Mezi spoluhráče chlubící se dvěma "zářezy" se připojuje i David Kuš

Pravidelní čtenáři si určitě všimli, že rozhovor s Davidem Kušem už se tady před nedávnem objevil. Je to plus mínus půl roku, kdy na titul hráče kola dosáhl poprvé a nyní přidává vítězství číslo dvě, jehož výsledkem je pochopitelně znovu rozhovor, nyní však s otázkami, na které se posledně nedostalo. Moje snaha o rozepsání Davida se bohužel absolutně minula účinkem a tak jsou výsledkem asi nejstručnější odpovědi, jaké jsem zatím v rámci rozhovorů přijal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide. Gratuluju ti k vítězství v sestavě kola, které ti vynesl zápas, nebo lépe individuální výkon ze zápasu proti Čejovu, který jste na jeho domácím kolbišti přejeli výsledkem 1:4. Jak je možné, ž i přes čtyři vstřelené góly se do sestavy kola nakonec dostali dva defenzivní hráči, tedy ty a gólman Vojta Kolář?
Zdravím. Tak to vůbec netuším, jak jsem se tam objevil já, ale Vojta nás určitě podržel pěknými zákroky.
Bylo utkání se Sokolem Čejov jedním z těch náročnějších zápasů, nebo jste si pro výhru dokráčeli relativně v pohodě?
Jednoduché určitě nebylo, už jenom z důvodu, že hrací plocha nebyla podle našich představ. V 1. půli se domácí dostali do pár šancí, ale v 2. půli jsme je k ničemu už nepustili.
Touto formou, v rámci rozhovoru s hráčem kola, se spolu nebavíme poprvé. Před půl rokem jsi s velkým přehledem porazil kamenického Lukáše Kašparce a další soupeře v boji o titul. V tu chvíli jste se ale plácali v dolní polovině tabulky, daleko za očekáváními i vytouženými pozicemi a solidní forma byla v nedohlednu. Letos se vám ale daří o něco lépe, když porovnáme tato dvě období. Prozatimní čtvrté místo vás řadí mezi špičku Poutník ligy, což vás i chtě nechtě pasuje do role favoritů soutěže. Můj předsezónní tip byl místo páté. Shoduje se to i s tvými představami, nebo vidíš na konci sezóny žirovnický tým ještě o pár příček výš?
Tak určitě loňska sezóna nebyla úplně podle našich představ, ale jaro už bylo lepší. Já si myslím, že máme na to bojovat o přední příčky.
Stejně tak, když jsme se spolu bavili v minulé sezóně, bylo hlasování do sestavy kola kompletně pod kontrolou FC Slavoj Žirovnice. Vlastně bylo jen otázkou, který hráč z Budína se v sestavě objeví, protože pak už to byla v podstatě jasná záležitost. Letos je vše jinak. Zájem o obsah na fotbalunas.cz stále roste a proto je i otázka, jak to celé dopadne, daleko nejistější. Ceníš si téhle výhry o to více, kdy je potřeba pro titul hráče kola vykázat mnohem více úsilí a ve finále ani to nemusí stačit?
Tak určitě si výhry cením, ale nebýt toho, že u nás, kdo je mužem kola, tak platí určitou částku do kasy, tak to je asi hlavní důvod proč jsem měl nejvíc hlasů.
Ve srovnání s loňskou sezónou je tady další zásadní rozdíl a sice absence prvotřídního kanonýra, jakým byl pro FC Slavoj loni a v podstatě i předloni Martin Pokorný. Ten svou loňskou formu ne a ne najít a tak se ptám, kdo je letos hlavní tváří a největší hvězdou žirovnické juniorky, bez níž by se skládání základní sestavy neobešlo?
Je škoda že to tam Martinovi zatím letos tolik nepadá, ale věřím že jeho chvíle určitě přijdou. Hlavní tváří si nedovolim určit asi nikoho. Hrajeme jako tým.
Po poslední sezóně přišla Žirovnice v Poutník lize o možnost poměřit síly s úhlavním rivalem, TJ Spartak Počátky, který se po nutné obměně kádru musel odporoučet podruhé za sebou o patro níže až do III. třídy, kde to však vypadá na slušnou šanci na návrat zpět mezi "smetánku". Kdo je tak pro vás letos tím soupeřem č.1, SK Horní Cerekev, Kamenice nad Lipou, nebo někdo úplně jiný?
Je škoda že Počátky spadli, ale věřím že se vrátí zase hned zpět. Jako rivala bych viděl spíše Kamenici nebo Maraton.
Teď zkusíme trochu píchnout do vosího hnízda. Co říkáš na úroveň rozhodčích pískajících v Poutník lize? Kterému by jsi přiřadil titul toho nejlepšího a komu by jsi se nejraději vyhnul úplně?
Všichni víme, jak to s rozhodčími v téhle soutěži je a dal se k tomu raději vyjadřovat nebudu.
V minulém rozhovoru jsi na sebe před tehdy nadcházejícím Mistrovství světa v Rusku "prásknul", že budeš fandit Francii, počítám tedy, že u tebe panovala spokojenost. To mně jako fanouškovi kdysi ještě poctivého, bojovného německého fotbalu bylo nejednou z předvedeného výkonu nevolno. Když už je MS za námi, kterému fotbalovému klubu fandíš nejvíce?
Tak určitě AC Sparta Praha.
Sleduješ na fotbalunas.cz mimo Poutník ligy a Krajského přeboru, kam se znovu po roce vrátilo "áčko", i jiné soutěže, kterým z tvého pohledu stojí za to věnovat pozornost?
Sleduji i jiné soutěže kde hrají třeba moji kamarádi.
Díky za rozhovor. Ať se ti dál daří a to nejen na hřišti. Měj se a zase někdy.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.