Martin MAŇHAL: Cíl je jen jediný - POSTUP

Podzimní část sezóny se nám 8. kolem OP Českobudějovicka přehoupla do své druhé poloviny a nejlepším hráčem byl tentokrát zvolený opět člen z týmu SK Zlivi. Jmenuje se Martin MAŇHAL, je mu 23 let a ve víkendovém zápase pomohl svoji individuální akcí na hřišti Lokomotivy ČB "B" k vyrovnávací brance. Jako vždy, jsme i Martina vyzpovídali a rozhovor máte zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl si o nominaci do Sestavy kola a byl si jí překvapený?
O nominaci jsem se dozvěděl od našeho tréni ( Martina Tesaře ), který mě prý nominoval jako hráče zápasu. Nominací jsem příjemně překvapený byl. Za tu dobu, co vedete Vaše stránky, se Vám z této ankety podařilo vytvořit velice prestižní anketu ;-) Ale popravdě nominaci z našeho týmu jsem přál bombarďákovi Jiřímu Marešovi, kterému se zápas velice vyvedl.
Máme za sebou půlku sezóny, takže nominací a tím i šancí pro další hráče bude spousta :-) Jinak děkuji. Sledoval si průběžné hlasování v anketě?
Přiznám se, že jsem se díval včera večer a vypadalo to na velice kvalitní souboj. Taktéž mi psali klucí, že hlasují do poslední chvíle jako o závod a tímto bych jim všem velice rád poděkoval. Kdybych měl vypíchnout největšího hlasovatele, tak by to jistě byl Venca Fürst, který má u mne nějakého panáčka od "Republica Božkov Exclusive" :-D
Jaký post zastáváš převážně ve vašem týmu a co vše sis již zkusil za dobu, co se věnuješ fotbalu?
Tak v současné době zastávám post středově - chodícího někdy běhajícího záložníka, ale rád se také motám někde kolem stopera. Nikdy jsem moc gólů nedával, takže jsem raději vždy zůstával v zadních řadách ;-) :-D Ale třeba do brány bych asi nikdy nevlezl, někdy mívám strach z balonu...
Co Tvá klubová kariéra, kde sis už stihl zahrát?
Tak s fotbalem jsem začínal v Týně nad Vltavou. Následoval Olešník, SKP, Hluboká a nakonec Zliv. Bylo to hodně složité, ale dá se říct, že pořád jsem se někde motal ;-). Vše hlavně bylo závislé na mém zdraví, které nikdy nebylo úplně nejlepší...
Ve Zlivi jsi teda jak dlouho? A co říkáš na místní kolektiv?
Ve Zlivi už začínám asi 5. sezonu a vše momentálně šlape jak má. Současný kolektiv bych řekl, že je suprový. Jsme dobrá parta složená převážně z mladších ambiciozních kluků, proto věřím, že se do poslední chvíle budeme rvát o postup a vše se nakonec dovrší do zdárného konce.
Prozradíš nám nějaký svůj fotbalový vzor?
Kdybyste se mě na tuto otázku zeptal před naším posledním zápasem, tak bych asi nejspíše zvolil Milana Ďuricu, ale po jeho neskutečně zakopnutém pokutovém kopu to nejspíše nevyjde :-D Takto mizerně kopnutou "pecku" už asi v životě neuvidím ;-) :-D Ale jinak jsem vždy držel palce Tomáši Rosickému ( i když je to Sparťan ).
Věnuješ se i jiné sportovní aktivitě než fotbalu?
Určitě. V současné době začínám hodně dietně s tenisem. Alespoň jednou týdně si zajdu zaplavat a největším koníčkem bezpochyby je pro mě futsal. Přes léto se toho snažím najezdit co nejvíce na kole. Přes zimu si rád vyjedu na běžkách. Když by vše klaplo, tak bych se rád vrhl s pravidelností na hokejček :-)
A zpět do Zlivi. Půlka sezóny je za vámi, rozhodně se dá říct, že úspěšná. Jak vidíš zbývající část? A vyřkl trenér nebo vedoucí týmu nějaké cíle?
Cíl je jen jediný - POSTUP. Věřím, že s klukama pro to uděláme vše a na konci sezony se vše podaří. Soutěž okresní přebor pro fotbalové město, jako je Zliv, je mizerná. Proto je třeba poctivě trénovat, před zápasem alespoň dietně omezit alkohol a pak samozřejmě je potřeba, mít při sobě nakloněné nějaké to štěstíčko a vše se podaří.
V sobotu vás čeká na domácím hřišti těžký zápas se soupeřem z Rudolfova. Co od tohoto duelu můžeme očekávat?
Je to domácí zápas, takže musíme za 3 body. Zápas to bude určitě těžký, možná i vyrovnaný, ale věřím, že nás domácí prostředí vyburcuje k dobrým výkonům a po zásluze budeme brát 3 body, které společně oslavíme.
No a na závěr nesmí chybět otázka, zda sleduješ pravidelně náš web a pokud chceš, máš možnost komukoli něco vzkázat... :-)
Vaši stránku sleduji s týdenní pravidelností, kde se svými hlasy podporuji své kamarády. Váš projekt je něco, co amatérskému fotbalu dlouho chybělo a za to Vám patří velký obdiv. Závěrem bych chtěl vyburcovat své spoluhráče směrem k víkendovému zápasu, kde "smázneme" Rudolfov a oslavíme 3 body. A také bych rád pozdravil svou rodinu, která mi vždy fandila ;-)
Super. Prostřednictvím našeho rozhovoru, který se objeví na stránkách, rádi vyřídíme a Tobě přejeme, ať zdraví slouží a nejen ve fotbalovém životě se daří :-)
Děkuji za rozhovor. Taktéž Vám přeji mnoho životních úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.