Doufám, že mi to vydrží, říká ke své střelecké fazóně Jaroslav Stýskal

Už potřetí v sezóně byl vyhlášen hráčem kola mrákovský Jaroslav Stýskal. K výhře svého týmu v Úněšově tentokrát přispěl hned dvěma trefami. V našem rozhovoru se například dozvíte, v čem v zápase poslechl svou dcerku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Anketu jste vyhrál v této sezóně již potřetí. Čím si vysvětlujete, že jste u hlasujících tak populární?
Populární, to zrovna nevím, ale podporuje mě, a i každého hráče z týmu, naše kabina (každá výhra znamená do kasy :-) ), také fanoušci a mám velkou rodinu. I fotbalisti - studenti ve škole hlasují.
Dvěma góly jste přispěl k výhře Mrákova v Úněšově 3:2. Jaký to byl vlastně zápas?
Soupeře jsme vůbec neznali, jen podle výsledků. Zápas byl hlavně o prvním poločase, kdy bylo spoustu fotbalových akcí na obou stranách. My jsme se snažili hrát více na míči, což se nám dařilo a soupeř hrozil rychlými brejky. V druhém poločase už byl fotbal více na náhodu, a byly i zákroky daleko ostřejší, což můžu potvrdit, jelikož jsem nedohrál.
Popsal byste nám své trefy?
První gól byl po rychlé narážečce středem hřiště s Pavlem Rybárem a po proběhnutí mezi stopery jsem dával z prostoru penalty kolem gólmana. Druhý gól byl po vysunutí Matěje Nguyena na křídlo. Matěj mi nacentroval míč vzduchem na vápno a já si do toho jen naběhl a šlo to do pravého horního rohu (jeden z nejhezčích gólů hlavou, co jsem kdy dal).
V sezóně jste skóroval už sedmkrát. Po individuální stránce tedy panuje spokojenost?
To každopádně, tolik gólů jsem měl tak maximálně v jarní části soutěže. A to jsem ještě čtyři zápasy z těch deseti kol nehrál. Doufám že mi to vydrží.
O víkendu hostíte před domácím publikem předposlední Stráž. Jak se na utkání těšíte a co od něj očekáváte?
Zápasy doma jsou vždy super, mám to moc rád, i když nám fanoušci každou akci nepochválí. Já jen doufám, že to stihnu, dávám se dohromady po šlapáku z Úněšova. A já i fanoušci očekáváme výhru. :-)
Když se opět podíváme do kabiny Mrákova, s kým si v mužstvu nejvíc rozumíte, dá se o někom ze spoluhráčů říci, že k sobě máte nejblíže?
No, určitě si rozumím s klukama, co mají rodiny. Ale umím jít na pivo i s těmi, co mají řidičák teprve krátce. :-) Když bych měl jmenovat, často se názorově shodnu s panem Vojtkem. :-)
Taková záludnější otázka. Jak byste charakterizoval sám sebe po fotbalové stránce? Jaký typ fotbalisty jste?
Tady je to naopak jednoduchý: Univerzál. V loňské sezóně jsem hrál na všech postech kromě branky. V té letošní střídám jen post v záloze a pozici stopera jsem se vyhnul jen uzdravením kamaráda. :-) Také ještě můžu stavět na fyzičce a hře oběma nohama.
jednom z minulých rozhovorů jste prozradil, že jste fanoušek plzeňské Viktorie. Jak se Vám líbilo její vystoupení v Lize mistrů na hřišti Realu Madrid?
Před zápasem jsem byl zdravě skeptický, ale po zápase mi bylo kluků líto, že neudělali bod. Bylo hezké vidět, jak se Real bál o výsledek a hru i zdržoval.
Jak Vám fotbal tolerují doma? Je manželka vaším největším fanouškem, nebo si naopak občas posteskne, že zase někam odcházíte?
Nejvíc si posteskne, když to narušuje rodinné akce, ale jinak mě podporuje. Před zápasem v Úněšově mi dcerka řekla: „Tatí dej dva góly“ a manželka: „Hraj to hlavou“. To jsem splnil a teď budu učit dceru: „Tatí, dej hattrick.“ :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.