Fotbal hraji teprve půl roku, říká Štěpán Janíček

Hráčem kola se stal Štěpán Janíček z Koutů B, který pomohl dvěma góly k výhře svého týmu nad posledním Jakubovem. Nyní si s tímto hráčem můžete přečíst celý rozhovor. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
Díky. Hned zkraje musím říct, že fotbal hraji půl roku a tohle byl zápas, kdy jsem si snad poprvé říkal, že hraji doopravdy fotbal a ne bago před barákem, fakt jsem z toho měl fajn pocit a bavilo mě to. Za trpělivost se mnou musím poděkovat hlavně klukům z týmu, protože vím, že nejsem rozený fotbalista, tak snad se mnou budou mít i dál slitování, když mi něco nevýjde - bylo a bude toho ještě asi dost. Takže kluci a Fando, díky!
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Jak jsem již říkal, hrálo se mi výborně, nakoply nás dva brzké góly a když jsme vzadu propadli, tak nás skvěle podržel Lukáš Diviš, který odehrál taky super zápas. Za stavu 4:0 po půli jsme trochu zvolnili a dovolili jsme soupeři, aby se dostal do tempa, naštěstí jsme to přestáli jen s jedním inkasovaným gólem, na který jsme vzápětí odpověděli na 5:1 a tím bylo rozhodnuto.
Která z tvých dvou branek byla nejvydařenější ?
Určitě ta první. Běžel jsem sám na brankáře - jako už tolikrát - ale snad poprvé jsem udělal to, co mi kluci říkají, uklidni se, podívej se a pak s tím něco udělej. Takže jsem se snažil to trochu uklidnit a naštěstí se povedlo. A u druhého gólu jsem měl i trochu štěstí, napadal jsem brankáře soupeře a ten mi ve zmatku poslal míč přímo na nohu.
Nyní vás čeká zápas s Moravskými Budějovicemi. Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí?
Proti Moravským Budějovicím jsem hrál svůj první soutěžní zápas a spálil jsem tolik šancí, že jsme prohráli 3:1, takže od tohoto zápasu očekávám, že využijeme výhodu domácího hřiště, oplatíme jim porážku z léta a sebereme další tři body. A v neposlední řadě taky že nespálím tolik šancí a třeba se i trefím (smích).
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Fotbal hraji teprve krátce, zhruba od září. Přivedl mě k němu náš trenér František Neuman, který mi ke konci prázdnin volal, jestli si nechci jít zkusit zakopat na přátelák, a pak už to tak nějak vyplynulo a začal jsem hrát pravidelně. Takže Kouty jsou moje první a asi i poslední fotbalová štace (smích).
Máš oblíbeného fotbalistu?
Jelikož je Barca moje srdovka, tak musím říct Messi, ale z ostatních mám rád to starý barcelonský kolem Puyola, Xaviho, Iniesty a Ronaldinha. A z českých je to spolužák z gymplu David Lorenc, který je můj velký fotbalový vzor a který mě hodně podporuje. Díky Dejve!
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Od mala fandím Barceloně a když jsem navštívil semifinále Ligy mistrů, tak bylo definitivně rozhodnuto.Takže Forca Barca!!!
Jaké máš koníčky?
Jelikož studuju, tak přes týden moc času nemám, ale jinak vedu v Třebíči skautský oddíl, takže máme každý týden nějakou akci a o prázdninách tábor. Jinak jsem bývalý atlet, takže mám rád běh, kolo, v zimě běžky a lyže. A největší odreagovačka je jen tak vyrazit spát někam ven pod širák. Rád také sleduju ostatní sporty, nejvíc NBA a hlavně tým Golden State Warriors, to jsou mí favoriti.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Během semestru moc na filmy nemám čas, ale rád se občas kouknu na nějaký seriál, ze zahraničních Narcos nebo True detective, z českých pak Rapl nebo Labyrint. Takže jsem spíš na akční nebo detektivky.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
V poslední době mi zachutnala indická a hlavně vietnamská kuchyně. Samozřejmě mám rád českou kuchyní. A k jídlu nebo s kamarádama si rád dám pár piv, takže pivo pro mě jasná volba.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.