Škoda, že sezóna už končí, protože jsme byli stále lepší, říká Ondřej Vaňkát

O tom, zda druhé místo je pro Býchory úspěch, jsme si povídali s býchorským hráčem Ondrou Vaňkátem. A také o tom, že druhá polovina podzimu se jim parádně vydařila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vstup do soutěže jste měli trochu bodově chudý. Co bylo příčinou?
Ano, začátek nebyl ideální. Odpovídalo to přesně stylu naší přípravy, která neprobíhala ideálně. Byla slabá docházka a to se promítlo i do úvodních zápasů, kdy jsme podle mě hned v Jestřábce ztratili v úvodním zápase bod, resp. dva.
Ale vše se zvedlo od zápasu s Kouřimí, kdy jste je na jejich hřišti deklasovali.
Zlepšovalo se to postupně, ale máte pravdu, že od tohoto zápasu jsme byli jen lepší. Odbourali jsme zbytečně inkasované góly, které jsme téměř v každém zápase soupeři v podstatě darovali. Od tohoto zápasu vychytal Ondra Heres šest nul, když jsme inkasovali jediný gól v Bečvárech.
Před Kouřimí jste schytali nepříjemný výsledek v Nučicích. Co se tam stalo?
Jednak nám chybělo několik klíčových hráčů a druhak… Nučice jsou pro nás prostě nepříjemný soupeř. Jsou nevyzpytatelní a nám se proti nim prostě hraje špatně.
Ve finále jste se vyšvihli na druhé místo, ale s lídrem tabulky jste prohráli úplně jasně. Čemu to přičítáte?
Věděli jsme dobře o síle soupeře, chtěli jsme hráče zdvojovat, ale úplně tak se nám to nedařilo. Navíc jsme velice brzy inkasovali dva góly a vlastně bylo po zápase, protože zkušení hráči typu Kalivody, Suchánka, Biška a dalších si to dokázali v klidu pohlídat.
Chystáte se ještě Tři Dvory potrápit?
Tak to je otázka. Samozřejmě nedáme nikomu nic zadarmo, ale budeme rádi, když uhájíme druhé místo, protože Velim bude tvrdě dotírat a určitě se porvou o lepší umístění Libodřice či Nučice. Na Tři Dvory se snažíme příliš nehledět, protože ještě nedávno jsem s klukama hrál v Polepech a vím, že vedle hráče krajského formátu vyrostou i okresní hráči výš. Ale my bychom rádi uhájili druhé místo.
Jaký bude model zimní přípravy?
Tak úplně přesně nevím, ale určitě vyběhneme do přilehlých býchorských lesů, nějaký hokej, florbal a fotbálky. Začneme nejspíš na konci ledna.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.