Jirka Žirovnický přiznal, že čtyři góly mezi dospěláky ještě nedal

Jirka Žirovnický sice v anketě skončil až druhý za králem Markem Hrstkou. Protože jsme ale s Markem mluvili před týdnem, dali jsme tentokrát přednost dalšímu v pořadí, který se v posledním kole blýskl čtyřmi góly do sítě Jestřábky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, krásný počin. Zaznamenal jste všechny čtyři góly svého týmu.
Čtyři branky v zápase jsem v dospělém fotbale ještě nedal. V žácích jsem dal, myslím, sedm gólů nejvíc v jednom utkání. Tam se to občas povedlo, ale mezi dospěláky maximálně hattrick. A teď to navíc jsou všechny góly Dobráče.
Je to zvláštní pocit?
Určitě ano. Nestává se to v každém zápase a mám z toho radost.
Který gól se z vašeho pohledu nejvíce podařil?
Asi hned ten první. Dostal jsem balón na velké vápno, skočilo mi to, kolenem jsem si to trošku přistrčil a z otočky volejem jsem poslal míč do šibenice. Paráda.
Vybral jsem si k rozhovoru vás, protože s vítězem ankety, Markem Hrstkou, jsem připravoval rozhovor minulý týden. Za jakého fotbalistu Marka považujete?
Moc se s Markem neznáme. Před rokem v zimě s námi strávil část zimní přípravy. Je to určitě kvalitní hráč, také brejkový. Každopádně mu gratuluji k titulu Hráč kola.
Čeho na hřišti nejvíce využíváte vy?
Myslím, že největší předností je rychlost. Nejraději nastupuji v útoku a kluci se snaží dlouhým pasem mě poslat do brejku.
Dobráč se od počátku drží v popředí tabulky. Ale na úplnou špičku zatím nemá. Podlehli jste Velimi i Třem Dvorům. Teď vás čeká třetí tým tabulky...
Já myslím, že hrát se v této soutěži dá s každým. S Dvorama jsme sehráli snad nejhorší zápas, s Velimí to byla trochu i smůla. Věřím, že Býchory minimálně potrápíme, ale chtěli bychom nějaký bod odvézt. Máme o motivaci navíc, loni jsme od nich schytali osmičku.
Předvádíte letos solidní výkony. Sníte i o postupu do "B" třídy? Ne třeba hned, za rok, dva...
Tak to určitě ne. Bylo by to určitě krásné, ale jsme rádi, že se nám daří držet v okresu a prioritou je pevně se v něm usadit. Takže o postupu se určitě nemluví.
Kdo je tahounem týmu, kdo tým vyburcuje?
Tak určitě Marcel Potůček. Pomáhá góly, dokáže poradit klukům. I nás dokáže vyburcovat. To je velká podpora našeho týmu. A i o přestávce, když se třeba tolik nedaří, tak dokáže promluvit. Ale hodně nás dokáže motivovat i náš trenér pan Mašata. V kabině je většinou pozitivní atmosféra, málokdy se křičí, ale víme, jak se nabudit ke zlepšenému výkonu.
Máme před sebou poslední tři kola. Co vás při pohledu na tabulku překvapuje?
Tak předně naše umístění. Myslím, že ho málokdo čekal, ale začali jsme dobře a vezeme se. Jinak je soutež vyrovnaná, podle mě může vyhrát pomalu každý s každým. Snad jen Tuchoraz trochu zaostává.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.