Poprvé v sezóně bere prvenství o nejlepšího hráče Poutník ligy i Slovan

Ještě pořád to není pravidlem, ale stále častěji se stává, že boj o první místo sestavy kola v Poutník lize je napínavý až do konce. Ani uplynulý víkend nebyl výjimkou. Nejtěsnějším možným rozdílem na trůn usedl Jan Pfaur, který si po právu může vychutnávat titul nejlepšího hráče 11.kola. Chybět samozřejmě nemůže ani rozhovor,který je pro vítězného hráče samozřejmostí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Honzo. Gratuluju ti k výhře v sestavě 11. kola Poutník ligy. Tvé vítězství se rodilo velmi nenápadně. Značnou část celého průběhu jsi byl na míle vzdálený prvnímu místu. Pak ale přišel zlom a najednou triumf a nejspíše o to sladší, když rozdíl mezi tebou a druhým Pavlem Ryslem ze Žirovnice byl jeden jediný bod. Sledoval jsi průběh hlasování a aktivně sháněl hlasy, nebo jsi se o své výhře dozvěděl až od kluků z kabiny?
Zdravím tě a děkuju ti za gratulaci. Popravdě jsem vůbec neočekával, že by se po zápase s Čejovem mohl dostat do sestavy kola někdo od nás. Až v pondělí mi posílal zprávu Lukáš Kašparec, že zařídí abych vyhrál a musel se plácnout přes kapsu. Pak mi ještě psal David Slabý, že mi posílal nějaké hlasy a že se těší na rozhovor (smích). Jinak Davide ty máš v Kamenici u pokladníka taky ještě nějaký restík z tvých kamenických časů, tak se někdy zastav v kabině na pivko a vezmi si sebou hodně peněz (smích).
V posledním kole jste narazili na Čejov. Tým prožívající mizernou formu navíc ještě dorazil v pouhých devíti lidech. To vám ale paradoxně nadělalo veliké problémy a v jednu chvíli jste dokonce prohrávali, nakonec vše ale dopadlo podle očekávání a tři body zůstaly doma. Bylo to nasazení soupeře co vás zaskočilo, nebo spíše od Slovanu veliké podcenění, které dramatický průběh hlavně prvního poločasu způsobilo?
Kluci z Čejova nic nezabalili a snažili se celých 90 minut, za to jim patří respekt. Ale od nás to byl doslova tragický výkon, nulové nasazení, nulová bojovnost. Tímto bych se chtěl omluvit fanouškům, kteří se na zápas přišli podívat a zároveň jim děkuju, že vydrželi až do konce. Ještě že bylo pěkné počasí a točí se u nás výborný pivo a dělají skvělé klobásy asi jen díky tomu vydrželi (smích).
Trochu zvláštně na mě působí skutečnost, že ačkoliv je TJ Slovan Kamenice nad Lipou na fotbalunas.cz i díky Patrikovi Macháčkovi aktivní a reporty z vašich zápasů jsou dostupné každý víkend, tak mnoho výher v anketách o nejlepší hráče kola nemáte. Nevíš čím by to mohlo být? Se sledovaností těchto stránek u vás asi problém nebude.
Patrik toho pro kamenický fotbal dělá neskutečně moc, ať už to jsou reporty pro tento web, dále je redaktorem časopisu Žabák atd. Ale myslím si, že moc lidí od nás nikdy nehlasuje, spíš jen kouknou, jak hráli soupeři přečtou rozhovory a jdou od toho.
Otevřeně musím říct, že vaše výkony jsou pro mě letos v Poutník lize velkým zklamáním. Před sezónou jsem vás považoval za jednoho z hlavních favoritů soutěže, ale ten rozjezd byl hodně rozpačitý, nicméně i do obrazu předchozích sezón ideálně zapadá. Až poslední tři kola se daří zase vyhrávat a postupně odčiňovat mnohá zaváhání z předchozích duelů. Čím to, že nestálost vašich výkonů je až tak výrazná, s nadsázkou dá se říci i pověstná?
Abych pravdu řekl taky jsem byl ze začátku dost zklamaný, v zápasech jsme horší nebyli ale nedařilo se v koncovce, což trvá doteď, ale už občas dokážeme zápasy aspoň ubojovat například zápas v Jiřicích. Největší problém vidím v tom, že nemáme přímo trenéra, dělají to kluci ze hřiště právě Patrik, Kašpi a Emží a takhle to podle mě prostě dělat nejde. Když hrajou, nemůžou vidět to, co je vidět z lavičky. Dokud se tohle nevyřeší, bude to takhle pořád dokola.
V dalším kole hrajete znovu doma. Přijedou Černovice, v zásadě se bavíme o derby, proto by tady o motivaci asi mělo být postaráno. Co od nadcházejícího zápasu očekáváš? Jakou šanci dáváš Černovicím na bodový zisk?
Na zápase už se dlouhou dobu těšíme. Jak říkáš půjde o derby takže všechny výhody se smazávají a rozdáme si to pěkně od nuly. Ale věřím, že po 90 minutách se budeme radovat my a taky věřím, že konečně doma ukážeme fanouškům, že fotbal jsme hrát nezapomněli.
Zbývají ještě tři kola a podzimní části sezóny 2018/2019 je odzvoněno. Který z dosavadních soupeřů Slovanu na tebe zatím zapůsobil nejlepším dojmem a vypozoroval jsi nějaký celek, jenž by mohl reálně hrát příští sezónu I.B třídu?
V prvním kole v Řečici jsem nebyl, ale co jsem slyšel od kluků tak mají hodně nebezpečnou mladou ofenzivu. Ze zápasů, co jsme hrál já, na mě největší dojem udělal Lukavec, který nás totálně přejel a zaslouženě vyhrál 3:0. Ale 1.B je jiná soutěž netroufnu si říct, jestli by nějaký tým z okresu hrál v této soutěži důstojnou roli. Viz nedávné příklady Počátky, Černovice, H. Cerekev.
Shrnout tvou dosavadní kariéru je velmi jednoduché. TJ Slovan Kamenice nad Lipou. Jsi i po tolika letech v klubu stále spokojený? A jaká je vlastně atmosféra v kabině mezi hráči?
Jsem tu naprosto spokojený. Jak áčko, tak béčko, táhneme za jeden provaz a máme fakt skvělou partu. Myslím si, že tohle ve většině klubů není pravidlo, aby takhle spolu táhli jak hráči áčka, tak béčka.
Je pro tebe fotbal sport číslo jedna? Od kolika let se mu vlastně věnuješ?
Fotbal je pro mě sport číslo jedna. Ale teď jsem na něj neměl tolik času, ale věřím tomu, že teď se to zase otočí a budu se mu věnovat tak jak bych chtěl.
Který sportovec, respektive fotbalový klub, je tvým nejoblíbenějším?
Tak to je jednoznačná odpověď. Je to Chelsea a John Terry, i když už ukončil kariéru byl to nejlepší kapitán v historii.
Sleduješ dění na fotbalunas.cz? Co na tenhle projekt říkáš a co by jsi na fungování kolem Poutník ligy změnil nebo upravil?
Fotbalunas.cz sleduju a hodně se mi líbí, jak se snažíš, aby to fungovalo. Za to ti patří velký díky. Jen mě mrzí, že se do tohoto projektu nezapojují všechny kluby z Poutníka. Ať se ti daří a měj se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.