VŠEJANSKÝ TRENÉR JAN TRUKSA: Kluky nechci a nebudu honit po kopcích

Všejany zakončily podzimní část sezóny na výborném 5. místě. Mimo jiné o tomto úspěchu jsme si popovídali s jejich trenérem Janem Truksou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podzim jste zakončili na výborném 5. místě? Co na to říkáte?
Samozřejmě jsem velmi spokojený s umístěním i předváděnou hrou. Na začátku sezóny byly naše výsledky špatné, ale věděli jsme, že máme na úvod těžký los. Zažili jsme euforii v podobě nováčka z Kněžic, Poděbrady pak byly na zcela jiné úrovni a v Hrubém Jeseníku nešlo prohrát a stejně se nám to povedlo. Po tomto zápase bylo moc důležité, že jsme nezpanikařili - věděli jsme, že hra není špatná, a že když tak budeme hrát i nadále, výsledky se dostaví. To se ve zbytku podzimu potvrdilo, s 5. místem jsme všichni spokojení.
Je na herním projevu něco, co chcete ještě zlepšit?
Nemáme problém vypracovat si šance, ale až příliš mnoho jich neproměňujeme. To se ale naplánovat nedá, to by kluci hráli v úplně jiných soutěžích. Je to trochu i o tom fotbalovém štěstíčku. Jsou lepší a horší období.
Jak probíhají tréninky?
Nejsme ligový mančaft, aby kluci dostali 2 týdny volna a pak hned zase trénovali. Na delší dobu jsme se od fotbalu odstřihli a teď chodíme každé úterý do haly s umělkou v Milovicích. Budeme mít i přípravné zápasy, naše příprava je tedy spíše herní.
Co to bude za zápasy?
Všechny odehrajeme na umělce a našimi soupeři budou podobně kvalitní mužstva z jiných okresů. První utkání máme již tento víkend.
Budete mít i soustředění?
Na pět dní odjíždíme tradičně (letos už pojedenácté) na soustředění do Rumburka, kde máme k dispozici vše, co k přípravě potřebujeme - halu, umělku,výběhy do terénu, posilovnu, bazén i saunu. Odehrajeme i jedno přípravné utkání na umělce v nedalekém Varnsdorfu, kde bude probíhat i převážná část přípravy. Nechci a nebudu honit kluky po kopcích, s míčem se dá připravit mnoho kondičních a herních cvičení, které je budou bavit a zároveň je fyzicky prověří.
Přivedli jste nějaké posily? Opustil tým naopak někdo?
Žádné posily jsme nepřivedli a spíše budeme spokojeni, když kádr udržíme. Jeden z našich záložníků na podzim zařizoval bydlení a čekal přírůstek do rodiny, teď se vrací na hřiště, čímž zase zvýší konkurenci. Více očekáváme i od naší podzimní posily M. Štrbika, který má velký potenciál, ale zatím jej vinou zranění a neproměňování šancí nenaplnil. Pokud se začne střelecky dařit i Petru Bouškovi, který tomu dává opravdu hodně, snad nás čeká příjemné jaro. Navíc máme velkou výhodu, že převážná většina hráčů byla a je místních. Pokud někdo ze současných hráčů nemůže na zápas, tak za něj ti, co nedávno skončili, rádi zaskočí. Toho si moc vážím a stejně tak toho, že ti, kteří pravidelně nenastupují, nezahořknou a i když nenastoupí v základu, nezahořknou a příště přijdou zase. I to svědčí o tom, jaký kolektiv tu máme.
Máte tedy dobrou partu?
To máme a rádi ji utužujeme. Samozřejmě jsme slavnostně ukončili podzim. Pak měli 2 hráči přírůstek do rodiny, tradicí je silvestrovský fotbálek a teď mi dochází, že jsme dlouho nebyli v Praze v Lokálu.
Jaký máte cíl pro jaro?
Ten je jednoznačný - 32 bodů, klidná záchrana, pohledný fotbal a dobrá divácká návštěvnost - to vše se nám zatím daří. Na závěr bych rád poděkoval vedení i hráčům, že toho mohu být součástí!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.