Jakub SLAVÍK: Chci být hlavně prospěšný pro tým, to je pro mě nejdůležitější věc.

Svými hlasy jste v 11. kole OP rozhodli o tom, že se Hráčem kola stal mladý dvacetiletý útočník Jakub SLAVÍK. Tento mladý hráč je jednou z opor týmu Zlivi, což dokázal svým výkonem na domácím hřišti proti soupeři ze Žabovřesk, kterému vstřelil 2 branky. Hráče jsme oslovili, položili mu pár standartních otázek, aby jste se o něm něco málo dozvěděli a níže vám přinášíme celý rozhovor...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vypadá to, že ve Zlivi už nemůže nikdo z Vás hráčů být ani v napětí z nominace do Sestavy kola, když je už předem takřka jasné, kdo anketu vyhraje :-) Přál sis, Ty sám, anketu ovládnout, když si viděl své jméno v sestavě?
Dá se to tak s nadsázkou říci. Bude to asi tím, že každá výhra stojí dotyčného něco málo do kasy, takže se ostatní snaží, aby právě on vyhrál. Hlavně Venca Fürst, který hlasuje každou hodinu a za ty hlasy musí dostávat nejspíš zaplaceno :-D Říkal jsem si, že by to bylo fajn vyhrát, ať nejsem za klukama pozadu.
V prvním kole si zářil po boku Milana Ďurici, což vás oba dostalo hned do nominace nejlepších hráčů kola. Od té doby přišel z Tvé strany menší útlum a nikterak zvlášť ses v zápasech neprosazoval, až opět v tomto kole proti soupeři ze Žabovřesk. Co se stalo?
Přirovnal bych to k pořekadlu "První vyhrání, z kapsy vyhání". V tom případě, první zápas se mi povedl a potom už to šlo spíše jen dolů. Nechci hledat výmluvy, šance a možnosti jsem měl. Ale i když sem si věřil, nemohl jsem to stále zlomit. Teď se mi to konečně povedlo a budu se na to snažit navázat.
Jak si již čtenáři, fanoušci a lidé kolem fotbalu ve Zlivi mohli všimnout, máte momentálně super fotbalovou partu. Hecujete se v týmu často? A probíhají na trénincích, před sezónou či před zápasy nějaké výzvy?
Hecujeme se v podstatě každý den, kdekoliv a kdykoliv. Když to není na tréninku nebo v klubovně, tak tady na Facebooku. Většinou se sázíme o nějaké to pivo nebo rovnou celý soudek. Parta je super a je to základ všeho.
O kom z týmu by si mohl říct, že je Tvým nejoblíbenějším parťákem, se kterým si nejvíc rozumíš?
Rozumím si tak nějak ze všemi. Nejvíc asi s Milanem Ďuriců a maňasem, protože právě oni jsou většinou na té předfinální přihrávce. Potom ještě s mladýma, Ondrou Šťastným a Radkem Nečasů, se kterýma hraji už od mala. Ale jak říkám, rozumím si tu snad s každým.
Také patříš k té generaci mladších v týmu, máš nějaký fotbalový vzor?
Můj fotbalový vzor od mala byl Stanislav Vlček. Teď je to i Cristiano Ronaldo. Oba tito hráči, kromě toho že mají sedmičku na zádech, jsou pro mě svými vlastnostmi nejlepší. Ať už na hřišti nebo mimo něj.
Máš do letošní sezóny nějaký individuální cíl?
Chci být hlavně prospěšný pro tým, to je pro mě nejdůležitější věc. Individuální cíl byl král střelců, ale když netrefím někdy ani stodolu, tak se mi to asi nesplní.
A co Tvoje hráčská kariéra. Kde sis už zahrál a lákalo by Tě to třeba i někam jinam v budoucnu?
Ve Zlivi jsem prošel všemi kategoriemi. Takže jsem skoro veškerý fotbalový život byl tady. Kromě minulého podzimu, kde jsem hostoval v Táborsku. Což mě neuvěřitelně posunulo a jsem za to strašně vděčný. Do budoucna bych si chtěl ještě jednou zkusit Divizi nebo KP. To, jestli se mi to povede, záleží jen na mně :-)
Jak se udržuješ po celý rok v kondici a připravuješ se na zápasy?
Poctivě trénuji a chodím cvičit. V Táborsku mě naučili se o sebe starat hlavně ve volném čase. Protože ta individuální, domácí příprava je stejně důležitá, někdy i důležitější, než jen ta tréninková.
Když vyběhneš na hřiště, jaký jsi povahou typ hráče?
Bojovník. I když to někdy tak nevypadá, nechal bych na hřišti všechno. Umím být i vůdce, nebojím se zodpovědnosti. Pro výhru bych udělal skoro cokoliv :-)
No a jaký post je pro Tebe nej, kde na hřišti se cítíš jako ryba ve vodě?
Útočník. Hrál jsem snad na všech postech kromě brankáře, ale od dorostu jsem se zastavil v útoku a tahle pozice mi vyhovuje rozhodně nejvíc.
V neděli hrajete derby na Hluboké. Už probíhá nějaká příprava a jaký konečný stav si tipneš?
Příprava není nikterak speciální, pro nás je důležité vstoupit dobře do obou poločasů, potom si myslím, že máme na to přivést tři body.
Na závěr našeho rozhovoru máš možnost komukoli něco vzkázat, pokud chceš :-)
Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi poslali hlas. A kluky vyhecovat, aby jsme ještě poslední zápasy na podzim mákli a získali co nejvíc bodů. Jo a Milane, z té prohrané sázky si nic nedělej ;-)
Super. Moc díky, že si věnoval čas našemu rozhovoru a přejeme, ať se Ti daří :-)
Také děkuji a přeji, ať se vám ve všem daří :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.