ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Zlínský | Krajský přebor , 2018-2019 - Skaštický Jan Gojš fotbalově vyrostl ve Zlíně a je dokonce synem ředitele zlínského klubu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas s Luhačovicemi se Ti vydařil, jak zápas probíhal?
Děkuji. Utkáni s Luhačovicemi bylo velmi náročné. Naštěstí se nám povedl začátek, kdy jsme dokázali brzo vstřelit branku a následně si to pojistili druhým gólem. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené. Soupeře jsme nepustili k žádné gólové příležitosti a dá se říct, že jsme zápas kontrolovali.
Přeci jen jsou Vaše domácí utkání a jejich výsledky varováním pro ostatní, co k Vám přijedou, čím to bude?
Sedí nám to tam. Menší hřiště, nátlakový fotbal a soupeři nemají čas na nic. A hlavně do toho dává každý 100%.
Jak se Ti líbí ve Skašticím, přišel jsi tam z otrokovické Viktorie?
Ano, přišel jsem tam z Otrokovic. Chtěl jsem už nějakou změnu, protože se mi nelíbí jakou roli tam má B tým. Co se týká Skaštic, tak se mi tam moc líbí. Je to o něčem jiném, když trénuje dvacet chlapů. Tréninky mají úroveň a jestli áčko nebo béčko, tak je to jedno.
Myslíš, že jsi se nemohl prosadit do kádru třetiligové Viktorie?
Myslím si, že to bylo v mém případě hodně ovlivněno studiem v Praze, kdy jsem stíhal jen páteční tréninky. A to je na třetí ligu málo.
Jaká je fotbalová parta ve Skašticích a jací jsou fanoušci?
Skvělá. Osobně nerad chodím do nového prostředí, ale kluci tady jsou super a fanoušci taky. Užívám si to tady.
Na které spoluhráče nejraději vzpomínáš a kde začínala Tvoje fotbalová kariéra?
V šesti letech jsem začal s fotbalem ve Zlíně. Tam jsem působil do devatenácti let, ale poslední dva roky jsem měl střídavý start v otrokovické Viktorii a od té doby jsem tam zůstal. Velmi rád vzpomínám na kluky z B týmu a jmenovitě na Patrika Lendlera, Marka Bínu a Adama Skřivana. Byl bych rád, kdybychom si ještě někde spolu zahráli.
Který trenér Ti dal nejvíc fotbalového do vínku?
Pro mě to byl Radek Gába. Trénoval nás v přípravkách, žácích a poté v dorostu i v B týmu na Viktorce. Velmi dobrý trenér, co to s námi uměl a hlavně skvělý chlap. A dále musím říct mého otce, který se snaží jezdit na každý zápas a stále mi pomáhá. Dřív jsme spolu i hodně trénovali individuálně a jen mě mrzí, že jsme se nikdy nepotkali v týmu, který trénoval. Dělá ředitele zlínského klubu a tak má o fotbalu dost velký přehled...
Jaké jsou Tvé koníčky a co Tvoje zaměstnání?
K fotbalu si rád zahraju futsal, volejbal a hokej a nesmí chybět videohry jako FIFA a NHL. Dále taky moc rád cestuju. V současné době pracuju v bance.
Mají letos Skaštice na postup a co říkáš na úroveň KP?
Myslím si, že máme silný tým a pokud budou všichni ok, tak proč ne. Ale sezóna je dlouhá a uvidíme, jak to bude vypadat po zimní přestávce. Ale na postup nemyslíme, užíváme si KP a chceme zde získat, co nejlepší výsledek. Úroveň KP mě překvapila. Je to na mnohem vyšší úrovni než 1.A. Ale více mě překvapily výsledky našeho týmu. Nečekal jsem, že budeme tak vysoko.
O víkendu hrajete kroměřížské derby v Bystřici p/H, tam to asi bude hodně těžké...
S tím počítáme. Ale do každého zápasu jdeme stejně bez rozdílu soupeře. Víme, že pokud chceme uspět, tak do toho musíme dát vše a uděláme vše pro to, abychom si odvezli z Bystřice tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.