Nejpomalejší je u nás Karel Krejčí, říkáme mu krokoměr, sdělil na adresu svého spoluhráče Jaroslav Rojík

Cenný skalp získaly Klatovy, které vyloupily Čížovou a staly se vůbec prvním celkem tohoto soutěžního ročníku, který připravil Sokol o neporanitelnost. Obrovskou zásluhu na tom měl brankář Jaroslav Rojík, který předvedl několik skvělých zákroků a udržel čisté konto. Nyní si s hráčem kola můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Čížové jsi vychytal nulu a byly jste vůbec prvním týmem, který ji obral o neporanitelnost. Jak se ti chytalo?
Byl to těžký zápas, už jen rozměry hřiště napomohly k soubojům. Měl jsem tam hodně vyražených centrů, celý tým to zvládl skvěle, byl to kolektivní výkon.
Očekával jsi za svůj výkon nominaci a následné vítězství v sestavě kola?
Neočekával, jiné zápasy se mi povedly i více. Zasloužil by si to celý tým, nahecovali jsme se, Čížová je pro nás duševním rivalem.
Co bylo dle tebe hlavní příčinou úspěchu v Čížové?
Rozhodně kolektivní výkon.
Jaké byly cíle před sezónou? Je současné umístění nad plán nebo si plníte své nároky?
Vedení vždy před sezónou přijde do kabiny a řekne cíle. Nyní to je hrát do 4. místa, což plníme. Chceme se v těchto patrech pohybovat, pro mě je to ale osobně umístění nad očekávání.
Jaké jsou vztahy s gólmanskými kolegy?
Vztahy mám výborné, všude kde jsem byl, tak to bylo bez problémů. Buď chytá jeden nebo druhý, tak to prostě je. S Frantou Hrachovcem se známe velmi dobře, při oslavách po zápasech u mě přespí, jezdíme spolu na tréninky z Plzně, kde dělá školu. S trenérem brankářů Honzou Jirmanem taky dobře vycházíme.
Kdo tě v kolika letech přivedl k fotbalu a kde byly tvé první krůčky?
Jsem z dvojčat, takže jsme se s bráchou k fotbalu dotáhli sami. Začínal jsem v Nepomuku, od malička jsme řešili fotbal a řekli jsme si o přihlášku.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Moc volného času není, chodím do práce, třikrát týdně trénujeme. K tomu dělám brankářské tréninky pro malé kluky kolem devíti let. Rád zajdu do hospody s kamarády, uvolním se od stresu z práce.
V jakých momentálně chytáš rukavicích a s jakými jsi byl nejvíce spokojen?
Dlouho jsem chytal v Uhlsportech, s těmi jsem byl spokojen. Nyní mám Regia a s nimi jsem maximálně spokojen. Poměr kvalita a cena je lepší.
Kdo je tvůj vzor a koho bereš za aktuálně nejlepšího brankáře?
V mládí jsem obdivoval Petra Čecha, nyní to je Gigi Buffon. Je bezchybný a je to lídr.
Kdo je v Klatovech nejrychlejší a kdo naopak nejpomalejší?
Nejrychlejší je určitě Lukáš Krásný. Pokud trenéři soupeře na někoho upozorňují, tak z hlediska rychlosti by měli právě na něj. Nejpomalejší je Karel Krejčí, říkáme mu krokoměr.
Koho bys označil jako tahouna a vtipálka klatovské kabiny?
V obou případech řeknu jedno jméno. Je jím Michal Lukeš. I když je teď zraněný, tak s týmem funguje, na tréninku je s námi, pomáhá nám. Je to lídr.
Kdo po zápase vydrží nejvíce a kdo naopak jako první odpadne?
Nejdéle vydržím já spolu s Michalem Lukešem a Martinem Jandou, většinou zavíráme. Jako první odcházejí dorostenci, kteří mají také své plány.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.