě namířeno do Hradce Králové. I když ho teď limituje zraněni, myslím si, že je to jeden z nejdůležitějších hráčů této sezóny. Určitě by si to zasloužil.
Určitě sleduješ českou ligu i nejlepší evropské soutěže. Takže závěrečná trojotázka. Komu bys přál titul? Kdo myslíš, že vyhraje titul? A jak si podle tebe povede Slavia ve čtvrtfinále Evropské Ligy proti Chelsea?
Evropské soutěže a anglickou ligu si nenechám ujít skoro nikdy. Nicméně musím říct, že česká liga mi uniká, sleduji spíše 2. a 3. nejvyšší soutěž u nás. Co můžu říct je to, že bych přál postup klukům z Budějovic, protože tam mám spoustu dobrých přátel a hlavně dobrých fotbalistů. Co se týče první ligy, myslím, že titul vyhraje bohužel Slavie, i když já osobně bych to přál Spartě. K poslední otázce povím to, že Chelsea postoupí po dvou výhrách.
Děkuji moc za fajn rozhovor a přeju hodně dalších vychytaných nul!
Moc děkuji za příležitost k rozhovoru a přeji hezký den.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.