ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019 - Když Veselé došli před léty stopeři, přesunul jsem se dozadu a už tam zůstal, říká Martin Odstrčilík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, utkání s Mladcovou jste zvládli na jedničku, prý od Veselé nejlepší výkon podzimu, jak to tedy viděls ty z místa „posledního“ ?
Díky, díky! Do nedělního zápasu s Mladcovou jsme šli opět v silně kombinované sestavě, ale s pokorou a zdravou bojovností. A když se k tomu přidala nástavba v podobě obětavosti a pracovitosti, kýžený výsledek se dostavil. Tento zápas měl zásluhou obou mužstev velmi kvalitní parametry, a hlavně domácím divákům se musel líbit.
Jak hodnotíš Vaše dosavadní postavení v tabulce? Asi jste čekali více bodů, především venku se Vám příliš nedaří?
Já za sebe jsem spíše překvapen, že máme až tolik bodů. Příprava před sezónou i tréninky teď v průběhu sezóny nejsou zdaleka podle mého gusta. Ne vinou trenéra, ale zejména tím, že řada kluků má práci nebo školu mimo region. A potom značně látané sestavy ovlivňují naši pozici v průběžné letošní tabulce. Nechci si ale stěžovat, protože podle dostupných informací tyto problémy mají všechny fotbalové kluby, a to nejen v naší třídě. Nemít B tým anebo dorost, tak už některé víkendy fakt nemá kdo nastoupit.
Co říkáš na vývoj ve skupině. Potvrdilo se, že čtyři nové týmy soutěž zkvalitnily ? Kdo z týmů Tě zatím překvapil mile a od koho si naopak čekal více ?
Plně souhlasím, že nové týmy naši skupinu oživily a zkvalitnily. Dosavadní vyrovnaná tabulka to jenom potvrzuje. Kvalita Fryštáku a jeho výsledky jasně napovídají, že to bude největší aspirant na vítězství. Chtěli jsme jim cestu za podzimním titulem před dvěma týdny znepříjemnit, ale nepovedlo se. Rozdíl v produktivitě zápas rozhodl již po půlhodině. Více jsem očekával od mužstev jako jsou Jaroslavice, Příluky a Louky.
O víkendu hostíte Malenovice, ty pokračují v jarních bídných výkonech. Co čekáš od tohoto duelu, před rokem jste spolu hráli na Veselé o podzimního mistra?
Je až s podivem, jak rychle mužstvo Malenovic odchodem trenéra a několika hráčů ztratilo svou tvář a fotbalovou pohodu. Na Veselou se ale určitě přijedou poprat o tři soutěžní body, které doufám a přeji si, že zůstanou lepšímu a tím budeme my...
Ve Vašem týmu se střelecky daří na podzim Petru Dlouhému a Janu Žaludkovi, jak bys popsal tyto nadějné hráče?
Relativně „mladé pušky“, které mám dozrávají a nyní hrají v neskutečné pohodě. Víc je vychvalovat raději nebudu, protože bychom s nimi v kabině asi nevydrželi...
Jaké je zázemí a podmínky pro fotbal na Veselé ? Přeci jen, neslušela by vám tam více 1. A třída?
Kdo zavítá do veselského areálu, je velmi mile překvapen a zaskočen jaké báječné zázemí a podmínky máme. Jak už jsem zmiňoval v dřívějších rozhovorech pro váš web, je to veliká zásluha všech našich zainteresovaných, kterým patří neskutečný dík. Co se týká 1.A třídy, nejsme úplně přesvědčeni, že by patřila, na tak malou vesnici jako je Veselá. Ano, jsou výjimky a ještě menší vesnice hraji i divizi. Ale touto cestou spojenou s nákupem hráčů jít nechceme. Snažíme se je vychovat ve vlastních mládežnických družstvech. Spíš jsme všichni vděční za 1.B třídu a spokojeně si ji už pátým rokem užíváme.
Tvoje fotbalová kariéra je dlouhá a pestrá. Kde všude jsi hrál. A hlavně, máš recept na fotbalovou dlouhověkost? Kolik jsi fotbalu dával ve 20ti a kolik mu dáváš teď, že s těmi náctiletými stále hraješ prim.
Jsem vděčný své mámě, že mě v šesti letech přivedla ve Slušovicích na první fotbalový trénink, ještě na škvárové hřiště. A tam mi fotbal učaroval! Fotbal mi za ty roky hodně vzal, ale o hodně víc dal. Naučil mě zodpovědnosti, píli, obětavosti, slušnosti, sebeovládání…
Začínal jsi před léty v útoku. Co způsobilo tvůj přesun do obrany a kdo má na tom lví podíl ?
Většinou to vyplynulo z mých kvalit a možností v daném období kariéry. Vždy jsem se podřídil a hrál na těch postech, kde mě mužstvo potřebovalo, kde jsem mohl být pro tým nejpotřebnější a nejplatnější. Když Veselé došli před léty stopeři, přesunul jsem se dozadu a už tam zůstal.
Ve středu Fr. Straka ve studiu LM mimo jiné prohlásil, že dobrých stoperů ubývá na všech frontách. Měl pravdu a nebo si jen chtěl přihřál svoji polívčičku jako bývalý super stoper?
Kus pravdy v tom je. Obraz fotbalu se za poslední roky neskutečně posunul, a to hlavně na té nejvyšší úrovni, v profesionálním fotbalu. Rychlost, nasazení a zodpovědnost na hřišti všech hráčů odsoudilo tzv. klasické libero k zániku. Dříve zajišťovalo spoluhráče před sebou, dnes už je obrana organizovaná jinak. František Straka se rád poslouchá a často jako spolu komentátor v TV vzpomíná na svou fotbalovou dobu a má už svoje oblíbená témata (tataráček, sparťanské srdíčko a další bonmoty).
Na které trenéry a také spoluhráče rád vzpomínáš?
Jsem rád, že můžu říci, že jsem za svoji fotbalovou karieru měl štěstí na výborné trenéry a mnoho báječných spoluhráčů, se kterými mě pojí nespočet zážitků. Opravdu budu mít v mém fotbalovém důchodu na co vzpomínat.
Jaké je Tvé zaměstnání a jak jej kloubíš s fotbalem ? A co tvé další záliby?
Od útlého věku mě zajímaly auta, motory a vše co vonělo benzínem. A stalo se, že co mě bavilo, to se stalo i mým zaměstnáním. Jsem automechanik. Fotbalové aktivity i jiné mé zájmy a koníčky se snažím skloubit dohromady a dělat je co možná nejlíp a naplno… Snad se mi to i daří...
Myslíš si, že ani letos nebude chtít nikdo z "Podřevnické ligy" postupovat? A co říkáš na hlasy fotbalových fanoušků, že postupovat by měla být povinnost, že opak popírá prestižní smysl sportu - jít za vítězstvím a být lepší a lepší … ?
Zmíněný Fryšták má hráče, zázemí a asi i odhodlání letos vyhrát, a tedy i postoupit zpět do 1.A třídy. Můžu se mýlit, ale je to můj aspirant na postup. I ve fotbale by stále měla zůstávat soutěživost, kladení si vyšších cílů a pokořování nových výzev. Ne vždy to musí spojeno zrovna s postupem

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku