HRÁČ KOLA ONDŘEJ KUBINA: Jednou bych chtěl hrát jako Petr Kukla

Minulý týden jsme vyhlásili nejlepším hráčem 10. kola na základě výsledků čtenářské ankety kovanického střelce Ondřeje Kubinu. S mladým útočníkem jsme následně udělali rozhovor, který vám nyní také přinášíme.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Dobrý den, představte se, prosím, čtenářům, kteří Vás neznají.
Ahoj, jmenuji se Ondřej Kubina, je mi 21 let a hraji za Kovanice, za něž většinou nastupuji v útoku.
Kde jste hrával v minulosti?
Začínal jsem v Kovanicích, protože bydlím skoro hned vedle hřiště. Chvíli jsem hrál i za Polaban a sezónu jsem strávil ve Zruči nad Sázavou. Po ní jsem se vrátil do Kovanic, kde jsem začal hrát již za první mužstvo.
Proti Přerovu jste úvodní gól inkasovali vy. Co Vám v ten moment prolétlo hlavou?
Osobně jsem byl hodně naštvaný, jelikož jsme měli dlouhodobou herní převahu, načež jsme inkasovali po zbytečné chybě.
Nakonec jste zvítězili 1:3, sám jste dal 2 góly. Popište je, prosím.
První branku jsem vstřelil po vynikající nahrávce obránce Marka Stránského, který mě poslal za obranu, jíž jsem utekl, načež jsem obhodil brankáře. Při druhém gólu jsem byl ve správný čas na správném místě a doklepl jsem míč do prázdné brány.
Považujete se obecně za gólového hráče?
Rád bych a poslední dva zápasy tomu nahrávají, vstřelil jsem v nich 4 branky. Zároveň však jde o mé jediné zásahy v dosavadním průběhu sezóny, tak snad mi to tam teď začne padat.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Vždy jsem měl rád italského záložníka Pirla, ze současných hráčů je mým oblíbencem Gareth Bale z Realu Madrid. No a jednou bych chtěl hrát jako náš Petr Kukla, to je pravý útočník!
Ještě někdo je pro Vás v Kovanicích příkladem, třeba přístupem k tréninku?
Bohužel trénuji individuálně, protože jsem přes týden v Praze. U nás v týmu je několik tahounů, kteří sice už tolik nehrají, ale k tréninkům mají příkladný přístup - jmenovitě Josef Černý či Roman Kopecký.
Jak jste zatím spokojen s průběhem sezóny?
Když si z toho nebudu dělat těžkou hlavu, mohu nás se smíchem přirovnat k Realu Madrid. Odešel nám nejlepší střelec a my se učíme hrát bez něj. Na začátku sezóny se nám opravdu nedařilo, ale už se mi naše hra začíná líbit . Jelikož už nemůžeme hrát tak, že budeme spoléhat na jednoho útočníka, všichni dřeme a zapojujeme se. Omezili jsme nákopy a opravdu se snažíme o mezihru. Vlastně jsem spokojený, osobně mi jde více o dobrou partu než o výsledky.
Věnujete se i jiným sportům?
Sport miluji, takže využívám každé příležitosti. Přes léto mám čas jezdit dračí lodě za Nymburk. Hraji tenis, nohejbal, plážák... Někdy si jdu zaběhat kolem Labe nebo do Kunratického lesa.
Chcete vzkázat něco fanouškům?
Chtěl bych jim poděkovat za to, že na nás chodí a že nás podporují. Budeme je v Kostomlatech potřebovat!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 11. 2018 06:45
Pane Klausi, prosim Vas, prpc nedelate rozhovory se vsemi vitezi? Me osobne tyto clanky bavi cist. Po hrichu jsou tam rozhovory jen s par kluky. To jste napojen jen na Kovanice? To je docela skoda. Ale alespon neco.