Martin ŠÍMA: Jsem odchovanec Olešníka, kde hraji téměř celý život

Poprvé v pozimní části OP Českobudějovicka se podařilo anketu o Hráče kola ovládnout hráči z týmu FK Olešník "B"/Temelín, což jistě ovlivnila i vzestupná forma tohoto rezervního týmu, který kosí poslední týdny jednoho soupeře za druhým a před koncem poloviny sezóny se vyhřívá na krásném a hlavně zaslouženém 2. místě v tabulce. Do sestavy patří i Martin ŠÍMA, jenž pendluje mezi A-týmem i B- týmem a vždy je velkým přínosem mužstvu. V tomto kole to předvedl na domácím hřišti, když nastoupil za rezervu Olešníku a gólem + 2 asistencemi přispěl k vysoké výhře nad rezervou Jankova....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáš na nominaci do Sestavy kola a kdy ses o ní dozvěděl?
O nominaci do sestavy kola jsem se dozvěděl v úterý odpoledne od Tresslíka, kterému tímto děkuji za většinu zaslaných hlasů.
Jsi prvním hráčem B-týmu Olešníku, který anketu ovládl, bude Tě tento triumf něco stát do týmové pokladny? :-)
Jelikož za béčko chodím pouze na zápasy, když má áčko volno, tak vůbec nevím, jestli kluci v béčku mají zavedené nějaké pokuty.
Jak by si ze svého pohledu zhodnotil zápas proti Jankovu B?
Zápas s Jankovem jsme rozhodli v první půli, kdy jsme během třiceti minut dali 4 góly. Jankov zápas nezabalil a druhou půli měl i nějaké šance. Bylo hodně znát, že musel vystřídat Chlum, kvůli zranění.
Jsi jedním z pendlujících hráčů mezi A-týmem a B-týmem. Jak moc je náročné nastoupit o víkendu ke dvěma zápasům, když je to náhodou třeba? Nebo máte v tomhle směru nějaká pravidla?
Nějak mi to nevadí, když je čas, tak si jdu rád zahrát. Pravidla nastavená žádná nemáme, pouze to musíme oznámit Chlumovi, který trénuje áčko a domluvit se s Hrdičem, který trénuje béčko.
V A-týmu nastupuješ po boku bývalého ligového střelce Davida Lafaty. Jaký je to člověk, hráč a jaké je pro Tebe si s někým takovým zahrát v jednom dresu?
Jako člověk je Lafi v pohodě. Na to, co ve fotbale dokázal, tak si na nic nehraje. Z pohledu kabiny se po jeho boku každý v týmu zvedl a i díky němu jsme teď na prvním místě. Davida znám už dlouhou dobu ještě před tím, než přišel do Olešníka. Beru ho jako všechny ostatní hráče v týmu.
Možná i díky jeho příchodu se zdá být mužstvo Olešníku v KP takřka k neporažení a zatím jednoznačně míří za postupem do divize. Navíc se v posledních týdnech daří i B-týmu v OP. Čím to podle Tebe je, že se oba týmy drží na špici svých soutěží?
Je to určitě díky tomu, že se zvedla tréninková morálka. Dříve s tímto byl problém, dnes se nás na tréninky schází už hodně a i díky tomu jsou tréninky kvalitnější a všichni na tréninku dřou. V áčku je teď velká konkurence a je to znát pak i v béčku, když tam nastoupí 3-4 lidi z áčka.
Vytyčil si nějaký z vašich dvou týmů nějaké konkrétní cíle pro aktuální sezónu?
Cíle máme jasné, vyhrát soutěže. Jestli budou chtít pak kluci postoupit do vyšší soutěže, to nevím. Co se týče mě, tak s áčkem do divize určitě nechci.
Jakými kluby sis ve fotbalové kariéře prošel doposud Ty sám?
Jsem odchovanec Olešníka, kde hraji téměř celý život. Byl jsem na dva roky v Dynamu ČB, ale jelikož jsem měl roční zranění, tak jsem se poté vrátil zpět do Olešníka.
Kdo Tě nejvíce podporuje?
Nejvíce mě podporuje Trči a kluci z Dívčic, se kterýma bych si chtěl ke konci kariéry zahrát. Určitě nemůžu zapomenout ani na moji přítelkyni, která má se všemi mými koníčky trpělivost.
Na jakém postu se cítíš jako „ryba ve vodě“?
Nejlépe se cítím na levém záložníkovi, když si to můžu navést na střed. Jeden čas jsem hrál středního záložníka, ale moc mi nesedí, když mám protihráče na zádech.
S kým si v týmu rozumíš nejvíc, ať už herně tak i mimo hřiště? Klidně rozděl A-tým i B-tým :-)
V áčku si nejvíce rozumím s Máriem, Šahym a Dudym. V béčku s Tresslíkem.
Jaká je v Olešníku fanouškovská základna?
V Olešníku máme pár srdcařů, kteří podpoří, když se nedaří. Ale moc jich tam není, spíš tam jsou fanoušci, co umí zkritizovat, když se nedaří, ale neumí pochválit, když se daří.
Co si myslíš o portálu fotbalunas.cz a sleduješ jej?
Ze začátku jsem ho sledoval a hlasoval. Je hezké, že i venkovský fotbal se takto dostává do podvědomí fanoušků fotbalu. Teď, jelikož se mi čerstvě narodil syn, tak už na tyto věci není moc čas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.