Každá výhra se musí pořádně zapít, říká srdcař SKR Tomáš Mates

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je Tomáš Mates z neporazitelného Rakovníka. V zápase s Vinařickým mužstvem předvedl skvělý, jak samostatný, tak týmový výkon. Tomášovo srdce patří výhradně rakovnickým barvám, jak nám sám v rozhovoru řekl. Dále se nám svěřil, jaké akce rád navštěvuje a jak oslavuje výhru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tak na úvod, co říkáš na toto ocení?
No, samozřejmě jsem rád, že jsem taky konečně za svou fotbalovou kariéru něco vyhrál, nikdy bych nevěřil že mám tolik fanynek (smích).
Jak se ti v posledním zápase hrálo?
Hodně rád útočím, ale v posledním zápase proti Družci jsem se hlavně snažil o defenzivní činnost, což si myslím že se povedlo. Byl to náročný zápas, hodně osobních soubojů, ale to frajerům z Družce bohužel nestačilo na našeho rychlíka Péťu ,,Messiho'' Nováčka.
Jak hodnotíš dosavadní výkon mužstva?
V Béčku máme teď dost dobrou partu a kluky za jejich výkony musím jen pochválit. I když to není někdy herně úplně ono, maká se do poslední minuty.
Kdo tě přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě přivedl můj táta, prý jsem potřeboval zocelit, ale myslím že už na mě doma neměl nervy (smích). Nikdy jsem neoblékl jiný dres než SKR, to srdíčko tam prostě už zůstane. Chtěl bych tímto i poděkovat své rodině, která se snaží jezdit na každý zápas a fandit našim barvám.
Jaké jsou tvé největší fotbalové úspěchy?
Můj asi největší fotbalový úspěch je ten, kdy jsem s kluky porazil ,,hvězdy'' z Hostouně, tuším 2 kola před koncem soutěže a postoupil z I.A třídy do krajského přeboru. Lepší partu jsem zatím nezažil, oslavy byly veliké a dlouhé.
Jak slavíš výhry?
Každá výhra se musí určitě pořádně zapít. Já ji zapíjím asi vším co teče, hlavně tedy kýblem Cuba Libre a Jagerbombou. No, co ti budu povídat, poslední 2 měsíce ty ranní příchody domů jsou hodně veselý.
Prý máš rád festivaly, jaké tě baví nejvíce?
Je to tak, jsem milovník taneční hudby. Tenhle rok mě zatím asi nejvíce bavil Beat for Love v Ostravě kde jsem byl 4 dny. Musím říct, že Finlandia Mácháč je proti tomuhle nic. Hlavně co se tam teď zavedlo. Nemůžeš si pustit v kempu hudbu z repráku nebo jiného zařízení, šílenost. Tam už mě asi jen tak někdo nedostane. Další festival, na kterém jsem snad za poslední 3 roky ještě nechyběl je Magnetic, to už je asi taková tradice.
Jak trávíš čas, když zrovna nejsi na hřišti?
Dost času jsem v práci, protože dojíždím z Rakovníka do Kladna a ta cesta si nějaký ten čas vezme. Když se ale najde chvilka, tak rád trávím čas s kamarády u piva a jídla, nebo jednou za čas vymyslíme se ségrou nějaký výlet a vyrazíme.
Dále by nás zajímalo, jaké byly důvody neshod mezi tebou a trenérem A-týmu Liborem Šímou.
Omlouvám se, ale k tomuhle se nějak víc vyjadřovat nechci. Zbytečně zahozený čas (úsměv).
A poslední otázka, co bys vzkázal nově nastupujícím fotbalovým generacím?
Ať vyhodí telefony a počítače z okna a jdou si radši s kluky kopnout před barák. Ať hlavně dělají co je baví a nenechají se na hřišti zastrašit. A aby hrál každý fair play.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.