Postup přeju Vltavínu, věřím že Zápy nakonec předstihne a postoupí, odhaduje vývoj ČFL hráč 19. kola Václav Vyleta

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím karlovarský obránce Vašek Vyleta. Mladý levonohý bek vkročil do jara tou správnou nohou a skvělým výkonem pomohl Slavii k vítězství nad Brozanami. Díky tomu se jeho tým odlepil z poslední příčky a bude chtít stoupat tabulkou vzhůru i nadále. Přečtěte si, co nám Vašek v rozhovoru prozradil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Vašku. Gratuluji k ocenění hráče 19. kola! Obligátní otázka na úvod - zaregistrovali spoluhráči, že jsi v naší sestavě kola? Víš, kdo tě nejvíc podpořil?
Ahoj Davide. Děkuji moc, vážím si toho. Ano zaregistrovali, právě kluci ve skupině mi ukázali, že jsem se tam s Mandym dostal. Myslím si, že hlasovala hlavně rodina po tom, co jsem jim to ukázal.
Nakonec jste ovládli anketu spolu se spoluhráčem Dominikem Mandulou. Proběhly nějaké hecovačky v kabině?
Myslím si, že oba dva si toho moc vážíme a respektujeme se navzájem. Ano hecovačky proběhly, jinak by to nebylo ono.
Můžeš nám přiblížit dosavadní kariéru a jak ses dostal do Karlových Varů?
Vlastně od malička jsem hrál v Ostrově nad Ohří, odkud jsem ve 13 letech měl střídavý start do Teplic, kam jsem v 15 letech přestoupil. V Teplicích jsem prošel žákama, dorostem a pár zápasů jsem stihl i za juniorku. Pár měsíců před koncem minulé sezóny se mi ozvali lidi z vedení karlovarské Slavie, že by měli zájem, abych nastupoval právě tady. Já to beru jako další pokrok ve své dosavadní kariéře a jsem moc rád, že tu mohu být.
Jak ses cítil v jarní premiéře proti Brozanům? Máš za sebou vydařenou zimní přípravu?
Já osobně jsem se cítil skvěle a myslím si, že i celý tým. Máme za sebou skvělou zimní přípravu, kde jsme měli spoustu zápasů a tvrdých tréninků. Podlé mého jsem měl vydařenou přípravu, konečně jsem se i gólově prosadil. Sice to bylo do sítě právě mateřského ostrovského FK, ale jsem rád, že to tam konečně spadlo.
Díky odstoupení Jiren jste se na chvíli ocitli na posledním místě, ale výhrou proti Brozanům jste právě tento tým dotáhli. Jaké jsou vaše cíle pro druhou polovinu sezony?
Je to tak, ale my jsme věděli, že když budeme plnit to co jsme si řekli, tak že Brozany dokážeme porazit. Sice to byl těžký zápas, ale o to je vítězství sladší. Jako cíl máme, že se chceme prezentovat útočným fotbalem. Máme mladý perspektivní tým a samozřejmě chceme nasbírat více bodů než na podzim.
Nejen názvem, ale rovněž znakem i dresy připomínáte pražskou Slavii. Znamená to, že je ve vašem kádru víc slavistů, nebo se najdou i sparťani? Jakému klubu přeješ na tuzemské a zahraniční scéně ty?
Tak já jsem od malička slavista, takže fandím pražské Slavii. Ze zahraničí mám rád Manchester United. V týmu pak máme slavisty, ale najdou se tu i sparťani.
Jsi stále velmi mladý a perspektivní hráč. Jak by sis představoval, aby se tvá kariéra vyvíjela?
Já jsem rád, že jsem dostal šanci si zahrát 3. ligu, a chtěl bych pokračovat i nadále. Ale důležité pro mě je to, co se děje teď, takže se soustředím na jarní část sezóny. Jestli se potom něco objeví, to se teprve uvidí.
Jak se ti zamlouvá ČFL jako soutěž?
ČFL je těžká soutěž. Já jsem vlastně šel z dorostenecké ligy přímo do ČFL a byl to pro mě velký skok. Myslím si, že příští sezónu to bude ještě těžší, protože se bude rušit juniorská liga a týmy se rozdělí do dvou třetiligových skupin. Řekl bych, že to bude mít ještě větší kvalitu, než to má teď.
Koho favorizuješ v boji o postup do druhé ligy?
Nejvíce bych to přál asi Vltavínu. Mají dobrý tým a hlavně slušný vstup do jarní části. Věřím, že dotáhnou vedoucí Zápy a postoupí.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně zdaru do dalších zápasů!
Děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.