Góly jsem potřeboval jako sůl, hlásí smíchovský Milan Kuráž

Hráčem 9. kola městského přeboru jste zvolili smíchovského Milana Kuráže. Ten stačil proti Druztové dvakrát skórovat, přestože na trávník naskočil až v 65. minutě. V našem rozhovoru se mimo jiné dozvíte, proč byl Kuráž týmu k dispozici až od druhého poločasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V prvé řadě gratuluji k vítězství v anketě. Do utkání s Druztovou jste nastoupil až v průběhu druhého poločasu, takže co říkáte na to, že jste triumfoval i jako střídající hráč?
K tomu není potřeba nic říkat, nastoupil jsem za rozhodnutého stavu. Že jsem dal dvě branky, bych nijak nepřeceňoval. Samozřejmě, za góly jsem rád, už jsem je potřeboval jako sůl. Ale potřeboval bych se prosadit v důležitějších zápasech a pomoci více týmu.
Předpokládám, že za sestavu kola a titul hráče kola budete muset platit do klubové kasy nebo pohostit spoluhráče?
Určitě se klubová kasa zase o něco zaplní. Náš pokladník Fajfka (Karel Fajfrlík) rád píše hodně pokut, ale k sobě si nic nenapíše, aby mohl pít na závěrečný zadarmo. (smích)
Oceněn jste byl za zápas s Druztovou, který jste vyhráli vysoko 10:0. Jaký to byl z Vašeho pohledu zápas? Vybavíte si, kdy jste naposledy sehrál takto jednoznačné utkání?
Pro mě dost těžká otázka, jelikož jsem dorazil až na druhý poločas. Vím, že se to moc často nestává, ale já na zápas bohužel zaspal a přišel až o poločase (zápas začínal v 15:30). (smích) Jeden zápas si vybavím - ještě za dorost na Sportovce jsme porazili Křimice 19:0, a protože jsme nedali vyloženou šanci z malého vápna, museli jsme po zápase dělal kotouly přes celé hřiště. Tímto zdravím bývalého trenéra pana Milana Dejmka. (smích)
Po příchodu na hřiště jste stačil dvakrát skórovat. Popsal byste nám své zásahy?
První branka byla hodně velká náhoda. Z rohového kopu přetažený balon, který letěl do autu. Chtěl jsem hlavně trefit balon, protože mi balon padal na mojí "silnou" levačku, já to nějak trefil a padlo to tam. Na druhé brance má velkou zásluhu Kovy (Jan Kovář), který prošel asi přes tři bránicí borce, předložil mi balon na malé vápno a stačilo jen trefit bránu.
V neděli se představíte na půdě černické rezervy. Co od toho zápasů můžeme očekávat?
Velmi těžký zápas. Za moje působení na Smíchově si pamatuji, že jsme tam vyhráli snad jen jednou, takže bychom tu černou sérii v Černicích chtěli prolomit a nic jiného, než tři body, nebereme.
Podívejme se do kabiny Smíchova. Kdo to umí rozjet na párty, kdo nezkazí žádnou legraci, nebo kdo se obléká podle nejnovějších trendů? :-)
Na párty to nejvíce rozjíždí Kovy, jeho numa numa jej je legendární , pak je to bez debat Tobič (David Tobrman). To není král parketu, ale král stolu. Každou píseň zatančí na stole. (smích)
Shrňme si Vaši fotbalovou kariéru. V kolika letech jste začal hrát fotbal a jakými jste prošel kluby?
Začal jsem v 5 letech v Mrákově, hned po roce jsem zamířil do Domažlic. Tam působil až do dorostu, kdy jsem pak odešel na Sportovní školu. Po dorostu na sportovce jsem se vydal na rok do Vejprnic, odtud šel do České Kubice na dva roky a potom už jen SK Smíchov.
Máte ve „velkém“ fotbale oblíbené hráče a kluby?
Fandím Arsenalu a oblíbeného hráče nemám.
Jaké máte mimo fotbal koníčky?
Jelikož rozhovor bude číst moje žena, tak pochopitelně můj volný čas trávím právě s ní. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.