HRÁČ KOLA MAREK STRÁNSKÝ: Žádný z mých trenérů si nevšiml mého ofenzivního talentu

V anketě o nejlepšího hráče 11. kola jste svými hlasy rozhodli o vítězství kovanického obránce Marka Stránského, s nímž Vám nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, představte se prosím čtenářům, kteří Vás ještě neznají.
Dobrý den, jmenuji se Marek Stránský a je mi 25 let. Hraji za mužstvo Kovanic, nejčastěji nastupuji na pozici levého beka.
Kde jste hrával dříve?
První fotbalové krůčky jsem dělal v přípravce týmu SK Hořátev, kde jsem hrál až do dorosteneckých let. Poté jsem přestoupil do mužstva AFK Sadská, kde jsem pokračoval za družstvo dorostu a současně jsem nastupoval za dospělé. Ačkoli bydlím od hřiště co by kamenem dohodil, tak jsem do Kovanic přestoupil až v dospělém věku.
A v kolika letech jste s fotbalem začal?
Poměrně pozdě, bylo mi 8. Tehdy mne k tomu přivedli rodiče, jimž jsem za to vděčný.
Zkoušel jste nastupovat i jinde než na levém beku? Jakou pozici máte nejraději?
Několik zápasů jsem odehrál na pozici levého záložníka nebo stopera. Líbila by se mi pozice útočníka, ale žádný z mých dosavadních trenérů si nevšiml mého skrytého talentu a na pozici útočníka mě nestaví.
Jaké máte oblíbené kluby a hráče v Čechách i ve světě?
U nás je to jednoznačně Slavia Praha a ve světě londýnská Chelsea. Oblíbený hráč v Čechách je Jan Bořil a ve světě Petr Čech. Ze starší generace hráčů byl mým oblíbeným například John Terry. Tuto starší generaci hráčů jsem měl radši než tu současnou.
Se kterým z těchto hráčů byste se nejraději setkal a popovídal si?
Určitě s Petrem Čechem.
Co myslíte, že byste se od něj mohl naučit?
Líbí se mi na něm jeho profesionální přístup k fotbalu. Petra Čecha obdivuji hlavně z lidské stránky, protože ho úspěch a sláva neovlivnily jako člověka, jak často u slavných fotbalistů vidíme.
Věnujete se i jiným sportům?
Žádnému dalšímu sportu se nevěnuji pravidelně. Rekreačně si ale rád zahraji jakýkoli sport.
Jak věříte Kovanicím, co se týče umístění po konci sezóny?
Tuto sezónu máme zatím slušně rozehranou a věřím, že po dlouhé době budeme hrát jaro s klidem a udržíme se ve středu tabulky. S umístěním do 9. místa po konci sezóny budu spokojený.
Vzkážete něco fanouškům?
Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nás chodí pravidelně podporovat, protože to oni jsou ti, kteří nás ženou kupředu a nutí nás podat lepší výkon. Choďte podporovat svůj tým, ať už hraje jakoukoli soutěž, protože fotbal nehrajeme jen pro svůj dobrý pocit, ale i pro vaší radost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.