ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 11.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019 - Šimon Polách z Jaroslavic: Musím s pokorou říct, že český fotbal v nižších soutěžích hodně upadá

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas s Tečovicemi se Ti vydařil, dokonce jsi dal hattrick, co mu předcházelo?
Děkuji za gratulaci i za hlasy, které jsem od ostatních obdržel. Přestože naše výkony v minulých zápas nebyly ideální, tak jsem se na zápas hodně těšil. Očekávali jsme, že hosté dojedou tradičně v žluto-černé kombinaci dresů a tak jsme mohli poprvé nastoupit v nových dresech. Při předzápasové poradě jsem byl hodně na trní, když trenér Březina říkal základní sestavu. Mé jméno totiž nepadlo na mém obvyklém postu, na kterém jsem byl zvyklý hrávat. Dostal jsem důvěru hrát poprvé po operaci kolene v základní sestavě a ještě k tomu v útoku. Trenérovi jsem se tak odvděčil, jak nejlépe jsem mohl. V prvním poločase jsem se rozkoukával. Měl jsem jednu vyloženou šanci, ale brankář mě vychytal. V druhé půli jsem stál ve správnou chvili, na správném místě. Nastřelený balon do tyčky se odrazil od mého kolena přímo do brány. U druhé branky jsem presoval stopera hostů, který udělal chybu, šel sám na brankáře a uspěl jsem. Třetí mi skvěle nachystali Macalík s Valentou a já už měl docela jednouduchou práci. Trefil jsem balon z malého vápna do proti pohybu gólmana.
Jak hodnotíš Vaše působení v 1. B třídě, asi jste čekali lepší umístění?
S umístěním moc spokojený nejsem. Všichni v Jaroslavicích očekávali lepší start do sezóny. Před sezónou jsem zrušili B mužstvo, abychom mohli doplit Ačko. V mužích je nás poskromnu. Většinou jsme hráli lepší fotbal než soupeři, s vyjímkou Holešova B. Bohužel se trápíme v koncovce a sráží nás zbytečné chyby, po kterých dostáváme laciné góly. Následně jde dolů i morálka kluků a přestávají si věřit.
Jaká je fotbalová parta v Jaroslavicích a jací jsou tam fanoušci?
Parta v Jaroslavicích je perfektní. Máme tam starší i mladší kluky, ale všichni si dobře rozumíme. Trochu lituju ty mladší, protože na tréninku pořád prohrávají a musí nosit věci. Berou to ale s úsměvem. Ani já jsem se tomu v mládí nevyhnul. Stále se hecujeme, třeba i finančně. Mě jako pokladníkovi to vyhovuje... Fanoušci jsou taky skvělí. Moc jich nemáme, ale za to jsou srdcaři. Nikdy jsem od nich neslyšel nic sprostého. Sice občas brblají, ale jsou nám věrní.
Kde začínala Tvoje fotbalová kariéra a kde jsi působil dále?
Fotbal jsem začal hrát ve Zlíně. Potom jsem šel na hostování na Paseky. Za dorost a poté v mužích jsem hrál ve Viktorce Otrokovice. Mezi stanicí mezi Jaroslavicemi mi bylo mužstvo FC Doubravník.
Který trenér Ti dal fotbalově asi nejvíc?
Velice rád vzpomínám na všechny trenéry. Od Zlína až po současné Jaroslavice. Nemohu říct konkrétně, který mi dal nejvíce, protože fotbalově jsem rostl i mimo hřiště. Mezi ty nejlepší rozhodně patří L. Urban, I. Malota, J. ,,Máma" Novotný, M. Březina a již zesnulý pan Kolenič.
Se kterými hráči se Ti hraje nebo hrálo nejlépe?
Mám rád hráče, kteří bojují až do konce, ale i hráče, kteří dělají tu černou práci. Takových hráčů je hodně, takže nemůžu jmenovat konkrétně. Z jaroslavické party jsou to téměř všichni, i ti co již ukončili fotbalovou kariéru nebo ti, co odešli hrát do Skaštic. Na Viktorce byla spousta dobrých fotbalistů, se kterýma se setkáváme 1x ročně při malém fotbálku a rádi zavzpomínáme na našeho bývalého kamaráda Josefa Maňáka.
Jaké jsou Tvé koníčky a co Tvoje zaměstnání?
Mezi mé záliby patří kupodivu fotbal a rodina. Na ostatní koníčky bohužel moc času nezbývá. Hodně času trávím v práci, kde pracuji jako prodavač náhradních dílů na automobily. Rád relaxuju s rodinou v přírodě, na chatě a s přáteli u vychlazeného piva.
Co říkáš na úroveň 1,.B třídy a kdo podle Tebe postoupí?
Musím s pokorou říct, že český fotbal v těchto soutěžích hodně upadá. Tato soutěž má svoje kouzlo. Až na nějaké výjimky jsou si týmy vzdálený co by kamenem dohodil. Potkávám spoustu kamarádů a je super proti ním hrát. Favorizoval bych na postup Fryšták. Mají solidní kádr. Může ovšem přijít zranění klíčového hráče nebo marodka a najednou bude na koni někdo úplně jiný. Kvalitních fotbalistů stále ubývá a je těžké je doplňovat.
O víkendu hrajete v Kostelci u Holešova, domácí teď nemají dobrou formu, co očekáváte...
Budu moc rád, když navážeme na domácí výhru. Nerad bych, aby jsme soupeře podcenili. Každý tým má svou kvalitu. Budu doufat, že dáme brzo gól a bude se nám hrát o něco lehčeji.
Co říkáš na inzultaci rozhodčího v Nedachlebicích v duelu s Bojkovicemi?
Moc mi nenáleží tento souboj komentovat. Nebyl jsem u toho. Jen jsem si četl na internetu, výpovědi jednotlivých aktérů. Můj úhel pohled je ten, že znám co dokážou rozhodčí udělat za frašku z utkání a znám pár hráčů z obou mužstev. Je mi líto toho, jak utkání dopadlo. Doufám, že nebudu nikdy svědkem takových excesů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku