Milan ĎURICA: Nejsem Mirek Dušín, ale na fotbal jsem vždycky přišel, když jsem měl!

V zatím posledním hlasování 10. kola o Hráče kola jste svými hlasy rozhodli o tom, že se vítězem stane opět zástupce z týmu Zlivi a podruhé v podzimní části získa pomyslnou korunu Milan ĎURICA. Tento produktivní útočník se v tomto kole předvedl ve skvělé formě na hřišti Úsilného, kde k vítězství svého týmu v poměru 4:1 připsěl 2 góly a jednou asistencí. Hráče jsme oslovili a podařilo se nám s tímto sympatickým a charismatickým útočníkem pořídit rozhovor - 2. část....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co jste si pomyslel a říkal, když jste své jméno viděl opět v nominaci Sestavy kola?
Říkal jsem si hlavně, že jsem přišel o další peníze. Ale jak na to koukám, tak když ostatní vidí, že je tam někdo od nás, už to ani nezkouší a nehlasují :-)
Tohle kolo to opravdu tak vypadalo :-) Posledně jste se zmínil, že jestli vyhrajete podruhé, budete muset hledat další práci. Už jste rozhodil sítě? :-)
Jj, už jsem se poohlédl, a asi půjdu dělat do Tesca, abych na to měl :-)
Ale nyní zase vážněji. Třeba ještě nevíme, jestli vůbec a případně jaký máte fotbalový idol?
Tak dříve to byl Gaizka Mendieta, ale ten už bohužel nehraje, z dalších to byl Zlatan a Messi.
Jste věrným fanouškem nějakého fotbalového týmu?
Tak jsem velkým fanouškem SK Slavia Praha, nejlepšího klubu u nás a pak FC Barcelona.
Váš trenér Martin Tesař je velkým fanouškem konkurenčního pražského týmu :-) Ale zajímalo by mě, jak jeho osobu vnímáte vy hráči?
Docela zajímavá otázka :-) Myslím, že Martin do toho všeho náramně zapadá, hodně to prožívá a to je dobře. Není mu jedno, co se děje jak na hřišti tak ani mimo...., První tři dny po zápase řeší minulé utkání a zbytek týdne to další, které nás čeká. Takže myslím, že hráči ho berou a respektují. A tak by to mělo být! Jen je škoda, že fandí ACS a že si jde s námi někdy kopnout, protože díky němu prohrávám fotbálky na trenalu... :-)
Váš spoluhráč Martin Maňhal v jednom z rozhovorů zmínil, že cíl Zlivi v sezoně je postup. Trenér se s tímto výrokem zase tak úplně neztotožnil a jak tahle slova vnímáte vy?
Martin Maňhal byl pod vlivem alkoholu :-D Takže já bych postup úplně nevyhlašoval. Ale trochu vážně... Myslím, že by na to mohlo být, ale muselo by se to sejít. Je třeba se udržet se špičkou a v zimě hodně potrénovat a trochu doplnit kádr. Tak o 10 hráčů :-D Ale vážně, máme na to! :-) Promiň Martine ( Martin Tesař ) ...
Už byla nějaká odezva z domova, od kamarádů či spoluhráčů na Vaše další vítězství v anketě?
Ne, doma to nikdo neví, a ani nebude vědět :-) takže odezva nebude žádná :-) a spoluhráči to ví a odezva bude stejná jako doma :-D
Ve Zlivi jste dostal důvěru jako kapitán. Je tahle role pro Vás důležitá a cítíte vůči týmu větší zodpovědnost?
Role kapitána není pro mě důležitá, kdyby se nezranil Pavel Boubal, tak on by byl kapitánem. Zodpovědnost vůči týmu jsem měl všude, kde jsem hrál. Nejde jen o to na ně řvát na hřišti a říkat, kdo co jak má hrát. Bohužel dneska to není, jako to bylo před x lety, kdy se řeklo, že je fotbal v tolik a všichni tam jsou. Dneska se musí každému extra psát atd. Ta zodpovědnost začíná, už když řeknete někde v týmu, že tam budete hrát a oni s vámi počítají. Nechodíte a dalších 10 kluků jste nechal na holičkách. A tohle dneska spousta mladých kluků nechápe..... Nejsem Mirek Dušín, ale na fotbal jsem vždycky přišel, když jsem měl!
Máte také čas a prostor věnovat se ve volném čase jiné sportovní aktivitě a případně jaké?
Pokud jde o jiné sporty, tak ještě "hraji" hokej v RHL za HC Homole, stolní tenis a vlastně vše, co je spojené s míčem :-)
Ještě Váš tým v podzimní části čekají 4 těžká utkání se soupeři z horní části tabulky. Jaký budete mít reálný bodový cíl?
Musím říct, že OP je velmi vyrovnaný. Ty 4 zápasy budou těžký, ale 9 bodů by bylo fajn a myslím, že je to reálné. V týmu je spousta šikovných kluků, kteří hrají teď velmi dobře jako Martin Maňhal, ten hraje mnohem lépe, než dělá rozhovor :-), Karel Jinderle s Matějem Furstem atd... Takže 9 by bylo super.
Jaké to pro Vás vlastně je, přečíst si o sobě článek na fotbalovém webu? A co si o našem portálu fotbalunas.cz myslíte?
Je fajn, si o sobě přečíst článek, ono jich už moc nebude. Kdybych nešel do Zlivi a celé město povinně nehlasovalo, tak bych nikdy žádný nedělal. Takže děkuji všem! Jinak portál sleduji a myslím, že je to dobrá věc pro nás "fotbalisty". Jinak děkuji a myslím, že to bylo už naposled! :-)
Super a zatím děkuji mockrát, že jste si opět našel chvíli času a ať se dále daří. Jinak jak se říká, nikdy neříkej nikdy :-)
Taky děkuji :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.