Rád chodím s Honzou Turkem z Doubravky na večeře, kde pokecáme a naše povídání většinou končí kolem páté hodiny ranní, říká s úsměvem Dan Houdek

Hráčem osmého kola se stal tachovský brankář Dan Houdek! Za svůj výkon proti Klatovům si to zasloužil. Vychytal čisté konto a všechny čtyři penalty v rozstřelu. Na svém kontě má titul mistra ČR s plzeňským dorostem U-19, poté nakoukl na rok i do A-týmu. Dále půlroční působení v Čáslavi a sedm druholigových startů. Po třech letech v Domažlicích chytá pátým rokem v Tachově, kde se cítí jako doma. Dámy a pánové, Dan Houdek!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S Klatovy jste vychytal čisté konto a v následném rozstřelu jste zlikvidoval všechny čtyři penalty. Byl to Váš zápas?
To si zase nemyslím, jsme rádi za dva body. Povedlo se to, každý zápas je o někom jiném, v tomhle zápase jsem rád, že se mi to povedlo. Tabulka je vyrovnaná, a tak je v každém zápase o co hrát.
Chytil jste někdy čtyři nebo více penalt po sobě?
Nikdy se mi to nepovedlo. Jsem rád, že se to povedlo alespoň teď, protože před tím jsme kopali čtyři rozstřely a vždy jsem si na míč sáhl, ale nevyndal ho. Teď se to vrátilo. Kluky z Klatov navíc znám, mám odsud kousek chatu, takže to byla taková moje výhoda.
Jaké používáte rukavice?
V áčku mám smlouvu od Uhlsportu, používám rukavice od nich už hodně dlouho. Poté jsem dostával od kamaráda Nike 3-4 roky po sobě, ale od Uhlsportu jsou rukavice zkrátka top.
Máte nějaký brankařský vzor?
Vzor jsem nikdy neměl. Líbili se mi vždy lídři, třeba Iker Casillas nebo Gigi Buffon, prostě osobnosti. Od každého brankáře se mi líbí něco, někdo má fantastické nohy, někdo zase reflex. Vyložený vzor tedy nemám.
Jaké cíly měl Tachov do soutěže?
Hlavním cílem je záchrana. Vrátili jsme se a chtělo by to přivést ještě 2-3 hráče. Teď vidíme, když se pár kluků zraní, tak to není ono.
Dokážete si představit Tachov v ČFL?
Kdyby přišli noví hráči a byly by na to peníze, proč ne. Je to otázka ale hlavně na vedení, jestli by do toho znovu investovali tolik peněz po tom, co se stalo. V přípravě jsme hráli např. s Karlovými Vary a dokázali jsme si, že se s podobnými soupeři dá hrát.
Jaké máte volnočasové aktivity?
Když mám volno, tak se rád projedu na motorce. Rád trávím čas s přítelkyní Míšou, teď spolu bydlíme, jezdíme na výlety a je to s ní super. Dále ve volném čase pomáhám bráchovi na baráku, dělám stavbyvedoucího a práce je pořád opravdu hodně. Když nemám fotbal, tak jsem rád také doma za gauč. Rád také chodím s Honzou Turkem z Doubravky na večeře, kde pokecáme a naše povídání většinou končí kolem páté hodiny ranní (smích).
Dan Houdek a volby?
Nevolím od 18 let. Je to asi špatně, ale myslím si, že je úplně jedno, kdo tam je. Jak se říká: Když nevolíš, tak nehudruj.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.