Rozhovor s Martinem Krajasnkým, hráčem 11. kola

Hráčem 11. kola jste vybrali Martina Krajanského, fyzicky perfektně připraveného záložníka ze Světlé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Představ se nám po fotbalové stránce.
Fotbal jsem začal hrát v pěti letech. Svoji kariéru jsem zahájil na pozici obránce. Nejdříve krajního, poté středního. V žácích jsem se posunul na pozici středního záložníka, na které jsem vydržel až doteď. Zahrál jsem si i ve vyšších žákovských soutěžích např. ligu nebo divizi. Od dorosteneckého věku jsem se stal opět hráčem Světlé nad Sázavou a jak se říká: „Všude dobře doma nejlépe.“ Za A tým jsem začal hrát v 17 letech.
Nominován si byl za zápas s Dlouhou Vsí. Popiš svůj výkon v něm.
Zápas se mi líbil, hlavně díky mým spoluhráčům, kteří mě na hřišti hodně hledali a umožnili mi tak zahrát si dobrý fotbal. V zápase jsem zaznamenal dvě asistence, nejdříve jsem ve vápně našel centrovaným míčem Milana Šmída, který hlavou umístil míč do sítě. Poté jsem jen tak lehce přizvedl centr našeho stopera Miroslava Pechy a prosadil se Lukáš Dibelka.
Ve světelském A jsi nadstandardním hráčem, chtěl bys si zahrát vyšší soutěž?
Vyšší soutěž bych si zahrál rád, ale jenom ve Světlé. Rozhodně bych kvůli tomu nikam nepřestupoval.
Proč nastupuješ pravidelně i za B tým? Je v béčku lepší parta, jako to obvykle bývá?
V B týmu si mám možnost zahrát s hráči z dorostu, s nimiž hraju od malička. Dalším důvodem je, že přes týden nemám čas trénovat s míčem kvůli škole, tak jsem rád za každou příležitost si zahrát. V béčku je samozřejmě uvolněnější atmosféra, všichni chtějí vyhrávat a postoupit, ale na hráče není vyvíjen takový tlak, jako třeba na áčko, takže jsou hráči ve větší pohodě. Navíc je v béčku pár hráčů, kteří dokážou zvednout náladu v týmu, jako třeba náš kapitán Milan Šmíd. Jinak v béčku je skvělá parta, která se chodí po zápase pravidelně stmelovat.
Jak zvládáš po fyzické stránce dva zápasy za víkend?
Myslím si, že po fyzické stránce to zvládám docela dobře. Často si chodím zlepšovat fyzickou kondici, abych zvládal jak sobotní, tak nedělní utkání.
Ze Světlé už dlouho slýchám hlasy snící o postupu do B třídy. Teď jste po dlouhé době konečně první v tabulce. Co se v této sezoně změnilo, že vám najednou vše vychází?
Jak už jsem říkal, kluci chtějí postoupit a dělají pro to maximum. Myslím si, že se změnil styl hry a že se každým zápasem zlepšujeme. Také se daří vytvářet si spoustu šancí útočníkům, záložníkům i obráncům, a hlavně je proměňovat. To potvrzuje naše skóre a i to, že náš zabiják Lukáš Dibelka je nejlepším střelcem soutěže.
Chtěl bys něco vzkázat závěrem?
Na závěr bych chtěl říct, že doufám v úspěšné pokračování této sezóny světelského B týmu, a že mi bude umožněno za něj dále nastupovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.