Ondra Beran mi vrátil chuť do fotbalu, říká hráč kola Filip Šafránek

Kluk, který začal hrát v Libodřicích až v dorosteneckém věku a od té doby je věrný Libodřák. Během působení v Libodřicích strávil jen půl roku na hostování v Plaňanech a je služebně nejstarším hráčem týmu. Nejen o zápase s Českým Brodem se dočtete v našem rozhovoru, který připravil Filipův spoluhráč Pavel Škopek.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Filipe, jak hodnotíš první mistrák? Bylo to těžké utkání?
Ahoj, s prvním zápasem jsem spokojen pouze s výhrou neboli bodovým ziskem. S takovýmto soupeřem bychom měli hrát daleko lépe. Těžké jsme si to udělali, bohužel, pouze my sami.
Co čekáš od zápasu s Jestřábkou a od zbytku sezóny?
Zápas s Jestřabí Lhotou bude určitě daleko těžší, už jen proto, že mají z loňské sezóny zkušenosti s vyšší soutěží. Pro zbytek sezóny očekávám nebo si spíše přeji naši zlepšenou hru. A co se umístění týká, tak určitě třetí pozici.
Myslíš, že máme dostatečné množství hráčů po zbytek sezóny?
No, zdvojené posty zrovna nemáme, ale s počtem hráčů je v podstatě problém každý rok, takže už to ani nevnímám. V Libodřicích máme naštěstí i „B“ tým a z toho nám vždy rád někdo přijde vypomoci. V nedávné době se to týkalo i mě samotného.
Kdy naposledy si zažil přípravu jako teď v zimě?
Zimní příprava byla celkem náročná a to i pro mě. Naposledy jsem tohle zažil v dorosteneckých kategoriích. Ale to bylo ještě, když jsem působil v Praze.
Kdo je podle tebe lídrem v kabině?
Myslím, že lídra úplně nemáme. Jsme tu většinou kluci, co spolu hrajeme šest, sedm a více let. Známe svoje rodiny, kamarády a blízké okolí, takže víme, co si k sobě můžeme a nemůžeme dovolit.
Je o vás dobře postaráno? Jak se ti hraje pod duem Lanc – Beran?
Na okrese se máme dobře. Obecní úřad Libodřice nám pomáhá a lidi, co dělají fotbal, to baví. Fanoušci z Libodřic a okolních vesnic chodí na zápasy, kde nás podporují a fandí. I na venkovní zápasy v dostatečném počtu. S Lukášem se známe strašně dlouho, ten mě už snad ani ničím nepřekvapí. A Ondra? Ten minimálně mě vrátil takovou tu chuť do fotbalu a baví mě díky tomu každý trénink.
A poslední otázka na odlehčení. Kdo je z libodřické kabiny nejlepší a nejkrásnější?
(smích) Copak u nás je to už dlouhou dobu jasné, ale myslím, že i v celém okresním přeboru jsem to já. Ještě bych chtěl poděkovat všem, co mi poslali hlas v sestavě kola na fotbalunas.cz, kdo mě zvolil a těším se příští týden na další rozhovor.
originál rozhovoru najdete na www.fk-libodrice.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.